Hopp til innhold

Tour-debutant Sagan (22) tuktet Boasson Hagen

Etter iherdig innsats i siste motbakke, måtte Edvald Boasson Hagen se seg slått av Tour de France-debutant Peter Sagan på søndagens etappe.

Sagan, Cancellara og Boasson Hagen

Peter Sagan var overlegen i spurten mot sammenlagtleder Fabian Cancellara og Edvald Boasson Hagen.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen hadde fått tillatelse av Sky-sjefen til å gå for etappeseier på søndagens etappe. Det endte med en tredjeplass.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Fabian Cancellara

Fabian Cancellara startet søndagens etappe av Tour de France i den gule ledertrøya. Den har han i god behold til mandag.

Foto: Laurent Cipriani / Ap
Mørkøv, Perez og Gene

Michael Mørkøv blir den tredje danske i Tour de France-historien som bærer klatretrøya.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Edvald Boasson Hagen måtte gi luke til Peter Sagan og sammenlagtleder Fabian Cancellara i den siste, tunge motbakken på søndagens Tour de France-etappe.

Etter iherdig innsats klarte nordmannen å tråkke seg opp i ryggen på de to, men det kostet.

– Jeg skulle gjerne hatt en bedre spurt, men jeg måtte bruke mye krefter da jeg hentet inn de to andre på slutten, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter etappen.

– Jeg hadde syre opp til ørene, sier han.

Sparte krefter

Cancellara prøvde å vinke Sagan forbi til å dra etter hvert som den norske konkurrenten nærmet seg, men 22-åringen nektet.

Dermed sparte slovaken krefter før sluttspurten virkelig ble satt inn. Smått overlegent kom han først over mållinja, og kunne strekke armene i været for etappeseier i sitt første Tour de France.

Sagan vant foran Cancellara, mens Boasson Hagen endte på tredjeplass.

Cancellara beholdt den gule ledertrøya. Han leder sju sekunder foran sammenlagtfavoritt Bradley Wiggins og Sylvian Chavanel. Boasson Hagen er nummer fem i sammendraget, elleve sekunder bak sveitseren.

Nesten i hvitt

Boasson Hagen hadde fått frie tøyler fra Team Sky-ledelsen før søndagens etappe: Om alt gikk etter planen kunne han kjempe om etappeseier.

Nordmannen havnet på femteplass i prologen lørdag. Dermed var han også på skuddhold til den hvite undgomstrøya.

– Hadde ikke feltet tatt innpå så mye kunne jeg tatt den hvite trøya. Jeg er godt fornøyd likevel, sier Boasson Hagen.

Han er ett sekund bak Tejay Van Garderen i kampen om den hvite trøya.

Danske i klatretrøya

Danske Michael Mørkøv var blant seks ryttere som gikk i brudd tidlig. Han kjempet hardt for klatrepoeng på etappens kategoriserte stigninger. Dansken sikret seg poenget over både første og tredje stigning.

Mørkøv tok også klatrepoenget ved fjerde stigning, og kunne dermed vise seierstegn til tv-kameraene lenge før etappen var over: Han får kjøre i klatretrøya på etappen mandag.

Mørkøv er den tredje dansken som bærer klatretrøya i Tour de France. De to første var Bjarne Riis og Michael Rasmussen.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren.

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal