Hopp til innhold

Svartedal vant NM-thriller

Jens Arne Svartedal fra Trøsken sikret seg NM-gullet på mennenes 15 km klassisk på Gjøvik torsdag.

Eldar Rønning, Jens Arne Svartedal og Anders Aukland
Foto: NRK

Svartedal trakk til slutt det lengste strået i sekunddramaet med Anders Aukland, Eldar Rønning og Odd-Bjørn Hjelmeset.

Svartedal hadde fordelen at han kunne gå på tiden til de argeste konkurrentene sine.

Ledet fra start

Svartedal ledet på første passering på med 2,7 sekunder foran Eldar Rønning fra Skogn. Han igjen var 1,2 sekunder foran Odd-Bjørn Hjelmeset.

Anders Aukland gikk opp i ledelsen ved seks kilometer. Da skilte det bare to sekunder mellom kvartetten i teten som var Aukland, Svartedal, Hjelmeset og Rønning.

På 10 kilometer hadde ledet Svartedal igjen 1,2 sekund foran Aukland, mens han var bare 0,4 sekund foran Rønning som hadde gått forbi Hjelmeset.

Team Xtra Personell på topp

I mål var Svartedal 3,5 sekunder foran lagkamerat fra Team Xtra Personell, Anders Aukland, som igjen var 7,2 sekunder foran Eldar Rønning.

- Det ble et spennende løp mellom oss som kjemper om billetter til VM. Dette var dette jeg trengte. Jeg hadde marginene på min side, men jeg er veldig godt fornøyd med at jeg kunne henge med de som har konkurrert mye i år, sa en veldig godt fornøyd Jens Arne Svartedal til NRK etter rennet.

- Det var bevisst at jeg ikke skulle gå så mange renn i år, men det var bra å få bekreftelsen på at jeg er i form, sa han videre.

De andre som kjempet om en plass på pallen var også fornøyde med innsatsen.

- Det var et jevnt løp, men jeg hadde ikke det siste giret inn mot slutten. De andre kom bakfra og hadde kontroll på tidene, men jeg synes at jeg gikk et bra løp, sa Rønning i målområdet.

- Det var i alle fall bedre enn jeg har gjort før i år. Det var ikke toppfart, men klar bedre enn jeg vist før, sa Odd-Bjørn Hjelmeset som til slutt ble nummer fire.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg liker å ha litt press på meg og viste at jeg måtte prestere hvis jeg skulle ha en sjanse til å få en VM-billett, sa Aukland.

Kamp om VM-plass

Landslagsledelsen ville etter løpet ikke si så mye mer om hvem som var nærmere en plass til å gå distansen i VM, men at både Aukland, Svartedal og Hjelmeset viste at de er i form, teller nok ikke i deres disfavør.

- Vi tar ut laget etter 15 kilometeren i Otepää, men den som er nærmest en plass i VM er han som har vunnet et verdenscuprenn denne sesongen på denne sesongen, men han gikk ikke her i dag, sa sportsjef Åge Skinstad som tenkte på Martin Johnsrud Sundby.

- Helt i tet er det en dag uten de store overraskelsene. Det var jevnt og Jens var råest på slutten. I Otepää stiller vi med de fem beste på resultatslisten i dag, pluss Martin Johnsrud Syndby. Så vi får vente med å dele ute VM-plasser til etter det, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Nett-TV: Svartedal knep seieren

Video nsps_upload_2009_1_15_14_14_25_2478.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Resultater: 15 km klassisk:

1. Jens Arne Svartedal, Trøsken 38.52,2

2. Anders Aukland, Oseberg 0.03,5 min. bak,

3. Eldar Rønning, Skogn 0.10,7,

4) Odd-Bjørn Hjelmeset, Fjellhug/Vereide-Hyen 0.14,6

5) Roger Aa Djupvik, Fjellhug/Vereide-Hyen 0.54,4

6) Morten Eilifsen, Henning 0.57,6

7) Geir Ludvig Aasen Ouren, Oddersjaa 0.58,2

8) Øyvind Gløersen, Rustad 0.59,1

9) Tore Ruud Hofstad, Lillehammer 1.27.3

10) Erlend Hoff, Medkila 1.30,7.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal