Hopp til innhold

Syv norske videre til semifinale - Golberg slått ut i kvartfinalen

De to storfavorittene Johannes Høstflot Klæbo og Erik Valnes møtte hverandre i heat én i kvartfinalen.

Begge beholdt roen. Selv om de ble utfordret av franske Jules Chappaz, gikk Klæbo etterfulgt av Valnes først i mål.

– De har selvtilliten i godt behold, både Klæbo og ikke minst Valnes, sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland.

Utfordrer Marcus Grate, som var best i prologen, ble slått ut etter fall i kvartfinalen. I samme heat gravde Even Northug dypt og tok seg videre.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har sjelden ramlet i sprint, så det var kanskje min tur nå, sa svensken etter fallet.

Ansgar Evensen klarte seg, mens Pål Golberg måtte se seg slått. Golberg manglet noen tusendeler for å komme videre som «lucky loser.» Det gjorde derimot Harald Østberg Amundsen som kom seg videre på tid.

Matz William Jenssen og Håvard Solås Taugbøl Hadde full kontroll og kom videre fra siste heat.

ZfBselVcXio
Foto: NTB

Siste nytt

 • Hushovd-forgjenger ferdig i Uno-X-systemet

  Jens Haugland ble nylig erstattet av Thor Hushovd som teamsjef i sykkellaget Uno-X. Nå gir trønderen seg i selskapet.

  I en pressemelding tirsdag heter det at Thor Kristian Korsvold blir ny leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge. Han overtar rollen etter Haugland.

  Haugland har de siste årene ledet satsingen til sykkellaget Uno-X. Tidligere i år ble det kjent at Thor Hushovd var hentet inn som ny teamsjef.

  Nylig ble det kjent at Uno-X også i 2024-sesongen er tildelt én plass i Tour de France. Laget debuterte med brask og bram i det franske storrittet i fjor sommer. (NTB)

  Haugland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Heldig trekning for Ruud i Indian Wells

  Casper Ruud har fått walkover i 1. runde av ATP 1000-turneringen i Indian Wells i California.

  I 2. runde av den prestisjetunge turneringen i California skal han opp mot en kvalifiseringsspiller. Det er ennå ikke kjent hvem det kan bli eller hvilken dag Ruud skal i aksjon.

  Den norske tennisstjernen kommer til kampene i Indian Wells med god selvtillit. Han har vært tapende finalist i to turneringer på rappen i Mexico og har klatret til 9.-plass på verdensrankingen. (NTB)

  eSP4t4demmA
  Foto: AP
 • Politiet: Fotballvolden øker i Sverige

  Antallet alvorlige hendelser og vold på fotballkamper i Sverige øverste serier økte i 2023 sammenlignet med 2022.

  I en pressemelding skriver de svenske politimyndighetene at de måtte bryte inn i 24 kamper for å ta tilbake kontrollen der arrangøren hadde mistet den.

  - Utviklingen er alvorlig, og det er viktig at arrangørene gjør tiltak for å rette opp i svakheter rundt sikkerheten på kampene, sier Per Engstrøm, seksjonssjef for politiets nasjonale operative avdeling.

  Rundt 100 politifolk og et stort antall ordensvakter skal ha blitt utsatt for vold i kamper i Allsvenskan, Superettan og i den svenske cupen sist sesong. (NTB)

  Fotballvold Sverige
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal