Hopp til innhold

Svensk skistjerne truer med boikott etter FIS-svar om russiske løpere

Linn Svahn (23) sier hun er klar til å droppe VM i Planica om IOCs nye standpunkt åpner for et russisk comeback i langrennssporten.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) jobber for å mykne opp utestengelsen av russere og belarusere fra OL. Kursendringen kom fram i en redegjørelse onsdag.

Tanken er å la utøverne fra Russland og Belarus konkurrere under nøytralt flagg. En slik anbefaling kan også få Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) til å endre standpunkt.

– Hvis det er sånn at vi stiller i VM og døren er åpen, da er jeg klar til å boikotte, sier sprintstjernen Svahn til Aftonbladet.

Uttalelsen kommer etter at Expressen fikk et svar fra FIS som kan gi russiske løpere håp om en snarlig retur. De har vært utelukket siden Russlands invasjon av Ukraina i fjor vinter.

«FIS har notert seg meldingen og anbefalingene fra IOC, og disse vil bli tatt hensyn til neste gang temaet diskuteres i FIS-styret», sto det i en e-post fra forbundet.

Erik Røste sitter i styret som norsk medlem, og han synes ikke det er tid for å endre på vedtaket om en kollektiv utestengelse.

– Etter min oppfatning er det ingen grunn til at russere skal tilbake igjen. Det har jeg sagt, og det vil jeg gjenta. Det er først når krigen er over, at vi kan snakke om å ønske russiske og belarusiske utøvere tilbake i mitt syn, sier Røste til NRK.

(©NTB)

linn svahn
Foto: Emmi Korhonen /Lehtikuva

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste