Bø sikret sesongens niende seier: – Jeg har aldri vært bedre

RUHPOLDING (NRK): Det ble nervepirrende da Johannes Thingnes Bø måtte spurte for en ny seier i Ruhpolding, men igjen var nordmannen sterkest av samtlige.

I EN EGEN KLASSE: Johannes Thingnes Bø har vært suveren i verdenscupen denne sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er skikkelig stolt. Dette er kanskje den beste seieren min. Jeg blir utfordret på ting jeg ikke har gjort før, sier Johannes Thingnes Bø etter å ha sikret sin niende individuelle verdenscupseier for sesongen.

Nordmannen har vist seg å være helt suveren i verdenscupen denne vinteren, og prestasjonene i Ruhpolding er intet unntak.

– Tar man med skytingen og helheten, så har jeg aldri vært bedre, forteller 25-åringen.

Germany Biathlon World Cup

JAKTER REKORD: Halvveis i sesongen står Johannes Thingnes Bø med ni seire, fem bak rekorden til Martin Fourcade som tok 14 verdenscupseire i 2016/2017-sesongen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Fourcade sjanseløs

Thingnes Bø, Tarjei Bø, Julian Eberhard og Martin Fourcade kom sammen inn på siste skyting på fellesstarten, etter tre fulle hus.

Men på standplass bommet alle sammen, som dermed måtte gå én strafferunde hver.

– Det var drama med stor D. «Alle» bommet på siste skudd omtrent, og plutselig åpnet vi opp for hele feltet, sier Thingnes Bø.

BIATHLON-WC-MEN-RELAY

SJANSELØS: Martin Fourcade klarer ikke å matche langrennsformen til Thingnes Bø.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

I stedet skjøt Vetle Sjåstad Christiansen fem blinker rett ned og gikk først ut fra siste stående skyting, like etterfulgt av Benjamin Weger. Dessverre stivnet nordmannen, og Thingnes Bø smatt etter hvert forbi og var råsterk på sisterunden.

Fourcade var ikke i stand til å følge tempoet til stryningen, og endte til slutt på den bitre fjerdeplassen.

I stedet ble det et spurtoppgjør mellom Thingnes Bø og Julian Eberhard. Den vant nordmannen med et par meter. Deretter kom franske Quentin Fillon Maillet i mål.

– Jeg trodde ikke jeg hadde mer å gi og at det skulle være flere i spurten der. Men jeg så ingen på sidene, så da begynte jeg å tro at det kunne gå, sier vinneren.

Christiansen fikk det tøft

BIATHLON-WC-MEN-RELAY

STIVNET: Vetle Sjåstad Christiansen lå godt an til seier etter siste skyting, men stivnet mot slutten.

Foto: SVEN HOPPE / AFP

Vetle Sjåstad Christiansen ble til slutt nummer fem.

– Da jeg så Johannes passere på slutten, tenkte jeg at dette blir tøft, innrømmer Christiansen.

Med dagens seier slo Thingnes Bø sin egen personlige rekord med åtte verdenscupseire sist sesong. Og ennå er man bare halvveis i sesongen.

Martin Fourcade har fortsatt rekorden for flest antall verdenscupseire på en sesong, med sine 14 seire i 2016/2017-sesongen. Det er to mer enn Ole Einar Bjørndalens personlige rekord.

Siste nytt

 • Viking-talent på lån til Mjøndalen

  Viking-spiller Sebastian Sebulonsen (21) har skrevet ny kontrakt med klubben og lånes ut til Mjøndalen. Avtalen strekker seg ut juli, men oppholdet kan forlenges, opplyser Viking på sine nettsider.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Wild rundspilt av St. Louis Blues

  Mats Zuccarello fikk nesten 19 minutter på isen da hans Minnesota Wild tapte 0-4 for St. Louis Blues i NHL. Minnesota Wild og St. Louis Blues ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i den vestlige NHL-avdelingen. Nå gjenstår bare én kamp i grunnspillet, og Wild møter nettopp Blues torsdag kveld lokal tid.

  Wild
  Foto: Jeff Curry / Reuters
 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal