Hopp til innhold

Svømmesjefen tar selvkritikk

Norge fikk et historisk gull under svømme-VM, men bak gullet er det meget tynt.

Løvberg

Landslagssjef Petter Løvberg.

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix

dale oen

Alexander Dale Oen var den eneste norske som fikk klaff i VM.

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix
nordenstam

Sara Nordenstam

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix
Snildal

Ingvild Snildal.

Foto: Thomassen, Christian / Scanpix

Til å være en tropp på bare fire stykker gikk mye galt under mesterskapet.

– Vi tar selvkritikk. Det er en selvfølge når svømmerne ikke lykkes. Vi har alltid ambisjoner om å gjøre de beste løpene under store mesterskap, sier landslagssjef Petter Løvberg til NRK.

Skal lære av feil

Alexander Dale Oen ble syk etter 100 meterfinalen og svømte mens han var på antibiotikakur under 50 meterfinalen. Han klarte ikke å prestere maksimalt og endte bare på en 5. plass. Etter det droppet han 200 meter. Hadde han vært frisk ville han ha vært soleklar medaljekandidat på begge øvelser.

– Det er forferdelig trist for min egen del. Vi må ta lærdom av dette og prøve å være mer forebyggende neste gang, sier Dale Oen som tenker på OL.

– Mislykket VM

Sara Nordenstam mistet brillene under 100 meterøvelsen. Dermed ble løpet ødelagt og hun røk rett ut etter forsøksheatene. Noe særlig bedre var det ikke på 200 meter bryst. Der svømte hun for dårlig til å komme videre fra forsøksheatene i øvelsen hvor hun vant OL-bronse i 2008 og EM-sølv i fjor.

Nordenstam kjempet mot tårene da hun snakket med NRK.

– Det har vært et mislykket VM for min del, sier Nordenstam.

Ingvild Snildal sørget for VM-bronse på 50 meter butterfly i 2009. I natt kom hun ikke en gang videre fra forsøksheatene. Hun gjorde en kjempetabbe på de første femten meterne.

Ville ikke banne på TV

– Hele apparatet må gå i seg selv. Vi kommer til å ha en veldig grundig evaluering etter VM. Da vil alle ting bli vurdert, sier Petter Løvberg som sier ledelsen er en veldig viktig brikke av evalueringen.

Etter forsøksheatet i natt måtte Ingvild Snildal ta en gråtepause før hun snakket med NRK.

– Jeg var veldig ”pissed off” og ville ikke si noen banneord på TV. Nå er jeg lei meg, frustrert og skjønner egentlig ikke hva som skjer. Jeg er i form, men det sitter mellom ørene og jeg får det ikke ut, sier Askerjenta.

Snildal holdt seg for lenge under vann på de første meterne og dukket ikke opp før etter femten meter. Da hadde hun mistet såpass mye fart at det var vanskelig å ta igjen de andre. Det er vanlig å komme opp på rundt 10 meter for å begynne å svømme. Da går det raskere.

– Det var ikke akkurat optimalt. Jeg får prøve å tenke fremover og på OL og glemme dette løpet her, sier Snildal som innrømmer at hun mangler selvtillit.

Det norske landslaget reiser hjem på søndag. Arbeidet begynner allerede til uka for å rette opp og finne feil gjort under VM. For under OL i London har de ikke råd til å bomme.

– Det er noen ting som er lette å rette på og så er det noe som krever mye mer tid. Hele teamet er klar på at man må heve seg betraktelig til neste år, sier Løvberg.

Siste nytt

  • Nytt blodig fall for Karlsson

    Den svenske langrennsstjernen har gjort det igjen. Akkurat som i fjor har hun gått på trynet med et blodig fall som resultat.

    I fjor på denne tiden la hun ut et bilde fra et fall i Östersund. Denne gangen er Bruksvallarna åstedet, skriver Aftonbladet.

    – Det begynner å bli en tradisjon, skriver hun selv på Instagram.

    «Rivstartar det nye treningsåret», har hun meldt på sin egen historie med et blodig bilde, men med et blidt fjes.

    Karlsson er for tiden på plass på det kjente svenske skistedet Bruksvallarna i forbindelse at årets treningssesong er i gang igjen. Karlsson er på det svenske landslaget i langrenn også denne sesongen. (NTB)

    Verdenscup i langrenn sprint
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Brann med skarp advarsel til fansen

    Brann fraråder på det sterkeste supportere om å kjøpe billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord på svartebørsen. Klubben påpeker at dette er ulovlig.

    Branns hjemmekamp på fotballens festdag ble som alltid utsolgt på svært kort tid. Nå har bergensklubben registrert at mange både ønsker å selge og kjøpe til billetter til langt over markedspris.

    På egne nettsider advarer Brann mot å la seg lokke av dette.

    «Kort tid etter at det åpne salget av billetter til 16. mai-kampen mot Sandefjord startet var det utsolgt, og det er mange som prøver desperat å sikre seg billetter. Brann vet også at flere tilbyr seg å selge sin plass til en grov overpris», skriver klubben i en uttalelse.

    Svartebørs-salg omtales videre som uakseptabelt og et brudd på norsk lov.

    (NTB)

    Eliteserien 2023: Hamkam - Brann
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Landslagsspiller drakk øl på tribunen i VM - ble utestengt fra landslaget i ett år

    21-åringene Philip Granath og Ole Julian Bjørgvik-Holm var igjen ikke med i troppen da den norske VM-troppen i ishockey ble presentert mandag.

    De to lovende spillerne spilte begge i VM i fjor, og på slutten av pressekonferansen avslørte landslagssjef Tobias Johansson grunnen: En disiplinær overtredelse under VM i fjor.

    Landslagssjefen ønsker overfor NRK ikke å si noe om den konkrete hendelsen, men omtaler det hele slik:

    – En oppførsel som vi ikke synes er verdig et landslag.

    NRK har kontaktet både Granath og Bjørgvik-Holm angående utestengelsen. Til TV 2 avslører Granath hvorfor han er utestengt.

    – Forrige VM var jeg og et par andre på tribunen og tok et par øl. Så det er den disiplinære overtredelsen, sier Granath til TV 2.

    Han fortsetter:

    – Det skjedde under en kamp vi så. Jeg spilte de første kamp og fikk beskjed om at jeg ikke skulle spille mer, så tok jeg en pils. Utrolig dumt og jeg angrer på det i etterkant. Står for det jeg gjorde, men hadde ikke gjort det igjen, sier han til TV 2.

    Johansson sier til NRK at han angrer på at de ikke vært åpne om årsaken utad tidligere, men at de står for avgjørelsen om å utestenge de to spillerne denne sesongen - en utestengelse som er over etter VM.

    – Jeg ønsker at jeg hadde gjort det annerledes. Kommunikasjonen har ikke vært bra, innrømmer Johansson.

    Granath
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal