Hopp til innhold

Tidligere eliteserie-profil Mounir Hamoud er død

Mounir Hamoud er død, 39 år gammel. Det bekrefter Strømsgodset på sine hjemmesider mandag ettermiddag.

Hamoud døde brått mandag morgen av hjertestans. Strømsgodset og Norges Fotballforbund skriver at de deler informasjonen i samråd med de nærmeste pårørende.

– Dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i Strømsgodset, det berører Drammen og hele fotballfamilien. Våre tanker går først og fremst til Mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. De har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben på sin hjemmeside.

– Mounir var virkelig en god lagspiller med høy faglig kompetanse. Han var opptatt av at alle skulle ha like muligheter, brant for fotballen og var en familiekjær mann. Mounir er en person som har gjort inntrykk på så mange. Han vil bli dypt savnet i fotballen, og våre varmeste tanker går til hans kone, barn og øvrige familie, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i Norges Fotballforbund.

NRKs fotballekspert Carl Erik Torp sier dette påvirker hele fotball-Norge.

– Han var en fantastisk fin fyr med mye godt foran seg. Han har bidratt veldig bra de siste årene med spillerutvikling, men nå går først og fremst tankene til de som er nærmest han.

Hamoud spilte flere aldersbestemte landskamper for Norge og ble tatt ut i A-landslagstroppen til comeback-kampen til Egil «Drillo» Olsen mot Tyskland i 2009.

Tidligere i år ble Hamoud ansatt som toppspillerutvikler i Strømsgodset. Han spilte for Strømsgodset fra 2012 til 2019, og har 142 kamper for klubben. I 2013 vant han seriegull med Strømsgodset, samt seriesølv i 2012 og 2015.

Hamoud startet seniorkarrieren i Lyn før han signerte for Bodø/Glimt i 2006. Der spilte han frem til 2011.

Mounir Hamoud
Foto: Mats Torbergsen / NTB

Siste nytt

 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP
 • Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Jim Ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i Manchester United.

  Det bekreftet klubben tirsdag kveld. Oppkjøpet ble klart etter at både Premier League og Englands fotballforbund (FA) har gitt avtalen grønt lys.

  Den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske Glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden.

  (NTB)

  A85KLampqBo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal