Hopp til innhold

Tre nordmenn møter verdenseliten på Bislett

Ingar Bratseth-Kiplesund, Henrik Flåtnes og Sander Aas Skotheim er alle klare for lengdekonkurransen under årets Diamond League-stevne på Bislett.

Årets Bislett Games arrangeres torsdag 15. juni.

Fem av de seks best rankede i verden stiller på Bislett med verdensener Miltiadis Tentoglou som den fremste. Hans beste resultat er 8,60 meter satt i 2021. Grekeren er også regjerende olympisk mester. De fire øvrige sterke utøverne som vil være på plass er Marquis Dendy (USA), Simon Ehammer (Sveits), Thobias Montler (Sverige) og Murali Sreeshankar (India).

Av de norske er Ingar Bratseth-Kiplesund den antatt beste. Han har en personlig på 8,10 meter og startet sesongen med gode 7,97 meter i Sør-Afrika for noen uker siden.

Henrik Flåtnes har en pers på 7,95, mens tikjemperen Sander Aae Skotheims beste resultat i lengde er på 7,74.

x8IXAfYmZ_8
Foto: NTB

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal