Thingnes Bø tok nytt VM-sølv etter superavslutning

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø hevet seg etter at han skjøt seg ut av gullkampen. – Det var bare å kjøre på, sier han.

Johannes Thingnes Bø gikk en siste etappe som ikke ligner grisen på fellesstarten i VM.

Men selv om det ble stang ut nok en gang for Bø i VM i Hochfilzen, så smilte han likevel bredt etter søndagens avsluttende fellesstart.

Bø lå godt plassert før den siste skytingen etter tre feilfrie runder på standplass. Men stryningen pådro seg én sur bom og ble nådeløst skjøvet ut av gullkampen.

Ut fra standplass lå Bø på 4. plass, men en fantastisk avslutning sikret likevel en etterlengtet norsk medalje.

– Nå er jeg sølvgutt. Jeg er en glad gutt, sier Bø til NRK og ler.

Kunne ikke tukte Schempp

Slik forklarer han den fantastiske avslutningen som sikret det tredje sølvet i VM.

– Det var en kamp om medalje i VM, og jeg måtte gå alt jeg hadde. Jeg hadde en formsterk (Anton) Sjipulin bak meg, og (Martin) Fourcade kom også seilende. Det var bare å kjøre på fra start og gå forbi alle, forteller han.

Det var til slutt Simon Schempp tok gullet, mens Simon Eder fra Østerrike knep bronsemedaljen. Schempp kom inn på siste skyting sammen med nordmannen, men tyskeren prikket inn alle blinkene og fikk det nødvendige forspranget til å ta gullet.

– Jeg skjøt veldig bra i dag. Det var nesten. Jeg hadde tatt Schempp uten den siste der, sier Bø og smiler.

Simon Schempp

GULLBRØL: Simon Schempp var strålende fornøyd med seieren.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Storebror Tarjei Bø var også lenge med i teten, men bommet én gang hver på den nest siste og siste skytingen, og havnet til slutt på 14. plass.

– Jeg hang med, men med bommene så hadde jeg ikke sjanse. Jeg var tung i løypa i dag, og kunne ikke leke meg som lillebror, sier Bø til NRK.

Han var likevel fornøyd med innsatsen. Spesielt etter alle sykdomsplagene tidligere i sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort. Jeg har vært med å prege flere løp, og gått fortere på ski enn jeg hadde trodd, sier Bø.

Fornøyd var han også med sølvløpet til lillebroren.

– Han bommet på den siste, men tok likevel medalje. Det er kjempesterkt.

– Han har noe i seg som er helt rått, som ingen andre i Idretts-Norge har. Jeg er en veldig stolt storebror, sier Tarjei Bø.

Nedtur for Bjørndalen og Svendsen

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen pådro seg flere bom allerede på første skyting, og havnet langt bak i leksa fra starten.

Duoen ble til slutt henholdsvis nummer 23 og 28.

Bjørndalen gikk for øvrig sitt siste VM-renn i karrieren. Veteranen har uttalt at han vil legge opp etter OL i Sør-Korea neste år.

Johannes Thingnes Bø bommer en gang, Fourcade bommer to og Eder og Schemp kjemper om gullet.

Siste nytt

 • Sagosen testet positivt for korona

  Håndballstjernen Sander Sagosen har testet positivt for korona, opplyser hans manager Kevin Skabo til Adresseavisen.

  – Han ble dårlig i helgen og var dårlig i to dager. Men nå føler han seg bra, sier Skabo til avisen og legger til at Sagosen har kjent på en influensafølelse.

  Sagosen var ikke med da hans Kiel spilte uavgjort mot Lemgo søndag. Han spiller heller ikke mot Pick Szeged i mesterligaen onsdag.

  Sander Sagosen mot Frankrike
 • Fossesholm dropper høydesamling

  Helene Marie Fossesholm (20) blir ikke med resten av langrennskvinnene på høydesamling til Italia i slutten av uken.

  – Jeg var litt «hissig på grøten» på høydesamlingen i august og september, sier Fossesholm i en pressemelding fra Skiforbundet.

  Hun pådro seg en forkjølelse som satt henne ut av spill en periode.

  – Selv om jeg nå er tilbake i full aktivitet så prioriterer jeg – i samråd med trenerteamet – en sesongoppkjøring jeg er vant til og føler er tryggest.

  – Helene er friskmeldt og lærte mye av høydesamlingen i Livigno og Lavaze, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Vil innskrenke sponsorreglane

  18 av dei 20 klubbane i Premier League vil ha forbod mot sponsorar som har koblingar med klubbeigarane, melder Sky Sports.

  Bakgrunnen er dei omstridde nye arabiske eigarane av Newcastle United, og frykta for at dei skal teikne sponsorkontrakter med saudiarabiske statseigde selskap.

  Forbodet er i utgangspunktet mellombels og varer ein månad. Då er det meininga at eit permanent forbod skal vere på plass.

  18 av dei 20 klubbane i Premier League røysta for forbodet på det ekstraordinære medlemsmøtet måndag. Newcastle røysta imot, og Manchester City avsto frå å røyste.

  Ifølgje The Guardian meiner Newcastles advokatar at vedtaket er ulovleg. Klubben har ikkje kommentert resultatet av røystinga.

  Det saudiarabiske investeringsselskapet PIF har kjøpt 80 prosent av Newcastle. Dei andre klubbane fryktar at eigarane vil kunne omgå dei økonomiske reglane i fotballen, Financial Fair Play.

  Newcastle United
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal