NRK Meny
Normal

Til fjells på nasjonaldagen

Det er den franske nasjonaldagen i dag, og den skal Tourens ryttere feire med det høyeste fjellet så langt i årets ritt.

Tour de France
Foto: BOGDAN CRISTEL / REUTERS

Etappen er bare 156 km, men stigingen opp til det 2115 m høye Col du Tourmalet er tøff.

Stigningen opp til målstreken i Hautacam, 1520 m over havet, er også en styrkeprøve.

Det betyr at vi neppe får se noen nordmann i fremste rekke i dag heller. Dette er en ny dag for fjellfolket - og den siste før en velkommen hviledag.

Rytterne startet kl 13.05, og ventes til mål rundt klokka 17.30.

24 ryttere stakk fra feltet før det var kjørt en mil. CSCs Fabio Cancellara er én av dem. Det er også Oscar Freire, som er én av Thor Hushovds konkurrenter i kampen om den grønne trøya.

Siste nytt

 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images
 • Snøball mot Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen raste etter at noen i publikum kastet en snøball på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Nordmannen endte nok en gang på andreplass bak Marcel Hirscher.

  ddd
 • Phil Neville overtar England

  Phil Neville er ansatt som ny sjef for Englands kvinnelandslag i fotball, med har en avtale som gjelder til EM-sluttspillet i 2021.

  Det opplyste Englands fotballforbund tirsdag. 41-åringen har en lang spillerkarriere bak seg i Manchester United, Everton og på Englands landslag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Slalåm, menn