Hopp til innhold

TA: Dommeren anmeldte mann for grove trusler etter omstridt avgjørelse i Molde

Fotballdommer Marius Lien gikk tirsdag til politiet i Skien og anmeldte trusler han mottok etter eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg dagen i forveien.

Det er Telemarksavisa som har snakket med fotballdommeren om etterspillet etter kampen i Molde.

På tampen av oppgjøret ville Molde ha straffespark, men fikk ikke medhold av Lien. I stedet gikk Sarpsborg rett i angrep og satte inn 4-2-målet. I etterkant ble kamplederen kalt ut til VAR-skjermen for å vurdere straffesituasjonen på nytt, men valgte å stå fast på sin beslutning.

I etterkant innrømmet han at det var en gal avgjørelse.

Nå har 29-åringen valgt å anmelde en person som sendte ham flere meldinger med truende innhold etter kampen. En av meldingene kom raskt etter kampslutt, den andre flere timer deretter. I den første sto det:

«Hei, du din forbanna retardet tilbakestående dommer. Setter du dine bein i Sandefjord for å dømme kommer jeg til å knekke begge beina dine. Forbanna korrupte jævla horedommer».

Lien sier til TA at han har høy terskel for å akseptere tilbakemeldinger, men:

– Det kan også godt være at dette var skrevet i affekt, og ikke bokstavelig ment, men det var uansett langt over streken og bør reageres på – ikke minst av preventive hensyn, sier han.

Kamplederen reagerer også på at han fikk en ny melding fra samme person natt til tirsdag.

– Én ting er meldinger som kommer inn rett etter klokka 19.00, når det fortsatt er mye følelser. Men når det kommer mange timer etterpå, når folk har fått pustet ut litt, så blir det straks litt mer alvorlig. Da mener jeg man må ta konsekvensene, sier Lien. (NTB)

Marius Lien
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sportsnyheter

Gundogan dytter

Landslagssjef tordner etter dette: – Jeg tror selv tyskerne reagerer

Tysklands strålende EM-sluttspill fortsetter. Men NRK-ekspert Åge Hareide reagerer på onsdagens første scoring.

Stian Angermund

Krever full renvasking i dopingsaken: Dato ble endret – prøven sto fire døgn i privat kjøleskap

Ultraløperen Stian Angermund mener dopingsaken mot ham bør erklæres ugyldig på grunn av det han mener er formelle feil. Uavhengig av det, mener han å ha bevist sin uskyld.

tyskland

Ut mot EM-kaos: – Rett og slett latterleg

Alt går ikkje på skjener under EM i Tyskland. Fleire har fått nok av det som blir stempla som «eit organisatorisk inferno».

Siste nytt

  • Uefa deler ut over en halv million i bøter

    Uefas disiplinærkomite bekrefter at det serbiske fotballforbundet bøtelegges for det de mener er provokativ melding som ikke passer inn på et idrettsarrangement. De får også bot for å ha kastet gjenstander mot banen.

    Det serbiske forbundet får derfor til sammen 14.500 euro i bot. Det tilsvarer 165.000 kroner.

    NRK har tidligere omtalt at serbiske supportere dukket opp med noe som blir sett på som et anti-Kosovo-flagg.

    Albania får også bøter for usportslig oppførsel fra supportere. De får totalt 37.375 euro i bøter, noe som tilsvarer 424.000 norske kroner.

    Til sammen har med det Uefa delt ut 589.000 norske kroner i bøter onsdag.

    Uefa Albania
    Foto: AP
  • Mbappé tilbake på trening for Frankrike

    Kylian Mbappé måtte mandag gå av banen i Frankrikes første EM-kamp mot Østerrike med brudd i nesa. Siden har det vært spekulert i om den franske stjernen må stå over noen kamper, eller om han kan spille videre.

    Onsdag dukket han opp på Frankrikes trening med en godt beskyttet nese.

    Franske medier skrev tirsdag at Mbappé ikke vil være tilgjengelig til Frankrikes kamp mot Nederland fredag.

    Kylian Mbappe
    Foto: Reuters
  • Montemurro blir Hegerbergs nye trener i Lyon

    Joe Montemurro er ansatt som ny trener for Lyons kvinnelag, som har Ada Hegerberg i stallen. Han har signert en toårskontrakt.

    54-åringen er fra Australia, men han har allerede hatt suksess med kvinnelagene til store europeiske klubber. Fra 2017 til 2021 var han trener for Arsenal i England, fra 2021 til i sommer for Juventus i Italia.

    Med Arsenal vant han superligaen i 2019 og ligacupen året før. Laget ble også toer i serien en gang og tapende finalist to ganger hver i FA-cupen og ligacupen.

    Juventus førte han til seriegull i 2022 og til cuptittel både i 2022 og 2023.

    Nå skal han etterfølge Sonia Bompastor, som er blitt ny Chelsea-manager etter at Emma Hayes ble USAs landslagssjef. (NTB)

    Ada Hegerberg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal