Tilbød fans plass på tribunen – så dukket det opp bilde av massedrapsmann

Det som skulle være et morsomt tiltak i den australske rugbyligaen, ble fort langt mer uhyggelig.

Rugby

BILDEPLAKATER: Supportere kan betale for å få bilder av seg selv på tribunen i den australske rugbyligaen. Dette er fra en tidligere kamp, fredag, mellom South Sydney Rabbitohs og Sydney Roosters.

Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters

Ligaer over hele verden søker etter måter å inkludere supporterne nå som stadig flere setter i gang etter koronautbruddet – uten tilskuere på tribunen.

Den australske rugbyligaen lanserte «The fan in the stand», hvor supportere betalte en sum for å få bilde av seg selv plassert på tribunen.

Et system skulle fange opp eventuelle forsøk på misbruk av ordningen, og selv om flere skal ha blitt stanset, var det likevel noen som slapp gjennom, skriver The Guardian.

– En test

Før helgen omtalte britisk presse bildet av utskjelte Dominic Cummings på tribunene. Rådgiveren til statsminister Boris Johnson havnet i hardt vær etter å ha brutt koronareglene i hjemlandet.

Langt verre var imidlertid søndagens bilde av den tidligere britiske legen Harold Shipman, som ble dømt til livstid i 2000 for å ha drept 15 kvinnelige pasienter.

Senere granskninger konkluderte med at Shipman kan ha drept over 200 mennesker.

Søndag fanget TV-seere opp et bilde av ham på tribunen under kampen mellom Penrith Panthers og Newcastle Knights i Campbelltown.

Laster Twitter-innhold

Bildet skal være en spøk fra en supporter, ifølge den australske nyhetskanalen SBS News.

Selv om et eget selskap kontrollerer bildene, er det vanskelig å gardere seg helt mot bilder av personer som ikke er kjente i Australia.

– Denne helgen var en test, og testene er utformet for å kunne luke ut problemer, sier en talsperson for den australske rugbyligaen, ifølge The Independent.

Beklager redigert Hitler-bilde

Samtidig måtte Fox Sports og TV-vert Matty Johns beklage en sketsj om den samme tribuneordningen. Her hadde Adolf Hitler blitt redigert inn blant supporterne.

– Vi beklager virkelig det støtende bildet, uttalte en talsperson for TV-kanalen.

Johns selv kaller bildet «fullstendig upassende».

– Jeg vet at Fox Sports har beklaget, men jeg må gjøre det personlig. Jeg vet hvor rå og ødeleggende disse hendelsene er for så mange mennesker og familier, sier Johns, ifølge The Guardian.

Fox Sports opplyser videre at de undersøker hvordan det kunne skje, og de vil sørge for at de involverte forstår at det var uakseptabelt.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Imponert Lagerbäck etter Berges første ligamål: – Vi får håpe de tar det med seg til landslaget

Sander Berge leverte mål og målgivende for Sheffield United hjemme mot Tottenham. Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck de norske ungguttene tar med seg storspillet til landslaget.

Siste nytt

 • – Uforståelig for Fotball-Norge

  Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med svaret regjeringen har gitt på deres forespørsel om å starte opp med breddefotball for spillere over 20 år.

  Det blir nemlig ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august.

  – Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå, sier Svendsen til Fotball.no.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Nominert som månedens manager

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er blant fire kandidater som kan bli kåret til månedens manager i juni i Premier League.

  Nordmannen kjemper mot Frank Lampard (Chelsea), Steve Bruce (Newcastle) og Nuno Espírito Santo (Wolverhampton). Prisen deles ut kommende uke.

  ​​​​​​​Nominasjonene baserer seg på resultatene etter restarten 17. juni, samt kampene i mars før koronapandemien satte en midlertidig stopper for engelsk fotball

  I perioden har Solskjær ledet Manchester United til seire over byrival City, Sheffield United og Brighton, samt uavgjortresultater mot Everton og Tottenham.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Audun Braastad / Audun Braastad
 • Reiten nominert til årets spiller

  Guro Reiten har spilt på et stabilt høyt nivå for Chelsea i FAs Women's Super League denne sesongen. Nå har 25-åringen blitt nominert til årets spiller av det engelske fotballforbundet.

  Sesong ble avsluttet før den var ferdigspilt på grunn av koronautbruddet, men Chelsea ble kåret til seriemester basert på poengsnitt.

  Det betyr at Reiten kunne feire seriegull med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir som også spiller for den engelske hovedstadsklubben.

  Guro Reiten
  Foto: PAUL CHILDS

Sendeplan

Kl. Program Kanal