Hopp til innhold

Tilbød fans plass på tribunen – så dukket det opp bilde av massedrapsmann

Det som skulle være et morsomt tiltak i den australske rugbyligaen, ble fort langt mer uhyggelig.

Rugby

BILDEPLAKATER: Supportere kan betale for å få bilder av seg selv på tribunen i den australske rugbyligaen. Dette er fra en tidligere kamp, fredag, mellom South Sydney Rabbitohs og Sydney Roosters.

Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters

Ligaer over hele verden søker etter måter å inkludere supporterne nå som stadig flere setter i gang etter koronautbruddet – uten tilskuere på tribunen.

Den australske rugbyligaen lanserte «The fan in the stand», hvor supportere betalte en sum for å få bilde av seg selv plassert på tribunen.

Et system skulle fange opp eventuelle forsøk på misbruk av ordningen, og selv om flere skal ha blitt stanset, var det likevel noen som slapp gjennom, skriver The Guardian.

– En test

Før helgen omtalte britisk presse bildet av utskjelte Dominic Cummings på tribunene. Rådgiveren til statsminister Boris Johnson havnet i hardt vær etter å ha brutt koronareglene i hjemlandet.

Langt verre var imidlertid søndagens bilde av den tidligere britiske legen Harold Shipman, som ble dømt til livstid i 2000 for å ha drept 15 kvinnelige pasienter.

Senere granskninger konkluderte med at Shipman kan ha drept over 200 mennesker.

Søndag fanget TV-seere opp et bilde av ham på tribunen under kampen mellom Penrith Panthers og Newcastle Knights i Campbelltown.

Laster Twitter-innhold

Bildet skal være en spøk fra en supporter, ifølge den australske nyhetskanalen SBS News.

Selv om et eget selskap kontrollerer bildene, er det vanskelig å gardere seg helt mot bilder av personer som ikke er kjente i Australia.

– Denne helgen var en test, og testene er utformet for å kunne luke ut problemer, sier en talsperson for den australske rugbyligaen, ifølge The Independent.

Beklager redigert Hitler-bilde

Samtidig måtte Fox Sports og TV-vert Matty Johns beklage en sketsj om den samme tribuneordningen. Her hadde Adolf Hitler blitt redigert inn blant supporterne.

– Vi beklager virkelig det støtende bildet, uttalte en talsperson for TV-kanalen.

Johns selv kaller bildet «fullstendig upassende».

– Jeg vet at Fox Sports har beklaget, men jeg må gjøre det personlig. Jeg vet hvor rå og ødeleggende disse hendelsene er for så mange mennesker og familier, sier Johns, ifølge The Guardian.

Fox Sports opplyser videre at de undersøker hvordan det kunne skje, og de vil sørge for at de involverte forstår at det var uakseptabelt.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal