Hopp til innhold

Tapte intens sekundstrid om 2.plass

Mads Østberg endte på tredjeplass i Rally Finland, og er strålende fornøyd med sesongens andre pallplassering.

Mads Østberg i Rally Finland

Tredjeplassen i Rally Finland har gitt Mads Østberg fornyet selvtillit foran sesongavslutningen.

Foto: Mikko Stig / Ap

Våler-gutten, som kjører for Ford, var innom både første- og andreplassen i løpet av de 23 fartsprøvene i de finske skoger. Han depper likevel ikke over at han til slutt ble nummer tre.

– Det har vært en veldig vanskelig sesongstart, så det å kunne få en pallplass her nå var gull verdt for oss, sier Østberg til NRK.no.

– En morsom duell

– Det har jo skjedd litt av hvert den helgen her også, som det har gjort tidligere i sesongen. Det har bare ikke fått så store konsekvenser. Det har ikke vært helt perfekt, men for oss så ble det å vinne en tredjeplass fordi det har vært veldig mye tidligere i sesongen. Nå var det bra å få en god plassering.

Han var gjennom hele lørdagen i en tøff kamp med Thierry Neuville om andreplassen, og hadde en stund overtaket. Men da regnskapet skulle gjøres opp viste belgieren seg sterkest med drøyt tjue sekunder.

– Det har vært veldig, veldig gøy. Vi har hatt mye problemer i det siste og han har hatt veldig god flyt. Han har vært villig til å ta noen større sjanser enn meg, og det får han betalt for. Det får vi bare gratulere han med, og så får vi være strålende fornøyde med tredjeplassen. Nå kan vi bygge opp selvtillit igjen og fighte tilbake, sier Østberg om den duellen.

Vant gjorde franske Sebastian Ogier, et snaut minutt foran nordmannen. Andreas Mikkelsen ble nummer ti.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Finland Rally Mads Ostberg

Mads Østberg i aksjon under Rally Finland.

Foto: Mikko Stig / Ap

Håper på pallen sammenlagt

Før helgen ble det skriverier om at 25-åringen vurderer å bryte med Ford foran neste sesong. Østberg avdramatiserer dette litt.

– Det var vel ikke snakk om å bytte det bort. Det handler bare om at vi prater med flere, og det gjør vi jo. Sånn er det hvert år.

Han forteller at det foreløpig ikke ligger noen konkrete tilbud på bordet.

– Vi har ikke bestemt oss for noe som helst, men er helt åpne. Kontrakten min går ut i år, og da må vi ha en ny kontrakt. Så da får vi prate med dem som er i markedet.

Med helgens tredjeplass klatrer Østberg i WRC-sammendraget. Nå sikter han seg inn på en pallplassering sammenlagt.

– Vi må bare gjøre det vi kan resten av sesongen, og jeg har ikke gitt opp det håpet ennå.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste