Hopp til innhold

Tre på rad for Kråkstad Johansen – vant NM-gull på fellesstart

For tredje år på rad vant Marthe Kråkstad Johansen NM-gull på fellesstart.

– Det var en skikkelig god avslutning på sesongen. Målet var hat trick, gliser vinneren.

Årets NM går på Geilo, og for hver skyting distanserte Johansen resten av feltet litt mer. 25-åringen skjøt feilfritt på de tre første seriene, men fikk én bom på siste skyting.

Det åpnet døra for Ida Lien, men også hun bommet, og dermed kunne Johansen gå ensom ut på den siste runden.

– For en skyting, roste NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes.

– Marthe er veldig sterk i dag. Den er den versjonen av henne vi ønsker å se, sier landslagstrener Patrick Oberegger til NRK.

Maren Hjelmeset Kirkeeide kom farlig nær på sisterunden, men gullet tilhører Kråkstad Johansen. Det var 7,6 sekunder mellom de to i mål.

– Jeg så Marthe i bakken og tenkte at jeg må gjøre et forsøk. Det gikk nesten, men jeg er fornøyd, sier Kirkeeide.

Karoline Erdal tok bronsemedaljen.

Sweden Biathlon World Cup
Foto: Pontus Lundahl / AP

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal