NRK Meny
Normal

Thorkildsen raskere enn noen gang

Hurtighet er det viktigste for å få spydet til å gå langt, sier trener Åsmund Martinsen.

Andreas Thorkildsen
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Han ser veldig rask ut nå, og det er det som er nøkkelen i spyd. Du skal være rask og beherske teknikken så raskt som mulig, sier han.

Nye lengder

Med farten inne kan spydet fly mot nye lengder i Osaka. Men en OL-og europamester kan få stor fart, uten at han får med seg det han har lært om hvordan resten av kastet skal utføres.

- Jo bedre jeg føler meg, jo mer fart kan jeg sette på, sier han. Men det hjelper ikke å bare være rask, da kunne også Tyson Gay og Asafa Powell kastet langt, men det kan de ikke,  påpeker han.

Kline til

Spydkvalifiseringen natt til fredag, norsk tid, blir en viktig pekepinn på hvordan samspillet mellom fart og teknikk er.

Med bare tre skikkelige kast på to måneder kan kvalifiseringen bli det som gir Thorkildsen den gode følelsen før VM-finalen.

- På søndag kan jeg forhåpentligvis stå i tilløpet og vite at det bare er å kline til, sier Thorkildsen.

 

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale