Var forsvarsspiller for landslaget – reddet Godset til semifinale i debuten

HAUGESUND/ÅRÅSEN/OSLO (NRK): Morten Sætra (21) var på landslaget som forsvarsspiller. Torsdag vartet han opp med flere tigersprang i sin Godset-debut i mål.

STOPP: Haugesund kom til flere store sjanser, men gang på gang sa det stopp hos Morten Sætra.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en redning, for en redning! utbrøt NRKs kommentator Christian Nilssen da Sætra hang oppe i krysset like før slutt.

I sin første kamp for Strømsgodset ble Morten Sætra den store helten. Med sine 198 centimeter på sokkelesten vartet han opp med flere matchvinnende redninger for bortelaget.

Først etter 67 minutter viste Sætra sin rekkevidde da han fikk slått en ball til hjørnespark. Like før slutt kom nok et tigersprang fra Sætra da han stoppet Haugesunds kaptein Christian Grindheim.

– Det var en kamp som passet meg med mye dueller og sånn. Det var deilig med seier, sa Sætra til NRK etter kampen.

Ble målvakt for bare fem år siden

Men det var slett ikke gitt at det var målvakt Sætra skulle bli. Da han var på gutter 16-landslaget i 2013 spilte han forsvarsspiller.

– Den ene keeperen vi hadde brakk benet, og jeg hadde alltid hatt lyst til å stå i mål. Da tok jeg valget og ble keeper. Jeg føler det har gått greit.

Det valget synes Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var lurt.

– Det blir vanskelig å komme utenom han nå, men vi har flere keepere som ønsker å melde seg på, sa Ingebretsen om Sætra nå får flere muligheter fremover.

REDNING: Morten Sætra reddet Strømsgodset gang på gang.

Bom, bom, bom

Men det var ikke bare 21-åringen i Strømsgodset-buret som sto i veien for Haugesund. For hjemmelaget misbrukte flere store muligheter.

– Det er litt sånn når du er i motgang. Da får du det skikkelig. I dag fortjener vi en scoring, men det ville seg ikke helt, sa Haugesund-trener Eirik Horneland.

Haugesund står nå med tre strake tap etter det som har vært en sesong der rogalendingene har motbevist alle eksperter.

– Det er en stor jobb å snu det, men bygger vi videre på det vi gjør i andreomgang er det mye håp.

MATCHVINNER: Mustafa Abdellaoue har ikke fått mange muligheter fra start for Strømsgodset i år. Torsdag ble han matchvinner med en lekker scoring.

Bryne ble for små mot Lillestrøm

Laster innhold, vennligst vent..

I den andre kvartfinalen hadde Bryne muligheter til å tukte Lillestrøm, men ble til slutt for små da Lillestrøm scoret to mål på tre minutter.

– Det er brutale minutter for Bryne dette her, kommenterte NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp da Gary Martin satte inn 2–0 for Lillestrøm fra straffemerket etter 69 minutter.

SIKKER: Gary Martin var sikker fra straffemerket.

Bare tre minutter tidligere hadde Thomas Lehne Olsen sendt Lillestrøm i føringen. Dermed ble det stopp i kvartfinalen for cupens askeladd Bryne.

– Det var godt å gå videre. Det spiller ingen rolle hvordan vi gjør det, sa kveldens første målscorer Thomas Lehne Olsen.

For det var en meget sjansefattig fotballkamp på Åråsen. Spesielt i førsteomgangen stanget Lillestrøm mot en vegg av rogalendinger og divisjonsforskjellen var ikke særlig synlig.

Selv om Lillestrøm slet med å få ballen i nettet var aldri trener Jörgen Lennartsson særlig bekymret.

– Det har klart at når man ikke får inn ballen vet man alltid hva som kan skje i fotball, men jeg synes vi hadde det under kontroll stort sett hele kampen.

TOK TID: Lillestrøm måtte langt ut i andreomgang før de endelig fikk kveldens første scoring.

 • Semifinalene i NM i fotball trekkes fredag kl. 11.00.

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal