NRK Meny
Normal

Svensk gull da Grøvdal kom på 13. plass

Sverige tok sin andre EM-medalje i Zürich, mens den norske medaljefangsten fortsatt uteblir etter 5000 meter for kvinner.

Meraf Bahta vinner 5000 meter

Se innspurten av 5000 meterløpet i EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal under 5000 meter på Letzigrund Stadion i Zurich

Grrøvdal havnet på 13. plass på dagens 5000 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) var ikke blant favorittene på 5000 meter for kvinner i EM, og det ble tungt for den norske langdistanseløperen.

– Jeg løp så fort jeg kunne gjøre. Det gikk lett og rolig i starten og jeg følte meg ikke så sliten heller. Men de siste 1000 meterne kjente jeg at jeg ikke har løpt banetrening. Dette er det første løpet mitt på bane i år, fortalte Grøvdal til NRK etter løpet.

Svenske Meraf Bahta vant løpet i en spurtduell mot vinneren på 1500 meter Sifan Hassan. Dermed tok Sverige sin andre medalje i årets EM etter at Abeba Aregawi tok sølv på 1500 meter for kvinner.

Grøvdal endte på 13. plass på tiden 15.52,78 over 20 sekunder bak den svenske vinneren. Grøvdal har slitt med skader hele sesongen og har nesten ikke trent på bane i sommer.

– Jeg har nesten hatt litt trolldom over meg i sommer. Jeg har hatt nesten tre måneder der jeg ikke har kunnet løpe flatt. Så jeg har gjort alt som ikke har med baneløping å gjøre, forklarte 24-åringen etter løpet.

Intervju med Karoline Bjerkeli Grøvdal etter finalen i 5000 meter.

Se hele intervjuet med Karoline Bjerkeli Grøvdal etter løpet.

Rolig åpning

Det var en stille og rolig åpning på løpet. Den første kilometeren gikk på 3.08,02 og Grøvdal hadde få problemer med å henge med de første rundene.

Hele feltet var samlet de første 3000 meterne, men da tempoet ble skrudd opp på de siste tre rundene begynte feltet å sprekke opp.

Grøvdal klarte ikke å henge med når de store kanonene strakk på beina.

Ut på siste runden var det fem løpere i tet og det hele skulle bli en ren duell mellom svenske Meraf Bahta og Sifan Hassan. Svenske Bahta ble for sterk og vant spurten. Vinnertiden ble 15.31,39

Skadeplaget sesong

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har lenge vært et av Norges beste kvinnelige løpere, men etter en god sesongoppkjøring pådro hun seg et tretthetsbrudd i leggen under samling i Flagstaff i USA.

Og da den skaden var leget etter sju uker, fikk hun problemer med det ene kneet.

– Det har vært jævelig rett og slett. Å bare følge med andre og kun ha lyst til å løpe selv, fortalte hun til NRK et par uker før EM.

Selv om hun ikke har kunnet delta i løp siden april, er hun ikke i tvil om at formen er god. Grøvdal har nemlig kunnet løpe i trapper og oppoverbakker, mens så fort hun skal løpe bortover, så melder problemene i kneet seg.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal