Hopp til innhold

Svensk gull da Grøvdal kom på 13. plass

Sverige tok sin andre EM-medalje i Zürich, mens den norske medaljefangsten fortsatt uteblir etter 5000 meter for kvinner.

Meraf Bahta vinner 5000 meter

Se innspurten av 5000 meterløpet i EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal under 5000 meter på Letzigrund Stadion i Zurich

Grrøvdal havnet på 13. plass på dagens 5000 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) var ikke blant favorittene på 5000 meter for kvinner i EM, og det ble tungt for den norske langdistanseløperen.

– Jeg løp så fort jeg kunne gjøre. Det gikk lett og rolig i starten og jeg følte meg ikke så sliten heller. Men de siste 1000 meterne kjente jeg at jeg ikke har løpt banetrening. Dette er det første løpet mitt på bane i år, fortalte Grøvdal til NRK etter løpet.

Svenske Meraf Bahta vant løpet i en spurtduell mot vinneren på 1500 meter Sifan Hassan. Dermed tok Sverige sin andre medalje i årets EM etter at Abeba Aregawi tok sølv på 1500 meter for kvinner.

Grøvdal endte på 13. plass på tiden 15.52,78 over 20 sekunder bak den svenske vinneren. Grøvdal har slitt med skader hele sesongen og har nesten ikke trent på bane i sommer.

– Jeg har nesten hatt litt trolldom over meg i sommer. Jeg har hatt nesten tre måneder der jeg ikke har kunnet løpe flatt. Så jeg har gjort alt som ikke har med baneløping å gjøre, forklarte 24-åringen etter løpet.

Intervju med Karoline Bjerkeli Grøvdal etter finalen i 5000 meter.

Se hele intervjuet med Karoline Bjerkeli Grøvdal etter løpet.

Rolig åpning

Det var en stille og rolig åpning på løpet. Den første kilometeren gikk på 3.08,02 og Grøvdal hadde få problemer med å henge med de første rundene.

Hele feltet var samlet de første 3000 meterne, men da tempoet ble skrudd opp på de siste tre rundene begynte feltet å sprekke opp.

Grøvdal klarte ikke å henge med når de store kanonene strakk på beina.

Ut på siste runden var det fem løpere i tet og det hele skulle bli en ren duell mellom svenske Meraf Bahta og Sifan Hassan. Svenske Bahta ble for sterk og vant spurten. Vinnertiden ble 15.31,39

Skadeplaget sesong

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har lenge vært et av Norges beste kvinnelige løpere, men etter en god sesongoppkjøring pådro hun seg et tretthetsbrudd i leggen under samling i Flagstaff i USA.

Og da den skaden var leget etter sju uker, fikk hun problemer med det ene kneet.

– Det har vært jævelig rett og slett. Å bare følge med andre og kun ha lyst til å løpe selv, fortalte hun til NRK et par uker før EM.

Selv om hun ikke har kunnet delta i løp siden april, er hun ikke i tvil om at formen er god. Grøvdal har nemlig kunnet løpe i trapper og oppoverbakker, mens så fort hun skal løpe bortover, så melder problemene i kneet seg.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås intervjues av Ida Nysæther Rasch om bronsemedaljen i VM i Budapest.

Nordås angrar etter NRK-intervjua: – Det der er ikkje meg

VM-bronsevinnar Narve Gilje Nordås kviknar som regel til når han får mikrofonen i ansiktet, men VM-håpet kjem med ei avsløring til NRK.

Siste nytt

 • Skiskytterrennet i Holmenkollen utsatt til fredag

  Dagens skiskytterrenn i Holmenkollen er utsatt til fredag. Det er været som hindrer kvinnene i å stille til start i hovedstaden. Det bekrefter arrangøren til NRK.

  Kvinnenes normaldistanse, 15 kilometer, skulle være det første rennet for verdenseliten etter at VM ble avsluttet i Nove Mesto for halvannen uke siden.

  – Jeg syntes det er lurt at de avlyser. Været kommer og går, så man kan være veldig heldig eller uheldig. Jeg stoler på at det er en lur avgjørelse, sier Ida Lien.

  Dermed blir det to renn i Holmenkollen fredag. I tillegg til kvinnenes 15 kilometer, skal mennene gå sin 20 kilometer. Videre er det fellesstarter for begge kjønn lørdag, mens det er blandet stafett og parstafett i Holmenkollen søndag.

  Ifølge herrenes skytetrener spøker det også for morgendagens renn.

  – Værmeldingen i morgen er også veldig dårlig, så kanskje det heller ikke blir noe i morgen. I dag var det kanskje ok. Av og til var det umulig å skyte, men hva skjer hvis vi ikke kan gå i morgen? Da er det to konkurranser som blir kansellert, så jeg vet ikke, sier Siegfried Mazet.

  Du er litt uenig?

  – Jeg er ikke uenig, men hvis vi ser værmeldingen for i morgen, så blir det det samme. Kanskje det ikke blir noen normaldistanser for kvinnene og mennene. Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si, avslutter han.

  Ingrid Landmark Tandrevold leder verdenscupen sammenlagt før de siste tre verdenscuprundene. Ukens verdenscuprunde i Holmenkollen er den siste i Europa, før verdenscupen avsluttes med tur til USA og Canada.

  Biathlon, IBU World Cup, Holmenkollen, Women's 15 km Individual
  Foto: BILDBYRÅN
 • Italienske medier: Paul Pogba utestengt fra all fotball i fire år

  30 år gamle Paul Pogba er utestengt fra all fotball i fire år grunnet doping, ifølge italienske medier, blant dem La Repubblica og Gazzetta dello Sport.

  Straffen er lik påstanden fra påtalemyndigheten for dopingsaker i italiensk idrett.

  Franske Pogba har den siste tiden vært suspendert fra aktiv idrett som følge av at han avga en positiv dopingprøve med spor av testosteron.

  Den aktuelle prøven skal ha blitt avgitt etter serieåpningen mot Udinese 20. august 2023. Den kampen vant Juventus 3-0, men Pogba ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter.

  Pogba har tidligere spilt for Manchester United, og har 91 kamper og 11 mål for det franske landslaget. Han har blant annet vunnet VM en gang og italienske Serie A fire ganger.

  Paul Pogba
  Foto: STRINGER / AFP
 • Liverpool bokførte kjempeunderskudd tross kommersielt inntektshopp

  Liverpool hadde rekordhøye kommersielle inntekter i 2022/23-sesongen, men gikk i minus som følge av betydelig mindre TV-penger enn året før.

  Det kommer fram i deres årsregnskap for 2022/23. I alt gikk Liverpool 9 millioner pund i minus før skatt, tilsvarende 120 millioner kroner etter dagens kurs.

  Klubben forklarer det med at TV-inntektene falt med 19 millioner pund mot 2021/22-sesongen, mens inntektene fra kampdager falt med 7 millioner pund.

  Det skyldes hovedsakelig at laget spilte færre kamper enn sesongen før.

  Den gledelige nyheten for klubben er at de kommersielle inntektene økte med 25 millioner pund til 272 millioner.

  (NTB)

  Klopp
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal