NRK Meny
Normal

Svindal etter slalåmfall: – Bør rekke utforen

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal (33) kjørte ut i superkombinasjonen og måtte rett til legesjekk. Nå håper han Kitzbühel-utforen ikke ryker.

Aksel hekter og kjører ut i dagens slalåm. Han i går i bakken med et smell.

TRØBBEL: Aksel Lund Svindal kjørte ut i kombinasjonsrennet i Kitzbühel.

Svindal kjørte ut i slalåmrennet i Kitzbühel og måtte rett til legen for å sjekke en strekk i en lårmuskel. Han stilte likevel på premieutdelingen i bunn av bakken. Der snakket han til fansen, før NRK fikk noen få ord:

– Det går greit, sier han med et smil.

– Er du redd for at utforen ryker i morgen?

– Vi får se da vet du. Det vet jeg ikke noe om, svarer Svindal kort, før han setter seg i bilen og blir kjørt vekk.

Jobber med fysio

Landslagstrener, Christian Mitter, er optimist.

– Han er nordmann, så han kommer til å klare det her, sier han med et smil.

Senere fredag kveld la Svindal ut følgende gladmelding til sine tusenvis av Instagram-følgere:

«Strakk hamstringen når jeg kjørte slalåm i kveld. Men fysio Lars jobber til sent på kveld for noe magisk, og jeg bør være klar til morgendagens utfor. Ser ut på utforløypa fra hotellvinduet».

Laster Instagram-innhold

Holdt seg til låret

Svindal gjorde som vi er blitt vant til å se ham denne sesongen, og vant super-G rennet i Kitzbühel fredag formiddag. Deretter fortsatte superkombinasjonen med slalåm, noe 33-åringen sa han ikke gledet seg til.

Og det kanskje med rette, for etter første mellomtid kjørte nordmannen ut.

Svindal holdt seg først til låret etter fallet, men kom seg på beina og ned til mål, Deretter ble han fraktet videre til legesjekk på hotellet. For i fallet pådro han seg muligens en strekk i hamstringen, muskelen bak på låret.

Trippelt fransk

Svindal Pinturault

STOR IDRETTSMANN: Da Aksel Lund Svindal kom seg til målområdet, gratulerte han Alexis Pinturault.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Pallen ble bekledd av tre franskmenn. Øverst sto Alexis Pinturault. Deretter fulgte Victor Muffat-Jeandet og Thomas Blondin Mermillod.

Forhåndsfavoritten Marcel Hirscher hektet også, og selv om han kom seg til mål - ble han disket.

– Aksel og Hirscher kjemper i tet om verdenscupen og vi føler på presset alle sammen, men vi jubler ikke. Vi må fokusere på det som skal gjøres i bakken, fortalte sportssjef Claus Ryste før nordmennene startet.

Kilde beste nordmann

Kjetil Jansrud startet nest sist - siden både Andrew Weinbrecht og Hannes Reichelt bestemte seg for å droppe slalåmen for å lade opp til utforrennet.

Jansrud kom seg helskinnet ned, men måtte ta til takke med en 13. plass.

– Litt skuffende, men sånn er det bare. Nå skal jeg tilbake til hotellet og slappe av før utforen i morgen, sier Jansrud.

Aleksander Aamodt Kilde gjorde en feil på toppen og var 2,80 sekunder bak Pinturault. Men kjøringen var likevel god nok til å bli dagens beste nordmann, på 11. plass.

Forrige helg, var det Jansrud som vant kombinasjonen - foran Svindal.

Aksel Lund Svindal på vei til bilen etter fallet.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal