Hopp til innhold

Tårevåt Diggins – mener verdenscup på hjemmebane overgikk OL-gull

– Jeg tror dette var den kuleste og mest emosjonelle dagen i karrieren min. Jeg trodde OL skulle være det kuleste, men jeg tok feil. Dette var helt fantastisk. Hele landet dukket opp. Nå kommer jeg til å gråte igjen, sier Jessica Diggins til Viaplay.

Amerikaneren, som vant OL-gull i 2018 i sprintstafett sammen med Kikkan Randall, ble nummer fire i lørdagens sprint i fri teknikk i hjemstaten Minneapolis.

– Dette er noe vi har jobbet for så lenge, at sporten skal vokse. I dag viste at folk elsker langrenn her og vi vil ha renn som dette hele tiden. Dette er fantastisk, og jeg er så takknemlig. Dette har vært helt spesielt, fortsetter OL-vinneren.

Diggins leder verdenscupen sammenlagt og flere tusen amerikanere møtte opp allerede lenge før lørdagens prolog. OL-vinneren forteller at hun måtte tørke tårer allerede på oppvarmingen.

– Jeg har tenkt på dette så lenge. og det klarte likevel å overgå alle mine forventninger.

– Jeg tror ikke dette hadde skjedd dersom Diggins og Randall ikke hadde vunnet OL-gull. Diggins sin suksess de siste årene etter OL har bygd en stor følgerskare i Minnesota og USA, sier Nathaniel Herz til NRK.

Herz er til stede i Minnesota og er en av få amerikanske journalister som jevnlig dekker langrenn.

– Langrennsinteressen startet med OL-gullet i 2018 og har fortsatt med suksessen til landslaget de siste årene. Det er utfordringer med sporten ettersom det koster mye og klimautfordringer, men langrenn er en voksende sport i USA, sier Herz.

Svenske Jonna Sundling vant foran Linn Svahn og Kristine Stavås Skistad.

Jessica Diggins
Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen

  Viktor Hovland spilte en solid runde to under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Hovland har gått runden sin to under par så langt, noe om plasserer han på en foreløpig delt sjetteplass. Han er totalt 11 slag under par, mens lederen, Xander Schauffele er 15 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal