NRK Meny
Normal

Toppscorer ikke til VM

OL-toppscorer Tore Vikingstad (34) har bestemt seg for å slutte på landslaget.

Ishockeyspiller Tore Vikingstad

Ishockeyspiller Tore Vikingstad

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Nå har jeg hatt en lang sesong i år og jeg hadde bestemt meg for at OL skulle være det siste på landslaget, sier Tore Vikingstad til NRK.

- Jeg har spilt på landslaget i 14-15 år så jeg har bestemt meg for å prioritere klubbhockeyen de to-tre siste årene jeg spiller, sier han videre.

Men som toppscorer i OL og av de viktigste spillerne i den norske førsterekka, kunne du ikke også hjulpet Norge til å holde plassen i a-pulja et år til?

- Jeg må innrømme at det var veldig gøy i OL. Det var noe av det største jeg har opplevd med landslaget, men jeg fant ut av det var en bra måte å avslutte på. Vi har også en masse bra offensive spillere på det norske landslaget, så jeg tror ikke skal bli det største problemetUtfordringene står i kø for ishockeysjef Roy Johansen.

Problemer for Johansen

Landslagssjef Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Nylig ble det også klart at Ole-Kristian Tollefsen ikke blir med i de tre første VM-kampene. Nesbuen må sone tre kamper etter overfallet på Lubos Bartecko under OL i Vancouver.

Les: Tollefsen utestengt i tre VM-kamper

- Vi får jo til noe til VM. Men det er mange skader, fødsler, utestengninger og forfall, sier ishockeylandslagets trener Roy Johansen til VG.

I tillegg mangler Per Åge Skrøder, Morten Ask og Mads Hansen. Det betyr at flere spillere fra den norske serien får plass i VM-troppen.

Les også: Skademarereritt for hockeygutta

Norge møter Sverige i første kamp 9. mai. Deretter venter Tsjekkia og Frankrike i årets ishockey-VM i Tyskland.

VM-troppen

Landslagssjef Roy Johansen har tatt ut følgende bruttotropp til VM i Mannheim, Tyskland for treningssamling i Oslo 22.-25. april:

Målvakter:

Pål Grotnes (Stjernen, Andre Lysenstøen (Heki, Finland), Ruben Smith (Storhamar).

Backer:

Alexander Bonsaksen (Modo, Sverige), Brede Csiszar (Vålerenga), Jonas Holøs (Farjestad, Sverige), Tommy Jakobsen (Lørenskog), Juha Kaunismæki (Stavanger Oilers), Henrik Solberg (Stavanger Oilers), Ole-Kristian Tollefsen (Detroit Red Wings, NHL), Lars Løkken Østli (Storhamar).

Løpere:

Jonas Solberg Andersen (Sparta Sarpsborg), Anders Bastiansen (Färjestad, Sverige), Kristian Forsberg (Modo, Sverige), Anders Fredriksen (Vålerenga), Marius Holtet (Farjestad, Sverige), Peter Lorentzen (Stavanger Oilers), Andreas Martinsen (Leksand, Sverige), Ken Andre Olimb (Frisk Asker), Mathis Olimb (Frolunda, Sverige), Martin Røymark (Frolunda, Sverige), Lars Erik Spets
(Vålerenga), Knut Henrik Spets (Vålerenga), Patrick Thoresen (Salavat Julajev, Russland), Mathias Trygg (Vålerenga), Martin Laumann Ylven (Linkoping, Sverige), Mats Zuccarello Aasen (Modo, Sverige).

Det er planlagt åtte treningsøker på is i Ungdomshallen på Jordal. Norge møter Sveits i Chaux-de-Fonds (30/4) og i Kreutzlingen (4/5) før VM innledes mot Sverige 9. mai. Norge møter også Tsjekkia og Frankrike i det innledende gruppespillet.

Siste nytt

 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er nede på en femteplass etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
 • Frisk Asker legger inn protest

  Frisk Asker trodde de hadde forlenget NM-semifinaleserien mot Storhamar med overtidsscoring, men dommerne annullerte målet. Nå legger Frisk inn protest.

  Det bekrefter den tapende semifinalisten på sin hjemmeside natt til lørdag.

  frisk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • To overtidsmål redda Portugal

  Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm menn
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Paraalpint storslalåm 2. omgang
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale kombinert: 10 km langrenn