Hopp til innhold

Sykkelrytter Tobias Foss klar for det britiske stjernelaget Ineos Grenadiers

Den norske sykkelprofilen Tobias Foss (26) forlater det nederlandske storlaget Jumbo-Visma til fordel for britiske Ineos foran neste sesong.

Det bekrefter Ineos i en pressemelding. Foss har de siste fire sesongene syklet for seiersvante Jumbo-Visma.

I fjor sjokkerte den kjøresterke rytteren en hel sykkelverden da han på imponerende vis tok VM-gull i seniorenes temporitt i Wollongong.

26 år gamle Foss har også en lang rekke andre sterke resultater i karrieren. Vingrom-gutten fikk sitt store gjennombrudd i Grand Tour-sammenheng da han ble nummer ni sammenlagt i Giro d'Italia i 2021.

Den nylig avsluttede sykkelsesongen ble imidlertid ingen kjempesuksess for 26-åringen. Han innledet riktignok bra, blant annet i form av en sterk fjerdeplass sammenlagt i Volta ao Algarve i februar.

Planen var videre å sykle Giro d'Italia, men koronasykdom satte en stopper for det. Sykdommen hang lenge i, og gjorde sommeren vanskelig for den norske sykkelstjernen.

Foss gikk fra Uno-X til Jumbo-Visma foran 2020.

Ifølge rapportene skal Uno-X ha undersøkt muligheten for å hente Vingrom-gutten tilbake, den tidligere verdensmesteren ble for dyr. Nå går i stedet veien videre til stjernetunge Ineos.

Etter å ha totaldominert sykkelsirkuset i en lang periode, har Ineos (tidligere Team Sky) fått betraktelig større konkurranse på landeveien de seneste årene. Mellom 2011 og 2021 tok laget hele elleve sammenlagttriumfer i Grand Tour-sammenheng, mens tallet er null de siste to sesongene.

(NTB)

Tobias Foss under sykkel-NM i 2021.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

Siste nytt

 • Helseth og Rørvik satte karrierebeste i verdenscupen

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet
 • Woods gikk karrierens dårligste majorrunde

  Tiger Woods imponerte i de to innledende rundene av The Masters, men lørdag gikk den 48 år gamle golflegenden på en kjempesmell.

  Woods endte runden på 82 slag, noe som er hans dårligste resultat på en runde i en majorturnering.

  – Jeg traff ballen dårlig og puttet dårlig. Jeg hadde ikke noe god oppvarming og det fortsatte sånn hele dagen. Jeg slo ballen på steder der jeg ikke skulle slå den, sier Woods.

  48-åringen har vunnet The Masters hele fem ganger. Det skjedde i 1997, 2001, 2002, 2005 og 2019.

  Før siste dag av 2024-utgaven ligger Woods helt nede på en delt 52.-plass, elleve slag over par.

  Landsmann Scheffler Scottie leder turneringen på sju slag under par. Viktor Hovland klarte ikke cutten. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Midtjylland om Olsson: – Fått tilbake motorisk funksjon

  Fotballspilleren Kristoffer Olsson er på bedringens vei etter at ble det kjent at han hadde flere blodpropper i hjernen.

  «Kristoffer Olsson gjør store fremskritt», skriver Midtjylland i en pressemelding søndag.

  I slutten av februar ble den svenske landslagsspilleren lagt i respirator, og i starten av mars det kjent at han ble rammet av flere blodpropper i hjernen.

  I midten av mars var Olsson ute av respirator og ble flyttet til Hammel Neurocenter, hvor han startet sin rehabilitering.

  «Her har Kristoffer fått tilbake både motorisk funksjon og verbale evner. Hans fysiske fremgang er betydelig. Han trener nå aktivt på å kunne gå igjen, og han er i stand til å spise selvstendig», skriver klubben.

  Midtjylland skriver at det fortsatt er kognitive utfordringer som gjenstår og at det er usikkert om han vil bli helt frisk igjen.

  «Likevel er spesialistene ved behandlingssenteret oppmuntret over skrittene Kristoffer har tatt», skriver de. (NTB)

  Kristoffer Olsson i aksjon for Midtjylland
  Foto: FODBOLDBILLEDER

Sendeplan

Kl. Program Kanal