Hopp til innhold

Svensk cupfinale i fotball avbrutt etter at supportere ødela sikkerhetsnett

Spillerne i den svenske cupfinalen i fotball mellom Malmö og Djurgården måtte forlate banen underveis i annen omgang etter at fans hadde ramponert sikkerhetsnettet.

Kampen ble stanset etter rundt et kvarters spill i annen omgang. Da var oppgjøret fortsatt målløst.

Det aktuelle sikkerhetsnettet hang foran Djurgårdens fans. Gjenstander som ble kastet mot banen, skal ha vært årsaken til at nettet gikk i stykker og fikk flere hull.

Kampen ble gjenopptatt etter et drøyt kvarter.

Før nettet gikk i stykker var det allerede høy temperatur i kampen. Djurgårdens trener Kim Bergstrand raste i pausen over at ikke eget lag hadde fått et straffespark.

– Det blir problemer så fort vi får en corner, faste situasjoner, da bryter de oss i bakken. Det er straffe hver eneste gang, og vi får heller gult kort, det hadde vært gøy om dommerne dømte etter regelboken. Det er umulig å score når man holdes så hardt, det er faktisk pinlig, sa Bergstrand til SVT.

Tidlig i andre omgang ropte Djurgården på en ny straffe da Gustav Wikheim gikk i bakken i duell med Malmös Gabriel Busanello. Heller ikke da ble ønsket innvilget av dommer Adam Ladebäck.

Erik Botheim og Lasse Berg Johnsen er del av Malmös startoppstilling, mens Gustav Wikheim og Tobias Gulliksen spiller for Djurgården. (NTB)

Sverige cupfinale
Foto: NTB

Siste nytt

 • NFF: Rosenborg - Lillestrøm spilles for tomme tribuner

  Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm skal fullføres, men det skjer foran tomme tribuner på Lerkendal. Det bekrefter NFF i en pressemelding.

  Kampen ble avbrutt og etter hvert utsatt etter en rekke avbrytelser med kasting av baller, fiskekaker og røyk. Det var en VAR-protest fra begge lags supportere og en rekke supporterledere har krevd at teknologien avskaffes.

  – Jeg og vi bruker mye tid på å møte og lytte til norske supportere på ulike nivåer. Dette er en god del av jobben, synes jeg. Vi er brennende opptatt av at det skal være stor ytringsfrihet i norsk og internasjonal fotball, sier Lise Klaveness i en pressemelding.

  De bekrefter også at VAR kommer til å bli et tema på Fotballtinget neste år. Det foregår 1. og 2. mars.

  Kjernen på Lerkendal

  Rosenborgs kamp mot Lillestrøm må spilles for tomme tribuner

  Videodømming blir også tema på neste års forbundsting, bekrefter Norges Fotballforbund.

 • Snittalderen på håndballjentene er over 32 år

  De norske håndballjentene kommer til OL med lassevis av erfaring. Rutinen og alderen på mange i troppen er en fordel, mener ekspert.

  Hvis man ser alderen på de 14 spillerne i OL-troppen, er snittet på 32,6 år. Kun to spillere er under 30 år.

  – Det er bra hvis man bruker det fornuftig. Det er ingen automatikk at mye erfaring skal hjelpe folk. Det kommer an på hvordan du bruker erfaringen du har, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

  Hans lag møtte pressen i OL-landsbyen dagen før kveldens åpningskamp mot Sverige. Det har vært stor kontinuitet i Hergeirssons uttatte gjennom årene.

  – Sulten er stor i denne gjengen. Det er ingen her som ikke er ekstremt motivert og dedikert. Det er det som er interessant. Det er ofte snakk om alder, og at unge bør slippe til når man når en viss alder, forteller islendingen.

  Sommer OL i Paris 2024
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Odd-spiller Faniel Tewelde klar for belgiske Lommel – selges for rekordsum

  Odd selger det 17 år gamle stortalentet Faniel Tewelde til den belgiske klubben Lommel.

  Overgangen blir bekreftet av Odd i egne mediekanaler.

  Nettavisen erfarte søndag kveld at Odd hadde akseptert et bud fra Lommel, med en totalramme i overkant av 30 millioner kroner. Det vil i så fall være ny klubbrekord.

  Tewelde presenterte seg skikkelig for det norske fotballpublikummet mot slutten av 2023-sesongen, med fem scoringer for Odd. Denne sesongen står unggutten med tre scoringer på 14 kamper.

  Lommel befinner seg på nest øverste nivå i Belgia og eies av City Football Group. Selskapet eier også blant andre storklubben Manchester City.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Strømsgodset - Odd (1-1)
  Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal