Hopp til innhold

Svensk gull da Grøvdal kom på 13. plass

Sverige tok sin andre EM-medalje i Zürich, mens den norske medaljefangsten fortsatt uteblir etter 5000 meter for kvinner.

Meraf Bahta vinner 5000 meter

Se innspurten av 5000 meterløpet i EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal under 5000 meter på Letzigrund Stadion i Zurich

Grrøvdal havnet på 13. plass på dagens 5000 meter.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) var ikke blant favorittene på 5000 meter for kvinner i EM, og det ble tungt for den norske langdistanseløperen.

– Jeg løp så fort jeg kunne gjøre. Det gikk lett og rolig i starten og jeg følte meg ikke så sliten heller. Men de siste 1000 meterne kjente jeg at jeg ikke har løpt banetrening. Dette er det første løpet mitt på bane i år, fortalte Grøvdal til NRK etter løpet.

Svenske Meraf Bahta vant løpet i en spurtduell mot vinneren på 1500 meter Sifan Hassan. Dermed tok Sverige sin andre medalje i årets EM etter at Abeba Aregawi tok sølv på 1500 meter for kvinner.

Grøvdal endte på 13. plass på tiden 15.52,78 over 20 sekunder bak den svenske vinneren. Grøvdal har slitt med skader hele sesongen og har nesten ikke trent på bane i sommer.

– Jeg har nesten hatt litt trolldom over meg i sommer. Jeg har hatt nesten tre måneder der jeg ikke har kunnet løpe flatt. Så jeg har gjort alt som ikke har med baneløping å gjøre, forklarte 24-åringen etter løpet.

Intervju med Karoline Bjerkeli Grøvdal etter finalen i 5000 meter.

Se hele intervjuet med Karoline Bjerkeli Grøvdal etter løpet.

Rolig åpning

Det var en stille og rolig åpning på løpet. Den første kilometeren gikk på 3.08,02 og Grøvdal hadde få problemer med å henge med de første rundene.

Hele feltet var samlet de første 3000 meterne, men da tempoet ble skrudd opp på de siste tre rundene begynte feltet å sprekke opp.

Grøvdal klarte ikke å henge med når de store kanonene strakk på beina.

Ut på siste runden var det fem løpere i tet og det hele skulle bli en ren duell mellom svenske Meraf Bahta og Sifan Hassan. Svenske Bahta ble for sterk og vant spurten. Vinnertiden ble 15.31,39

Skadeplaget sesong

Karoline Bjerkeli Grøvdal (24) har lenge vært et av Norges beste kvinnelige løpere, men etter en god sesongoppkjøring pådro hun seg et tretthetsbrudd i leggen under samling i Flagstaff i USA.

Og da den skaden var leget etter sju uker, fikk hun problemer med det ene kneet.

– Det har vært jævelig rett og slett. Å bare følge med andre og kun ha lyst til å løpe selv, fortalte hun til NRK et par uker før EM.

Selv om hun ikke har kunnet delta i løp siden april, er hun ikke i tvil om at formen er god. Grøvdal har nemlig kunnet løpe i trapper og oppoverbakker, mens så fort hun skal løpe bortover, så melder problemene i kneet seg.

Siste nytt

 • Anker padelsøksmål til lagmannsretten

  Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group.

  Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner.

  Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger.

  – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK.

  NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken.

  – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.

  Fra tvistesak i Tinghuset i Kristiansand.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

  Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

  Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

  Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

  – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

  – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

  Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

  (NTB)

  jT6NyEo8rwo
  Foto: AP
 • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

  En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

  Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

  – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

  Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

  Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

  I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

  (NTB)

  ETfSi5_G-i8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal