Tilbød fans plass på tribunen – så dukket det opp bilde av massedrapsmann

Det som skulle være et morsomt tiltak i den australske rugbyligaen, ble fort langt mer uhyggelig.

Rugby

BILDEPLAKATER: Supportere kan betale for å få bilder av seg selv på tribunen i den australske rugbyligaen. Dette er fra en tidligere kamp, fredag, mellom South Sydney Rabbitohs og Sydney Roosters.

Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters

Ligaer over hele verden søker etter måter å inkludere supporterne nå som stadig flere setter i gang etter koronautbruddet – uten tilskuere på tribunen.

Den australske rugbyligaen lanserte «The fan in the stand», hvor supportere betalte en sum for å få bilde av seg selv plassert på tribunen.

Et system skulle fange opp eventuelle forsøk på misbruk av ordningen, og selv om flere skal ha blitt stanset, var det likevel noen som slapp gjennom, skriver The Guardian.

– En test

Før helgen omtalte britisk presse bildet av utskjelte Dominic Cummings på tribunene. Rådgiveren til statsminister Boris Johnson havnet i hardt vær etter å ha brutt koronareglene i hjemlandet.

Langt verre var imidlertid søndagens bilde av den tidligere britiske legen Harold Shipman, som ble dømt til livstid i 2000 for å ha drept 15 kvinnelige pasienter.

Senere granskninger konkluderte med at Shipman kan ha drept over 200 mennesker.

Søndag fanget TV-seere opp et bilde av ham på tribunen under kampen mellom Penrith Panthers og Newcastle Knights i Campbelltown.

Laster Twitter-innhold

Bildet skal være en spøk fra en supporter, ifølge den australske nyhetskanalen SBS News.

Selv om et eget selskap kontrollerer bildene, er det vanskelig å gardere seg helt mot bilder av personer som ikke er kjente i Australia.

– Denne helgen var en test, og testene er utformet for å kunne luke ut problemer, sier en talsperson for den australske rugbyligaen, ifølge The Independent.

Beklager redigert Hitler-bilde

Samtidig måtte Fox Sports og TV-vert Matty Johns beklage en sketsj om den samme tribuneordningen. Her hadde Adolf Hitler blitt redigert inn blant supporterne.

– Vi beklager virkelig det støtende bildet, uttalte en talsperson for TV-kanalen.

Johns selv kaller bildet «fullstendig upassende».

– Jeg vet at Fox Sports har beklaget, men jeg må gjøre det personlig. Jeg vet hvor rå og ødeleggende disse hendelsene er for så mange mennesker og familier, sier Johns, ifølge The Guardian.

Fox Sports opplyser videre at de undersøker hvordan det kunne skje, og de vil sørge for at de involverte forstår at det var uakseptabelt.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Haaland hyller Zlatan

  Erling Braut Haaland (20) sliter med å forstå hvordan Zlatan Ibrahimovic (39) fortsatt herjer på øverste nivå. 18 mål på 26 kamper sier sitt. Mannen som nesten er dobbelt så gammel som Haaland, er igjen blitt en helt sentral spiller på San Siro. – Det er galskap. Zlatan er 39 år gammel, og han er så bra som dette, sier Haaland til ESPN.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal