Hopp til innhold

Sveits videre i VM etter amper målfest

Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Siste nytt

 • Fire Uruguay-spillere utestengt for dårlig oppførsel i VM

  Fredag kom avgjørelsen i disiplinærsaken etter VM-kampen mellom Ghana og Uruguay 2. desember. Fire uruguayanere er utestengt i én til fire kamper, skriver NTB.

  I Fifas pressemelding står det at Fifas disiplinærkomité anser Uruguays fotballforbund som ansvarlig for tilskuernes diskriminerende oppførsel og fant at spillerne brøt prinsippene for fair play.

  Både Fernando Muslera og José Maria Giménez er utestengt i fire kamper. Mens Diego Godin og Edinson Cavani begge er utestengt i en kamp.

  Bakgrunnen for utestengelsen er at spillerne konfronterte dommeren på en aggresiv måte da Uruguay ble slått ut av fotball-VM. De vant kampen 2-0, men manglet ett mål for å avansere i mesterskapet og mente de ble snytt for straffe på overtig.

  Uruguay må også spille neste turneringskamp uten publikum på kortsidene. Og spillerne og fotballforbundet er ilagt bøter, og Fifa har også bestemt at spillerne skal gjøre samfunnstjeneste i et fotballprosjekt.

  uruguay
  Foto: Darko Vojinovic / AP
 • Kvinnenes hoppkvalifisering stoppet av datatrøbbel

  På grunn av problemer med datasystemet ble kvalifiseringen til kvinnenes verdenscup hopp i Hinterzarten avlyst og utsatt til lørdag.

  Dataproblemene førte til at kvalifiseringen ble utsatt flere ganger, og til slutt ble hopperne sendt hjem. Kvalifiseringen skal i stedet avvikles rett før lørdagens renn.

  De norske lyktes ikke spesielt bra i de to treningsomgangene fredag, men Thea Minyan Bjørseth fikk til et godt hopp på 101,5 meter i siste forsøk. Anna Odine Strøm hoppet som best 95,5 meter, Silje Opseth 94,5, Maren Lundby 94.

  Verdenscupleder Eva Pinkelnig sto for dagens beste hopp på 105,5 meter, mens Katharina Althaus var lengst i første omgang med 104.

  (NTB)

  Thea Minyan Bjørseth
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sancho aktuell for lørdagens FA-cupkamp

  Jadon Sancho (22) kan gjøre sin etterlengtede retur til fotballbanen etter tre måneder på sidelinjen. Lørdag tar Manchester United imot Reading.

  Under fredagens pressekonferanse kunne United-manager Erik ten Hag bekrefte at Sancho kan være aktuell mot Reading. Forrige måned sa han at 22-åringen verken fysisk eller mentalt var klar.

  – Han er tilbake på trening med laget, og vi får se, sa ten Hag.

  Sancho signerte for United tilbake i 2021 og har slitt med å finne formen han hadde i Borussia Dortmund.

  De røde djevlene har en hektisk periode i vente. I løpet av 30 dager skal ten Hag og co. spille ni kamper. Dermed kan et gjensyn med Sancho være nøyaktig det United trenger for å håndtere den kommende perioden.

  (©NTB)

  sancho
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste