Hopp til innhold

Takket nei til landslagsplass: – Utrolig vanskelig valg

Marit Ishol Skogan, som debuterte i verdenscupen denne sesongen, valgte å si nei til rekruttlandslaget for å fortsette på privatlaget Team Fosen Yard. Det opplyser hun til NRK.

– Jeg har vært åpen om at jeg har vært veldig i tvil og jeg syns det har vært et. Jeg brukte hele gårsdagen og tenkte meg grundig om. De har vært klar over det alle sammen. De har også støtta meg, sier Skogan til NRK.

Skogan legger ikke skjul på at valget var vanskelig, men velger likevel å fortsette med det samme opplegget hun har gjort i 2 år.

– Det handler egentlig mest om at jeg er såpass trygg på det opplegget som vi har kjørt nå på privatlag. Det bare føles rett. Det har ikke noe med at jeg ikke har troa på landslag, for det er jo en kjempemulighet. Men akkurat nå tror jeg at jeg kan ta nye steg på privatlag.

Tirsdag offentliggjorde Norges Skiskytterforbund landslagene for kommende sesong. Marthe Kråkstad Johansen kommer inn i elitelaget for Ragnhild Femsteinevik. Sistnevnte hadde en tung sesong sist og fikk ikke gå i verdenscupen eller VM.

De øvrige løperne der er Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten, Juni Arnekleiv, Ida Lien og Maren Hjelmeset Kirkeeide.

For kvinnene gjøres det en strukturendring under elitenivået. Rekrutt og U23 slås sammen til ett lag med tolv utøvere. Det handler om å gi de yngste jentene en bedre treningshverdag.

Marit Ishol Skogan
Foto: NTB

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal