Hopp til innhold

Tennisstjerner raser mot nye baller – bekymret for skade

I tennisturneringer som Australian Open og Amro Open i år har flere spillere lagt merke til at ballene har forandret seg.

Russiske Daniil Medvedev er blant stjernespillerne som reagerer.

– Disse ballene er ikke gode til harde underlag. Man får et stort sjokk når man slår dem. Etter kampen hadde jeg store smerter i håndleddet, sier russeren ifølge tennismediet Ubitennis.

Danske Holger Rune har også kjent på smerte og frustrasjon. Han måtte trekke seg fra turneringen i Amsterdam etter en skade i håndleddet. Ballene det er snakk om er i hovedsak fra merket Dunlop.

– Jeg hadde ikke tenkt over at de tunge ballene kunne skade håndleddet mer enn normalt før jeg leste intervjuet med Medveded. Det var stor forskjell med å spille med en slik ball i Amsterdam. Kanskje ballene er skyld i skaden, sier Holger Rune til DR Sporten.

Rafael Nadal kritiserte også ballene på et pressemøte før Australian Open.

– De sier at ballene er de samme som før, men de er uten tvil av dårligere kvalitet. Man kan ikke gi de den samme «spin» som tidligere, og etter et par skudd mister de luft, sa tennislegenden.

ATP 500 - Dubai Tennis Championships
Foto: RULA ROUHANA / Reuters

Sportsnyheter

Idrettstinget

Høy temperatur før Al-Samarai vant presidentvalget: «Verdensmesterskapet i å snakke stygt»

Både styremedlem Astrid Uhrenholdt Jacobsen og håndballpresident Kåre Geir Lio holdt flammende innlegg før valget i Norges idrettsforbund. Så ble Zaineb Al-Samarai valgt til ny president.

Siste nytt

 • Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City lørdag. Det melder NTB.

  På drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i FA-cupen mellom Nottingham Forest og Liverpool for 34 år siden.

  Bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste London-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

  Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC. Han må møte i retten mandag

  FA cup finalen juni 2023
  Foto: AP
 • Mikkelsen vant WRC2-klassen på Sardinia

  Andreas Mikkelsen utnyttet rivalens feil og kjørte inn til seier i WRC2 i Rally Sardinia søndag.

  Mikkelsen var 31 sekunder bak franske Adrien Fourmaux før siste fartsprøve i Italia.

  Der endte Fourmaux utenfor veien etter litt over én kilometer, noe som banet vei for Mikkelsen-triumf. Han står med åtte seirer i WRC2.

  Nordmannen ble nummer fem sammenlagt i rallyet. Belgiske Thierry Neuville vant toppklassen.

  Oliver Solberg hang langt bak etter de første dagene av rallyet og hadde ingen muligheter for en topplassering.

  Neste VM-runde i rally er i Kenya 22-25. juni.

  (©NTB)

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Motorsyklist døde i ulykke under Ironman

  En person er død etter en alvorlig ulykke mellom motorsykkel og sykkel under EM i Ironman i tyske Hamburg søndag.

  Mannen, som døde på stedet, kjørte en motorsykkel med kamerapersonell på da ulykken skjedde under sykkeldelen av konkurransen.

  Syklisten ble sendt til sykehus med alvorlige skader, men livet hans står ikke i fare. Kameramannen på motorsykkelen ble sendt til sykehuset med mindre skader.

  – Ingen vet hva som var grunnen til kollisjonen, sier politipersonell til ARD.

  Konkurransen ble senere fullført. Arrangøren i Hamburg sier at avgjørelsen ble tatt av Det internasjonale triatlonforbundet, som eier og styrer Ironman.

  (©NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste