- Jeg hadde flaks

Tom Boonen spurtet klart best og vant den sjette etappen i årets Tour de France.

Tom Boonen
Foto: FRANCK FIFE / AFP

Boonen spurtet best, og vant foran Oscar Freire og Erik Zabel. Thor Hushovd ble litt stengt på de siste metrene og mistet samtidig hjulet på sin opptrekker Julian Dean. I mål ble han nummer fem.

Thor Hushovd

Thor Hushovd på sjetteplass i dag.

Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

- Jeg var nesten i velt der og det var like før jeg havnet i bakken. Jeg synes ikke at jeg fikk maks ut av spurten syns jeg, sa Hushovd til TV2 etter målpassering.

Dermed ble det ingen gjentakelse av triumfen fra 2002 da Hushovd vant den samme etappen.

I går slet nordmannen med ryggproblemer. Men Hushovd kjente lite til det i dag.

- Det var litt ubehagelig i starten, men det fungerte bedre enn jeg hadde håpet, så da er jeg godt fornøyd.

Boonen tok sin femte etappeseier i touren, men den første i år, og tok samtidig over den grønne ledertrøya.

- Hadde flaks

Han forteller at han støtte sykkelen mot en av de andre konkurrentene og at sykkelen fikk seg en støkk.

Men belgieren ble ikke mer hindret enn at han var overlegent først i mål.

- En må ha en del flaks for å vinne slike spurter, og det hadde jeg i dag, sier den ydmyke vinneren.

Boonen har vant Tour de France-etapper to ganger i 2004 og i 2005. Dermed går han inn på en tredjeplass på listen over dem som har vunnet Tour-etapper flest ganger i karrieren. Der ligger også Thor Hushovd. Foran dem ligger Erik Zabel og Robbie McEwen med 12 seire.

En tapper Bradley Wiggins på Cofidis gikk i brudd allerede etter fem kilometer på den 199,5 kilometer lange etappen. Han ble kjørt inn først når det var 7 kilometer igjen.

Bradley Wiggins, Cofidis

Bradley Wiggins på Cofidis var lenge i brudd.

Foto: JOEL SAGET / AFP

NRKsport.no kommer med mer...

 

 

NRKsport.no fulgte løpet:

Fredagens etappe er den 6. i rittet. Den er 199,5 km og går fra Semur-en-Auxois til Bourg-en-Bresse. Den er for det meste flat.

- 18.01: Sju kilometer før mål ble den utholdende briten Wiggins kjørt inn. Nå venter et spurtoppgjør.

- 17.52: Avstanden er nå nede i under ett minutt, og det er klart at Wiggins ikke kommer til å vinne. 14 km gjenstår, og briten har kjørt alene i tet i 180 km. Målgangen er forøvrig i Bourg-en-Bresse, der Thor Hushovd vant sin aller første etappe for fem år siden.

- 17.29: Nå kjører feltet, der Robbie McEwens lagkamerater fra Lotto har begynt å markere seg. Avstanden til Wiggins er nå rundt 1.30.

- 17.19: Nå er avstanden nede i 2.40. Og det er fortsatt 35 km igjen. Wiggins vant den siste inlagte spurten foran De Jongh og Steegmans. Boonen brød seg ikke denne gangen.

- 17.06: 45 km igjen nå. CSC har sluppet seg litt tilbake i feltet, men er fortsatt godt med. Avstanden har skrumpet igjen, nå er den nede i 3.45. Mye skyldes at Wiggins punkterte.

- 16.55 Thor Hushovds hjelperytter Anthony Charteau trekker feltet, der Hushovd fortsatt er med. Nå er avstanden fram til Wiggins 5 minutter, og det gjenstår drøyt 50 km.

- 16.40: Wiggens passerer toppen av Col de Brancion drøyt 5.30 minutter foran hovedfeltet. Det er 62,5 km igjen til mål.

-16.37: Etter spurten har hovedfeltet slakket av. Putselig er Wiggens' ledelse oppe i over 5.30.

-16.25: Tom Boonen vant den innlagte spurten foran Erik Zabel 70 km før mål. Og Wiggins er nå bare 3.30 minutter foran hovedfeltet.

- 16.01: CSC med Arvesen holder farten oppe i hovedfeltet. Avstanden fram til Wiggins har nå skrumpet til 6.16.

- 15.46 Barloworlds Enrico Degano falt og har brutt. Og framme var avstanden til Wiggibns nede i 7.35, men har nå økte med noen sekunder igjen.

Thor Hushovd kjenner ikke noe til sin skade. Og han er med i hovedfeltet. Det er fortsatt over 90 km igjen.

- 15.24: Feltet kjører hardt nå, og tar kraftig innpå utbryteren. Avstanden er nede i 9.14 minutter.

- 15.06: Det er 110 km igjen, og Wiggins' ledelse har krympet til under 11 minutter. Arvesen jobber godt i teten av hovedfeltet.

 

 

 

 

 

 

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Da vinden snudde