Hopp til innhold

To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp

Andreas Schelderup ble onsdag presentert som en del av Ståle Solbakkens landslagstopp.

– Det er en belønning for en god sesong. Dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier Solbakken om Schelderup.

19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske Benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. Han har vært en av lagets beste spillere.

Med i troppen er også Glimt-profilen Jostein Gundersen. Han gjorde i vinter overgang fra Tromsø til erkerivalen Glimt.

– Vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier Solbakken.

Norge møter først Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, deretter mot EM-klare Danmark på Brøndby Stadion 8. juni.

Privatlandskampene skal spilles mot Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, og mot Danmark på Brøndby Stadion 8. juni.

Her er hele troppen:
Målvakter: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund).

Forsvarsspillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Jostein Gundersen (Bodø/Glimt), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), David Møller Wolfe (AZ), Leo Skiri Østigård (Napoli).

Midtbanespillere: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Oscar Bobb (Manchester City), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (Brugge), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa), Hugo Vetlesen (Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Andreas Schjelderup (Benfica).

Angrepsspillere: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta), Alexander Sørloth (Villarreal).

Andreas Schjelderup Jostein Gundersen
Foto: NTB

Siste nytt

 • Määttä klar for Glimt

  Den 22 år gamle Isak Dybvik Määttä kom onsdag kveld til Bodø og hans nye hjemmebane, Aspmyra.

  Der gjennomførte han den medisinske sjekken og satte pennen på papiret som binder han til Bodø/Glimt ut 2028-sesongen.

  Det melder Glimt på sine egne nettsider.

  – Det kjennes veldig godt, veldig glad for å være på plass her i Bodø, og ser frem til å få kommet i gang, sier han til NRK.

  – Det har vært dialog i noen uker, jeg ønsket meg hit, så det er deilig å være på plass.

  – De siste årene vet vi alle hvor bra Bodø/Glimt har gjort det, og jeg ønsker å fortsette utviklingen min og ser på Bodø som en fin plass å fortsette det på. Jeg følte jeg var sulten på et nytt eventyr, og kjenner det er godt å komme hit.

  Määttä spiller primært venstre back, men mestrer også venstre og høyre kant. Overgangssummen er ikke kjent.

  Määttä gjennomfører overgangen helt når overgangsvinduet åpner, 17. juli.

  Isak Dybvik Määttä signerer for Bodø/Glimt
  Foto: Bjarne Brandal / NRK
 • Mol og Sørum til kvartfinale etter thriller

  Anders Mol og Christian Sørum fullførte et perfekt puljespill i verdenstourturneringen i Wien ved å slå Marco og Esteban Grimalt i et knalltøft oppgjør.

  Sandvolleyballduoen har enn så lenge gjort rent bord i den østerrikske hovedstaden. Førsteplass i gruppen betyr at Mol og Sørum går direkte til kvartfinale.

  De ble satt under press fra start, og et stykke ut i det første settet ledet chilenerne 10-6. Grimalt-fetterne hadde 20-17 på vei mot det første settpoenget, men Mol og Sørum viste styrke og vendte til 24-22.

  Også i det andre settet kom Grimalt-duoen best i gang, og chilenerne tvang fram et siste og avgjørende sett. Også der var Mol/Sørum i trøbbel, men kjempet seg til en langdryg 28-26-seier.

  Marco og Esteban Grimalt er en del av Mol og Sørums gruppe i det innledende puljespillet i Paris-OL, der den norske duoen er tittelholdere. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Aaserud / NTB
 • Ber om 45 millioner til skiskytter-VM

  Norges Skiskytterforbund søker Oslo kommune om 45 millioner kroner i støtte til VM i skiskyting i Holmenkollen i 2028 eller 2029.

  Dessuten vil Oslo måtte bekoste oppgraderinger av nasjonalanlegget. Skytebanen må forbedres med tanke på miljø og sikkerhet, og det trengs økt tribunekapasitet og bedre belysning, ifølge søknaden.

  Byrådet har tidligere sagt seg positive til å være vertsby for mesterskapet, som har et totalbudsjett på 190 millioner kroner.

  Forbundet skriver at et VM vil styrke Oslos posisjon som sportsby og vinterdestinasjon, og gi mange hundre millioner kroner i økonomisk verdiskaping for byen.

  Mesterskapene i 2028 og 2029 blir tildelt på IBU-kongressen i september. Sist Holmenkollen arrangerte skiskytter-VM var i 2016.

  Oslo 20160313. Skiskytter-VM i Oslo 2016: Johannes Thingnes Bø tok gull under 15 km fellesstart for menn i Holmenkollen søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal