Hopp til innhold

Toni Kroos legger opp etter EM

Den tyske fotballspilleren Toni Kroos skriver på Instagram at han legger opp etter sommeren EM.

34-åringen startet seniorkarrieren i Bayern München, hvor han var med på å vinne Bundesliga tre ganger, samt Mesterligaen og klubb-VM én gang.

Sommeren 2014 var han så med på det tyske laget som tok VM-gull. Samme sommer signerte han også for Real Madrid. Der har han vunnet den spanske ligaen fire ganger, Mesterligaen fire ganger og klubb-VM fem ganger.

– Jeg har alltid sagt at Real Madrid blir den siste klubben min. Jeg er glad og stolt over at jeg har funnet den riktige timingen for den avgjørelsen, skriver Kroos på Instagram.

– Ambisjonen min var alltid å avslutte karrieren på topp, skriver Kroos, og legger til at alt nå handler om å vinne Mesterligaen med Real Madrid en siste gang. I finalen 1. juni møter de Borussia Dortmund.

Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
Foto: FRANK AUGSTEIN / Reuters

Siste nytt

  • Hummels ferdig i Dortmund

    Mats Hummels (35) er ferdig i Borussia Dortmund og kan snappes opp gratis på overgangsmarkedet.

    Den tyske midtstopperen er på utgående kontrakt, og den blir ikke fornyet. Hummels har over 13 år til sammen i Dortmund over to perioder.

    Nyheten kom dagen etter at Edin Terzic ga seg som trener i Bundesliga-klubben. Ifølge tyske medier var det et svært anstrengt forhold mellom ham og Hummels i sluttfasen av sesongen.

    De skal ha vært uenige om blant annet spillestil i forkant av Champions League-finalen mot Real Madrid.

    Mats Hummels
    Foto: ODD ANDERSEN / AFP
  • United bruker 700 millioner til å oppgradere treningsanlegget

    Manchester United er blitt anklaget for å ha forsømt treningskomplekset på Carrington. Mandag starter opprustingen til en verdi av 50 millioner pund.

    Det opplyser Premier League-klubben. Målet med prosjektet er å få alle områder av hovedbygget pusset opp og ha et «fotballanlegg i verdensklasse».

    Arkitektfirmaet som tidligere har hatt ansvaret for å modernisere Wembley stadion, er hentet til å lede arbeidet.

    Renoveringen går i gang allerede førstkommende mandag og forventes å vare ut 2024/25-sesongen. Midlertidige løsninger gjør at spillere og ansatte fortsatt kan oppholde seg på Carrington-området.

    Prislappen blir tett på 700 millioner kroner. Jim Ratcliffe kjøpte tidligere i år en betydelig minoritetsandel i Manchester United, og med en sikret han og Ineos-konsernet seg kontrollen på alt det sportslige i klubben.

    – Da vi gjorde en grundig gjennomgang av Carringtons treningsfasiliteter og møtte spillerne på herrelaget, var det tydelig at standardene hadde falt under det våre konkurrenter har, sier Ratcliffe.

    Han har også stått i spissen for å utarbeide en plan for hvordan Uniteds stadion skal se ut i framtiden. Et nøkkelspørsmål er om Old Trafford skal pusses opp eller rives for å bygge nytt.

    (NTB)

    34hl11WlBds
    Foto: AP
  • Travel Eide til finale i padle-EM

    Gunnar Eide får det hektisk i padle-EM. Han skal først delta i A-finalen på K2 1000 meter før han en snau time senere skal i aksjon på K1 500 meter.

    Eide tok seg til finale på 500-meteren ved å vinne sin semifinale. Torsdag padlet han sammen med Amund Vold i K2 1000 meter og tok seg direkte til A-finale.

    Begge finalene går fredag med start 14.38 (K2 1000 m) og 15.27 (K1 500 m).

    Han skal også i aksjon på K2 500 meter sammen med Jon Vold.

    Harald Ivarsen ende sist i sitt semifinaleheat på K1 200 meter og gikk glipp av en finaleplass.

    Kristine Amundsen kom på 8.-plass i sin semifinale og er reserve for B-finalen i K1 500 meter.

    (NTB)

    2023 European Games, Day 2, Canoe sprint
    Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal