Thingnes Bø tok nytt VM-sølv etter superavslutning

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø hevet seg etter at han skjøt seg ut av gullkampen. – Det var bare å kjøre på, sier han.

Johannes Thingnes Bø gikk en siste etappe som ikke ligner grisen på fellesstarten i VM.

Men selv om det ble stang ut nok en gang for Bø i VM i Hochfilzen, så smilte han likevel bredt etter søndagens avsluttende fellesstart.

Bø lå godt plassert før den siste skytingen etter tre feilfrie runder på standplass. Men stryningen pådro seg én sur bom og ble nådeløst skjøvet ut av gullkampen.

Ut fra standplass lå Bø på 4. plass, men en fantastisk avslutning sikret likevel en etterlengtet norsk medalje.

– Nå er jeg sølvgutt. Jeg er en glad gutt, sier Bø til NRK og ler.

Kunne ikke tukte Schempp

Slik forklarer han den fantastiske avslutningen som sikret det tredje sølvet i VM.

– Det var en kamp om medalje i VM, og jeg måtte gå alt jeg hadde. Jeg hadde en formsterk (Anton) Sjipulin bak meg, og (Martin) Fourcade kom også seilende. Det var bare å kjøre på fra start og gå forbi alle, forteller han.

Det var til slutt Simon Schempp tok gullet, mens Simon Eder fra Østerrike knep bronsemedaljen. Schempp kom inn på siste skyting sammen med nordmannen, men tyskeren prikket inn alle blinkene og fikk det nødvendige forspranget til å ta gullet.

– Jeg skjøt veldig bra i dag. Det var nesten. Jeg hadde tatt Schempp uten den siste der, sier Bø og smiler.

Simon Schempp

GULLBRØL: Simon Schempp var strålende fornøyd med seieren.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Storebror Tarjei Bø var også lenge med i teten, men bommet én gang hver på den nest siste og siste skytingen, og havnet til slutt på 14. plass.

– Jeg hang med, men med bommene så hadde jeg ikke sjanse. Jeg var tung i løypa i dag, og kunne ikke leke meg som lillebror, sier Bø til NRK.

Han var likevel fornøyd med innsatsen. Spesielt etter alle sykdomsplagene tidligere i sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort. Jeg har vært med å prege flere løp, og gått fortere på ski enn jeg hadde trodd, sier Bø.

Fornøyd var han også med sølvløpet til lillebroren.

– Han bommet på den siste, men tok likevel medalje. Det er kjempesterkt.

– Han har noe i seg som er helt rått, som ingen andre i Idretts-Norge har. Jeg er en veldig stolt storebror, sier Tarjei Bø.

Nedtur for Bjørndalen og Svendsen

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen pådro seg flere bom allerede på første skyting, og havnet langt bak i leksa fra starten.

Duoen ble til slutt henholdsvis nummer 23 og 28.

Bjørndalen gikk for øvrig sitt siste VM-renn i karrieren. Veteranen har uttalt at han vil legge opp etter OL i Sør-Korea neste år.

Johannes Thingnes Bø bommer en gang, Fourcade bommer to og Eder og Schemp kjemper om gullet.

Siste nytt

 • Nederland tok VM-gull

  Nederland er verdensmester i kvinnehåndball for første gang etter 30-29 over Spania i finalen. Avgjørelsen falt noen sekunder før slutt.

  Nederlenderen ledet 16-13 ved pause foran snaut 10.000 tilskuere i Park Dome. Nederland førte også 29-27, men gjorde feil på feil i sluttfasen. Likevel ble Lois Abbingh helt med sitt straffemål like før slutt.

  Gullaget tapte hele tre kamper i mesterskapet, mest av alle semifinalistene sammen med Norge. Nederlagene kom mot Slovenia, Tyskland og Danmark.

  or0nlaLm-ZE
  Foto: Vidar Ruud
 • Tande friskmeldt

  Daniel-André Tande er friskmeldt og stiller til start i dagens individuelle hopprenn i tyske Klingenthal. Kongsberg-hopparane skada seg i ankelen etter at ein ski gjekk løpsk og trefte han under prøveomgangen fredag. Han seier til NRK at han framleis har smerte, men at det ikkje skal hemme han.

  Daniel-André Tande
  Foto: Andreas Hagen / NRK
 • Dobbelt norsk - Johaug knuste alle

  Therese Johaug tok nok en seier på 10 km fri teknikk i Davos søndag. Allerede ved første passering dro hun i fra. Dalsbygdingen gikk i mål etter ti kilometer på tiden 25:02.7. Heidi Weng kom inn halvminuttet bak Johaug og var i en tidskamp om andreplassen med Jessica Diggins. Men amerikaneren klarte ikke å hente Weng, som tok andreplassen. Magni Smedås leverte sitt beste løp i karrieren og gikk inn til en åttendeplass. Ragnhild Haga endte som nummer 11.

  World Cup 4x5 km stafett kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal