Tapte intens sekundstrid om 2.plass

Mads Østberg endte på tredjeplass i Rally Finland, og er strålende fornøyd med sesongens andre pallplassering.

Mads Østberg i Rally Finland

Tredjeplassen i Rally Finland har gitt Mads Østberg fornyet selvtillit foran sesongavslutningen.

Foto: Mikko Stig / Ap

Våler-gutten, som kjører for Ford, var innom både første- og andreplassen i løpet av de 23 fartsprøvene i de finske skoger. Han depper likevel ikke over at han til slutt ble nummer tre.

– Det har vært en veldig vanskelig sesongstart, så det å kunne få en pallplass her nå var gull verdt for oss, sier Østberg til NRK.no.

– En morsom duell

– Det har jo skjedd litt av hvert den helgen her også, som det har gjort tidligere i sesongen. Det har bare ikke fått så store konsekvenser. Det har ikke vært helt perfekt, men for oss så ble det å vinne en tredjeplass fordi det har vært veldig mye tidligere i sesongen. Nå var det bra å få en god plassering.

Han var gjennom hele lørdagen i en tøff kamp med Thierry Neuville om andreplassen, og hadde en stund overtaket. Men da regnskapet skulle gjøres opp viste belgieren seg sterkest med drøyt tjue sekunder.

– Det har vært veldig, veldig gøy. Vi har hatt mye problemer i det siste og han har hatt veldig god flyt. Han har vært villig til å ta noen større sjanser enn meg, og det får han betalt for. Det får vi bare gratulere han med, og så får vi være strålende fornøyde med tredjeplassen. Nå kan vi bygge opp selvtillit igjen og fighte tilbake, sier Østberg om den duellen.

Vant gjorde franske Sebastian Ogier, et snaut minutt foran nordmannen. Andreas Mikkelsen ble nummer ti.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Finland Rally Mads Ostberg

Mads Østberg i aksjon under Rally Finland.

Foto: Mikko Stig / Ap

Håper på pallen sammenlagt

Før helgen ble det skriverier om at 25-åringen vurderer å bryte med Ford foran neste sesong. Østberg avdramatiserer dette litt.

– Det var vel ikke snakk om å bytte det bort. Det handler bare om at vi prater med flere, og det gjør vi jo. Sånn er det hvert år.

Han forteller at det foreløpig ikke ligger noen konkrete tilbud på bordet.

– Vi har ikke bestemt oss for noe som helst, men er helt åpne. Kontrakten min går ut i år, og da må vi ha en ny kontrakt. Så da får vi prate med dem som er i markedet.

Med helgens tredjeplass klatrer Østberg i WRC-sammendraget. Nå sikter han seg inn på en pallplassering sammenlagt.

– Vi må bare gjøre det vi kan resten av sesongen, og jeg har ikke gitt opp det håpet ennå.

Siste nytt

 • Nok en remis for Carlsen

  Magnus Carlsen fortsetter sin lange rekke av sjakkpartier uten tap. Lørdag ble det en ny remis mot russeren Jan Nepomnjasjtsji i Sinquefield Cup i USA.

  Det sendte Carlsen opp på 86 strake langsjakk-partier uten nederlag. Han står imidlertid med sju strake remis i St. Louis-turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Salah-show senket Arsenal

  Joel Matip startet maktdemonstrasjonen i Liverpools 3-1-seier over Arsenal i Premier League lørdag. Mo Salah sikret så seieren med to mål, det ene på straffe. Liverpool er eneste lag i Premier League med full poengpott etter tre serierunder.

  Pre Season Friendly - Olympique Lyonnais v Liverpool
  Foto: Denis Balibouse / Reuters
 • Vos vant igjen i i Tour of Norway

  Den nederlandske sykkelstjernen Marianne Vos vant lørdagens etappe i Ladies Tour of Norway og går mot sin tredje strake sammenlagtseier i rittet.

  Den regjerende mesteren tok sin andre strake etappeseier i rittet.

  Vos
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal