Svindal ergrer seg: – Det føles ikke helt konge. Det glapp litt på slutten

LENZERHEIDE (NRK.no): Aksel Lund Svindal (31) er «mellomfornøyd» etter å ha blitt nummer to i verdenscupen sammenlagt. Nå vil han perfeksjonere treningsopplegget før neste sesong.

Aksel Svindal kjørte ut i Lenzerheide

KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal avsluttet sesongen med å kjøre ut i lørdagens verdenscuprenn i Lenzerheide.

Foto: Shinichiro Tanaka / Ap

Svindal drar litt på ordene. Han smiler, men ser samtidig litt tomt ut i luften.

Han ble nummer to.

– Det som kunne blitt en helt sinnsykt bra sesong, endte med å bare bli en bra sesong. Jeg er sånn mellomfornøyd, sier Aksel Lund Svindal etter å ha gjennomført sitt siste verdenscuprenn for sesongen.

Svindal kjører ikke søndagens slalåmrenn i Lenzerheide. Dermed er sesongen over for fartskongen, som måtte ta til takke med 2.-plass i sammenlagtcupen bak Marcel Hirscher. Lørdagens storslalåm var slutt etter noen få porter. Svindal kjørte ut og sesongen var slutt.

– Det kunne blitt helt rått...

Svindal, som har ledet verdenscupen nærmest hele sesongen, er skuffet over å ha rotet bort seierssjansen i v-cupen. OL i Sotsji ble også en nedtur - 31-åringen reiste hjem uten medaljer.

– Det føles ikke helt konge. Det glapp litt på slutten. Det som kunne vært helt rått, ble bare sånn passe, sier han og flekker et smil.

Nå er han sliten.

– Ja, veldig. Mest i hodet, faktisk. Det er slitsomt å nullstille før hvert renn og fortelle seg selv at man er i kongeform og at man skal kjøre for seieren. Spesielt når det har gått litt trått, sånn som nå i det siste, sier nordmannen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Aksel Lund Svindal

UT OG FERDIG: Aksel Lund Svindal kom aldri til mål i lørdagens storslalåmrenn. Her depper han etter utkjøringen.

Foto: Shinichiro Tanaka / Ap

Vil trene annerledes

Svindal snakker allerede om neste sesong. Den skal bli enda bedre.

Han frykter treningsarbeidet han har gjort de siste årene, ikke er godt nok lenger. Derfor vil han sammen med støtteapparatet se på hvordan de kan spisse og forme treningsopplegget til neste sesong.

– Vi gjør veldig mye riktig allerede, men vi vil alltid prøve å bli litt bedre. Det er småting som vi skal endre på. Det er ikke «big deal»-ting, men noen sånne små ting, sier Svindal.

Storslalåm-problemet

Ett av målene før årets sesong var at Svindal skulle bli en bedre storslalåmkjører. Det startet glimrende med 4.-plass i sesongåpningen i Sölden. Men alt i alt har Svindal hatt en svakere storslalåmsesong enn året før. Det er verdens beste fartskjører lite fornøyd med.

– Vi må gjøre noe for at Kjetil (Jansrud journ.anm.) og jeg løfter oss i storslalåm. Også ønsker både han og jeg å bli mer stabile. Han hadde en litt svak sesongstart, mens jeg har hatt en dipp nå på slutten. Det er gøy å tenke at man kan fortsatt bli flinkere, sier Svindal.

Trener Håvard Tjørhom Svindal skal stå over noen renn før jul til neste år. Der er Svindal uenig.

– Jeg liker ikke å stå over renn, faktisk. Det er vanskelig å si at man står over, istedenfor å bite tenna sammen og gjennomføre. Vi får se på det der, sier Svindal.

Svindal er inne på tanken om legge sommerens treningsleir til en annen verdensdel.

– Det er snakk om å dra til New Zealand istedenfor Chile og sør-Amerika til sommeren. Chile har vært veldig bra, men du kunne ha vært gøy å oppsøkt litt nye utfordringer. Det er trenerne som bestemmer til slutt. Men de er på samme tankegang som meg, sier Svindal.

Svindal har vunnet fire verdenscuprenn denne sesongen. To i utfor og to i super-G. Totalt står han oppført med 25 verdenscupsseire. Svindal er Norges mestvinnende verdenscup-alpinist.

Aksel Lund Svindal

TO NYE KULER: Aksel Lund Svindal poserer med bevisene for at han har vært verdens beste utfor- og super-G-kjører denne sesongen.

Foto: Armando Trovati / Ap
Verdenscupsesongen er over for Aksel Lund Svindal. Bare to utkjøringer fra sammenlagtrival Hirscher kan gjøre at Svindal beholder ledelsen i sammenlagtcupen. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

VIDEO: Se Aksel Lund Svindal kjøre ut i lørdagens storslalåmrenn i Lenzerheide.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag