Tilbød fans plass på tribunen – så dukket det opp bilde av massedrapsmann

Det som skulle være et morsomt tiltak i den australske rugbyligaen, ble fort langt mer uhyggelig.

Rugby

BILDEPLAKATER: Supportere kan betale for å få bilder av seg selv på tribunen i den australske rugbyligaen. Dette er fra en tidligere kamp, fredag, mellom South Sydney Rabbitohs og Sydney Roosters.

Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters

Ligaer over hele verden søker etter måter å inkludere supporterne nå som stadig flere setter i gang etter koronautbruddet – uten tilskuere på tribunen.

Den australske rugbyligaen lanserte «The fan in the stand», hvor supportere betalte en sum for å få bilde av seg selv plassert på tribunen.

Et system skulle fange opp eventuelle forsøk på misbruk av ordningen, og selv om flere skal ha blitt stanset, var det likevel noen som slapp gjennom, skriver The Guardian.

– En test

Før helgen omtalte britisk presse bildet av utskjelte Dominic Cummings på tribunene. Rådgiveren til statsminister Boris Johnson havnet i hardt vær etter å ha brutt koronareglene i hjemlandet.

Langt verre var imidlertid søndagens bilde av den tidligere britiske legen Harold Shipman, som ble dømt til livstid i 2000 for å ha drept 15 kvinnelige pasienter.

Senere granskninger konkluderte med at Shipman kan ha drept over 200 mennesker.

Søndag fanget TV-seere opp et bilde av ham på tribunen under kampen mellom Penrith Panthers og Newcastle Knights i Campbelltown.

Laster Twitter-innhold

Bildet skal være en spøk fra en supporter, ifølge den australske nyhetskanalen SBS News.

Selv om et eget selskap kontrollerer bildene, er det vanskelig å gardere seg helt mot bilder av personer som ikke er kjente i Australia.

– Denne helgen var en test, og testene er utformet for å kunne luke ut problemer, sier en talsperson for den australske rugbyligaen, ifølge The Independent.

Beklager redigert Hitler-bilde

Samtidig måtte Fox Sports og TV-vert Matty Johns beklage en sketsj om den samme tribuneordningen. Her hadde Adolf Hitler blitt redigert inn blant supporterne.

– Vi beklager virkelig det støtende bildet, uttalte en talsperson for TV-kanalen.

Johns selv kaller bildet «fullstendig upassende».

– Jeg vet at Fox Sports har beklaget, men jeg må gjøre det personlig. Jeg vet hvor rå og ødeleggende disse hendelsene er for så mange mennesker og familier, sier Johns, ifølge The Guardian.

Fox Sports opplyser videre at de undersøker hvordan det kunne skje, og de vil sørge for at de involverte forstår at det var uakseptabelt.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Bekrefter diplomatisk OL-boikott

  Australia kommer ikke til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL i Beijing, opplyser statsminister Scott Morrison.

  – Australia kommer ikke til å tre tilbake fra den sterke posisjonen vi har inntatt i favør av australske interesser, og det er opplagt at det ikke kommer som noen overraskelse at vi ikke sender noen offisielle representanter til vinterlekene, sa Morrison onsdag.

  Dermed legger Australia seg på samme linje som USA. Mandag kunngjorde Det hvite hus at president Joe Biden ikke kommer til å sende noen offisielle representanter til vinter-OL neste år.

  En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet.

  Den norske regjeringen har gjort det klart at en norsk diplomatisk boikott ikke er aktuelt. (NTB)

  Australia sin statsminister Scott Morrison
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • To målgivende for Zuccarello

  Mats Zuccarello sto for to assists da Minnesota Wild slo Edmonton Oilers 4–1 i en NHL-kamp natt til onsdag norsk tid.

  Wild vant både første og tredje periode med 2-0, mens Oilers fikk sitt ene mål i andre periode.

  Zuccarello fikk sin første assist på Wilds første scoring etter 1.11 av første periode da Joel Eriksson Ek sørget for 1-0. Den andre assisten kom i tredje periode etter 5.33 da Victor Rask scoret 3-1-målet.

  Zuccarello var på isen i 16 minutter og 37 sekunder i kampen. Dette var den sjuende strake seieren til Wild, som nå leder Western Central-divisjonen sju poeng foran St. Louis Blues.

  Mats Zuccarello står med totalt 18 målpoeng hittil denne sesongen - sju mål og elleve assists.

  NHL: Toronto Maple Leafs at Minnesota Wild
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Seks av seks for Liverpool

  Mohammed Salah og Divock Origi scoret Liverpools mål da laget vant 2-1 borte over AC Milan i siste kampen i gruppespillet.

  AC Milan, som spilte med Zlatan Ibrahimovic fra start, tok ledelsen ved Fikayo Tomori første omgang.

  Liverpool var gruppevinner allerede før kveldens kamp og gikk gjennom gruppespillet med seks seire på seks kamper.

  I den andre kampen i gruppen vant Atletico Madrid 3-1 over Porto. Atletico går dermed videre sammen med Liverpool, mens Porto skal spille i europaligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal