Hopp til innhold

Var forsvarsspiller for landslaget – reddet Godset til semifinale i debuten

HAUGESUND/ÅRÅSEN/OSLO (NRK): Morten Sætra (21) var på landslaget som forsvarsspiller. Torsdag vartet han opp med flere tigersprang i sin Godset-debut i mål.

STOPP: Haugesund kom til flere store sjanser, men gang på gang sa det stopp hos Morten Sætra.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en redning, for en redning! utbrøt NRKs kommentator Christian Nilssen da Sætra hang oppe i krysset like før slutt.

I sin første kamp for Strømsgodset ble Morten Sætra den store helten. Med sine 198 centimeter på sokkelesten vartet han opp med flere matchvinnende redninger for bortelaget.

Først etter 67 minutter viste Sætra sin rekkevidde da han fikk slått en ball til hjørnespark. Like før slutt kom nok et tigersprang fra Sætra da han stoppet Haugesunds kaptein Christian Grindheim.

– Det var en kamp som passet meg med mye dueller og sånn. Det var deilig med seier, sa Sætra til NRK etter kampen.

Ble målvakt for bare fem år siden

Men det var slett ikke gitt at det var målvakt Sætra skulle bli. Da han var på gutter 16-landslaget i 2013 spilte han forsvarsspiller.

– Den ene keeperen vi hadde brakk benet, og jeg hadde alltid hatt lyst til å stå i mål. Da tok jeg valget og ble keeper. Jeg føler det har gått greit.

Det valget synes Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var lurt.

– Det blir vanskelig å komme utenom han nå, men vi har flere keepere som ønsker å melde seg på, sa Ingebretsen om Sætra nå får flere muligheter fremover.

REDNING: Morten Sætra reddet Strømsgodset gang på gang.

Bom, bom, bom

Men det var ikke bare 21-åringen i Strømsgodset-buret som sto i veien for Haugesund. For hjemmelaget misbrukte flere store muligheter.

– Det er litt sånn når du er i motgang. Da får du det skikkelig. I dag fortjener vi en scoring, men det ville seg ikke helt, sa Haugesund-trener Eirik Horneland.

Haugesund står nå med tre strake tap etter det som har vært en sesong der rogalendingene har motbevist alle eksperter.

– Det er en stor jobb å snu det, men bygger vi videre på det vi gjør i andreomgang er det mye håp.

MATCHVINNER: Mustafa Abdellaoue har ikke fått mange muligheter fra start for Strømsgodset i år. Torsdag ble han matchvinner med en lekker scoring.

Bryne ble for små mot Lillestrøm

Laster innhold, vennligst vent..

I den andre kvartfinalen hadde Bryne muligheter til å tukte Lillestrøm, men ble til slutt for små da Lillestrøm scoret to mål på tre minutter.

– Det er brutale minutter for Bryne dette her, kommenterte NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp da Gary Martin satte inn 2–0 for Lillestrøm fra straffemerket etter 69 minutter.

SIKKER: Gary Martin var sikker fra straffemerket.

Bare tre minutter tidligere hadde Thomas Lehne Olsen sendt Lillestrøm i føringen. Dermed ble det stopp i kvartfinalen for cupens askeladd Bryne.

– Det var godt å gå videre. Det spiller ingen rolle hvordan vi gjør det, sa kveldens første målscorer Thomas Lehne Olsen.

For det var en meget sjansefattig fotballkamp på Åråsen. Spesielt i førsteomgangen stanget Lillestrøm mot en vegg av rogalendinger og divisjonsforskjellen var ikke særlig synlig.

Selv om Lillestrøm slet med å få ballen i nettet var aldri trener Jörgen Lennartsson særlig bekymret.

– Det har klart at når man ikke får inn ballen vet man alltid hva som kan skje i fotball, men jeg synes vi hadde det under kontroll stort sett hele kampen.

TOK TID: Lillestrøm måtte langt ut i andreomgang før de endelig fikk kveldens første scoring.

 • Semifinalene i NM i fotball trekkes fredag kl. 11.00.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist da Minnesota Wild tapte

  Minnesota Wild hadde tidvis føringen i NHL-kampen mot Arizona Coyotes mandag, men tapte 2-3. Mats Zuccarello hadde én målgivende pasning.

  Kampen ble spilt i Mullett Arena i Tempe i Arizona.

  Da klokka viste 3.39 i andre periode, scoret Kirill Kaprizov kampens første mål for Wild. Pasningen kom fra Zucarrello, og også Calen Addison kunne notere seg en assist. Etter 9.26 i samme periode utliknet Jakob Chychrun for hjemmelaget.

  Jonas Brodin ga bortelaget ledelsen med en scoring etter 1.40 i siste periode, før Jakob Chychrun utliknet etter 9.35. Med snaut sju minutter igjen satte Jack McBain inn seiersmålet for Coyetes.

  Mats Zuccarello står nå med 49 målpoeng på 47 kamper, fordelt på 19 mål og 30 assists. (NTB)

  Wild Coyotes Hockey
  Foto: Rick Scuteri / AP
 • Atsu funnet i livet – fraktet til sykehus

  Den tidligere Premier League-spilleren Christian Atsu er funnet i livet og fraktet til sykehus.

  Det skriver den britiske avisen The Guardian.

  Ghaneseren har pådratt seg en skade i høyrefoten og skal ha hatt problemer med å puste.

  Hatayspor, klubben Atsu spiller for, befinner seg i Hatay, et av områdene som er verst rammet av jordskjelvet.

  Fotballprofilen ble matchvinner da Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

  Vingen har tidligere spilt for Newcastle, Chelsea og Everton i Premier League

  Christian Atsu
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Påtalemyndigheten motsetter seg Alves-løslatelse mot kausjon

  Påtalemyndigheten i Spania ber domstolen avvise ønsket til fotballstjernen Dani Alves om å bli løslatt mot kausjon og streng meldeplikt.

  Tidligere Barcelona-spiller Alves er anklaget for å ha forgrepet seg på en kvinne. Forsvarerne hans har anmodet om at det åpnes for at brasilianeren kan løslates mot kausjon mens etterforskningen pågår.

  Ifølge advokatene er Alves villig til å levere inn passet sitt samt gå med sporingsutstyr som gjør det mulig å vite hvor han til enhver tid befinner seg. Han skal også være forberedt på å melde seg for politiet regelmessig.

  Mandag opplyste imidlertid påtalemyndigheten at den anser rømningsfaren for stor dersom Alves settes fri fra fengsel.

  Den tidligere Barcelona-stjernen ble pågrepet og fengslet før helgen. En kvinne har anklaget ham for seksuelt overgrep i forbindelse med en episode på et utested i Barcelona i desember i fjor.

  Alves har avvist anklagene og erklært seg uskyldig.

  Fotballstjernen har spilt for klubber som Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG og São Paulo. Han var en del av Brasils VM-tropp i Qatar i fjor.

  Dani Alves.
  Foto: Andre Penner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste