Hopp til innhold

Sverige ydmyket på hjemmebane - EM-håpet nesten ute

Sverige har fått en svak start på EM-kvalifiseringen og på tirsdag ble det nok en nedtur. Hjemme mot Østerrike var det 0-0 til pause, men i andre omgang herjet bortelaget.

Michael Gregoritsch og Marko Arnautovic scoret to mål i løpet av tre minutter tidlig i omgangen og Arnautovic økte ledelsen til 3-0 på et straffespark midtveis i omgangen.

Etter Østerrikes tredje mål var det store mengder svenske tilskuere som dro fra arenaen.

Emil Holm reduserte på overtid, men det ble aldri spenning igjen og Østerrike vant 3-1.

Dermed er det svenske EM-håpet nesten over, selv med tre kamper igjen av gruppespillet. Sverige er nå syv poeng bak både Belgia og Østerrike og trenger dermed et lite mirakel om de skal bli blant de to beste som går videre til EM-sluttspillet.

Sverige har etter alle solemerker heller ingen mulighet til å komme til en playoff gjennom Nasjonsligaen.

Sist Sverige ikke var i et fotball-EM for herrer var i 1996.

Totalt 24 lag kvalifiserer seg til neste års fotball-EM.

Sverige Østerrike
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal