Hopp til innhold

Tårevåt Diggins – mener verdenscup på hjemmebane overgikk OL-gull

– Jeg tror dette var den kuleste og mest emosjonelle dagen i karrieren min. Jeg trodde OL skulle være det kuleste, men jeg tok feil. Dette var helt fantastisk. Hele landet dukket opp. Nå kommer jeg til å gråte igjen, sier Jessica Diggins til Viaplay.

Amerikaneren, som vant OL-gull i 2018 i sprintstafett sammen med Kikkan Randall, ble nummer fire i lørdagens sprint i fri teknikk i hjemstaten Minneapolis.

– Dette er noe vi har jobbet for så lenge, at sporten skal vokse. I dag viste at folk elsker langrenn her og vi vil ha renn som dette hele tiden. Dette er fantastisk, og jeg er så takknemlig. Dette har vært helt spesielt, fortsetter OL-vinneren.

Diggins leder verdenscupen sammenlagt og flere tusen amerikanere møtte opp allerede lenge før lørdagens prolog. OL-vinneren forteller at hun måtte tørke tårer allerede på oppvarmingen.

– Jeg har tenkt på dette så lenge. og det klarte likevel å overgå alle mine forventninger.

– Jeg tror ikke dette hadde skjedd dersom Diggins og Randall ikke hadde vunnet OL-gull. Diggins sin suksess de siste årene etter OL har bygd en stor følgerskare i Minnesota og USA, sier Nathaniel Herz til NRK.

Herz er til stede i Minnesota og er en av få amerikanske journalister som jevnlig dekker langrenn.

– Langrennsinteressen startet med OL-gullet i 2018 og har fortsatt med suksessen til landslaget de siste årene. Det er utfordringer med sporten ettersom det koster mye og klimautfordringer, men langrenn er en voksende sport i USA, sier Herz.

Svenske Jonna Sundling vant foran Linn Svahn og Kristine Stavås Skistad.

Jessica Diggins
Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

  Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

  Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

  – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

  Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

  Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

  – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

  (NTB)

  NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
 • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

  Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

  – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

  – Vet du hva du skal nå?

  – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

  Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

  Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

  – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

  – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

  (NTB / NRK)

  World cup alpint utfor Kvitfjell
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

  Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

  Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

  I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

  – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal