Hopp til innhold

Syk Dale-Skjevdal går ikke fellesstarten

Johannes Dale-Skjevdal følte seg uvel lørdag kveld og går ikke dagens fellesstart. Det melder Norges Skiskytterforbund.

Dale-Skjevdal føler seg bedre i dag, men har i samråd med landslagsledelsen og helseteamet besluttet at det er best å stå over mesterskapets avsluttende renn.

– VM er over for meg. Jeg ble syk i går og håpet på det beste til i dag, men det var ikke nok tid. Det suger, skriver Dale-Skjevdal på Instagram, og legger til at det er mye å kjempe for videre i sesongen.

Endre Strømsheim har reist hjem fra Nove Mesto, og er derfor ikke aktuell til å overta Dale-Skjevdals plass i rennet.

I en SMS til NRK skriver Strømsheim:

– Veldig synd for Johannes. Vurderingen min da jeg dro hjem var at jeg uansett ikke hadde ville blitt i slag for å gå fellesstarten. En ting er å komme seg på start, målet mitt er å gå for medaljer og om ikke jeg er i form til det må jeg heller fokusere på å komme meg i form til Holmenkollen.

Strømsheim hadde en åttendeplass fra jaktstarten som best fra de tre første individuelle øvelsene, hvor Norge kunne stille med seks utøvere.

Dermed er det Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Sturla Holm Lægreid som går fellesstarten for Norge. Rennstart er kl. 16.30 og kan høres i NRK Radio.

Shawghs23OU
Foto: NTB

Siste nytt

 • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

  Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

  Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

  Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

  «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

  Start keeper
  Foto: NTB
 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VG: Skistad sier nei til landslaget

  Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

  Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

  Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

  Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

  Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

  Kristine Stavås Skistad
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal