NRK Meny
Normal

Tennislegenden truer med å gi seg etter «sjokolademelk»-kommentar

Han spekulerte i om Serena Williams' kommende baby ville være «melkesjokoladefarget». Nå risikerer Ilie Nastase (70) utestengelse fra tennisen – men han truer med å gi seg først.

TENNIS-FEDCUP-ROM-GBR/NASTASE

Ivrig gestikulering da den rumenske laglederen henvendte seg til dommeren. Tennislegenden oppførsel eskalerte – det endte i tårer, utvisning og til slutt bortvisning.

Foto: INQUAM PHOTOS / Reuters

«– Vi får se hvilken farge barnet har. Melkesjokolade?»

Det startet medietrykket. En spontan kommentar han kom med under en pressekonferanse tirsdag. En mikrofon plukket opp det han mumlet til sidemannen.

Kommentaren var rettet til Serena Williams, som går gravid med sin forlovede Alexis Ohanian, som er hvit.

Han er sjef for det rumenske laget under årets Federations Cup, men nå truer tidligere verdensener Ilie Nastase (70) med å trekke seg fra internasjonal tennis. Årsaken er at han er i full krangel med det internasjonale tennisforbundet etter flere episoder.

La seg langflat – i noen timer

Engelsk presse har kjørt hardt på mot 70-åringen den siste uka, som fredag morgen la han seg langflat i en Facebook-post:

«Ingenting kan unnskylde det jeg sa. Jeg kan ikke skylde på presset i forkant av en viktig kamp eller det andre kaller min vanlige respektløshet. Jeg har viet livet mitt til tennis, så jeg håper dere godtar min unnskyldning»

Det var tonen fredag morgen. Utpå dagen kom BBC Sport på banen – og da var det duket for en annen Nastase.

– Rumenere mener ikke dette er rasisme. Den eneste som kanskje kan føle seg krenket av dette er Serena, men ikke dere engelskmenn. Hvorfor blir alle så opprørte? Jeg skjønner det ikke? Samme det, avsluttet han.

Serena tok for øvrig til sosiale medier for å svare:

Laster Instagram-innhold

Hånet motstanderlaget og skjelte ut dommerne

Det internasjonale tennisforbundet har varslet at de vil se nærmere på Nastases uttalelser sammen med Nastases lite flatterende opptreden under kampen mellom Romania og England.

Nastase hånet de britiske spillerne, etter at de klaget på støy fra publikum. Deretter skjelte han ut dommere og motstandere.

Han kalte Storbritannias Johanna Konta og trener Anne Keothavong for «bitch» – tispe – kort tid etter la han armen rundt sistnevnte og spurte henne om romnummeret. Alt dette foregikk der pressen kunne plukke det opp. Kameraene plukket opp en gråtende britisk spiller, før Nastase ble geleidet opp på tribunen der han fortsatt harselasen og skrek mot jentene.

TENNIS-FEDCUP-ROM-GBR/NASTASE

Britiske Johanna Konte gråt etter å ha blitt verbalt angrepet av rumeneres lagleder Ilie Nastase.

Foto: INQUAM PHOTOS / Reuters

Overfor BBC forklarer han opptredenen med at han var opprørt. Det har ikke stoppet tennisforbundet fra å suspendere ham fra rollen som kaptein for det rumenske laget med umiddelbar virkning.

Nå truer Nastase med å trekke seg fra all tennis.

– Jeg har andre ting jeg kan bruke tiden min på. Jeg er her fordi jentene ville ha meg her, sier han.

– Jeg er 71 år gammel. Jeg var nummer én i verden – hvor mange andre verdensenere tror du drar for å se jenter spille? Det vil jeg gjerne se. Jeg får ikke penger for det her, jeg får ingenting, sa han til BBC.

Siste nytt

 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk