NRK Meny
Normal

Tennislegenden truer med å gi seg etter «sjokolademelk»-kommentar

Han spekulerte i om Serena Williams' kommende baby ville være «melkesjokoladefarget». Nå risikerer Ilie Nastase (70) utestengelse fra tennisen – men han truer med å gi seg først.

TENNIS-FEDCUP-ROM-GBR/NASTASE

Ivrig gestikulering da den rumenske laglederen henvendte seg til dommeren. Tennislegenden oppførsel eskalerte – det endte i tårer, utvisning og til slutt bortvisning.

Foto: INQUAM PHOTOS / Reuters

«– Vi får se hvilken farge barnet har. Melkesjokolade?»

Det startet medietrykket. En spontan kommentar han kom med under en pressekonferanse tirsdag. En mikrofon plukket opp det han mumlet til sidemannen.

Kommentaren var rettet til Serena Williams, som går gravid med sin forlovede Alexis Ohanian, som er hvit.

Han er sjef for det rumenske laget under årets Federations Cup, men nå truer tidligere verdensener Ilie Nastase (70) med å trekke seg fra internasjonal tennis. Årsaken er at han er i full krangel med det internasjonale tennisforbundet etter flere episoder.

La seg langflat – i noen timer

Engelsk presse har kjørt hardt på mot 70-åringen den siste uka, som fredag morgen la han seg langflat i en Facebook-post:

«Ingenting kan unnskylde det jeg sa. Jeg kan ikke skylde på presset i forkant av en viktig kamp eller det andre kaller min vanlige respektløshet. Jeg har viet livet mitt til tennis, så jeg håper dere godtar min unnskyldning»

Det var tonen fredag morgen. Utpå dagen kom BBC Sport på banen – og da var det duket for en annen Nastase.

– Rumenere mener ikke dette er rasisme. Den eneste som kanskje kan føle seg krenket av dette er Serena, men ikke dere engelskmenn. Hvorfor blir alle så opprørte? Jeg skjønner det ikke? Samme det, avsluttet han.

Serena tok for øvrig til sosiale medier for å svare:

Laster Instagram-innhold

Hånet motstanderlaget og skjelte ut dommerne

Det internasjonale tennisforbundet har varslet at de vil se nærmere på Nastases uttalelser sammen med Nastases lite flatterende opptreden under kampen mellom Romania og England.

Nastase hånet de britiske spillerne, etter at de klaget på støy fra publikum. Deretter skjelte han ut dommere og motstandere.

Han kalte Storbritannias Johanna Konta og trener Anne Keothavong for «bitch» – tispe – kort tid etter la han armen rundt sistnevnte og spurte henne om romnummeret. Alt dette foregikk der pressen kunne plukke det opp. Kameraene plukket opp en gråtende britisk spiller, før Nastase ble geleidet opp på tribunen der han fortsatt harselasen og skrek mot jentene.

TENNIS-FEDCUP-ROM-GBR/NASTASE

Britiske Johanna Konte gråt etter å ha blitt verbalt angrepet av rumeneres lagleder Ilie Nastase.

Foto: INQUAM PHOTOS / Reuters

Overfor BBC forklarer han opptredenen med at han var opprørt. Det har ikke stoppet tennisforbundet fra å suspendere ham fra rollen som kaptein for det rumenske laget med umiddelbar virkning.

Nå truer Nastase med å trekke seg fra all tennis.

– Jeg har andre ting jeg kan bruke tiden min på. Jeg er her fordi jentene ville ha meg her, sier han.

– Jeg er 71 år gammel. Jeg var nummer én i verden – hvor mange andre verdensenere tror du drar for å se jenter spille? Det vil jeg gjerne se. Jeg får ikke penger for det her, jeg får ingenting, sa han til BBC.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner