Hopp til innhold

Suverent gull til Endre Strømsheim på normaldistansen

Endre Strømsheim skjøt fullt hus og vant herrenes 20 kilometer i skiskytter-EM i sveitsiske Lenzerheide onsdag.

Det ble en norsk jubeldag i Sveits. Strømsheim gikk ut med startnummer 31 og imponerte på standplass med fire fulle hus.

Det holdt til en klar seier. Den ukrainske sølvvinneren Anton Dudchenko var slått med hele to minutter og fire sekunder etter én bom på standplass.

Bronsen gikk til slovenske Lovro Planko. Han var ytterligere 12 skeunder bak Strømsheim i mål.

Erlend Bjøntegaard endte på den sure fjerdeplassen. Vebjørn Sørum og Sindre Fjellheim Jorde ble henholdsvis nummer seks og sju.

(NTB)

Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
Foto: Geir Olsen

Siste nytt

 • Pål Trøan Aune legger skiene på hylla

  Sprinteren Pål Trøan Aune (30) er ferdig som aktiv langrennsløper, melder han på Instagram.

  Aune var sist i aksjon på verdenscupsprinten i Drammen i midten av mars, der han ble nummer åtte. Etter sesongen er det slutt for 30-åringen.

  «En æra er over for meg etter sesongen. Tusen takk til familie, venner, støttespillere, lagkamerater og konkurrenter for noen minnerike år!», skriver Aune på Instagram.

  Han har en fjerdeplass fra sprinten i tyske Dresden i 2020 som beste resultat. Han gikk sitt første verdenscuprenn i italienske Asiago tilbake i 2013, men greide aldri å etablere seg i verdenstoppen på distansen. (NTB)

  w5Hrh-4JUZM
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ibrahimovic mister EM-kvalifiseringskamp

  Zlatan Ibrahimovic (41) er ikke i den svenske troppen som skal møte Aserbajdsjan i den andre kampen i EM-kvalifiseringen i fotball på hjemmebane mandag.

  Ibrahimovic mistet søndagens trening med en lett kjenning. Han trente alternativt, men ble ikke klar til mandagens kamp i Solna. Milan-spissen er ikke inkludert i lagoppstillingen som ble publisert på Uefas nettsider snaue to timer før kamp. Det er uklart hva slags skade 41-åringen har.

  41-åringen gjorde nylig comeback fra et langt skadeavbrekk og spilte et drøyt kvarter i 0-3-tapet for Belgia fredag. (NTB)

  xJOWv3XzLsQ
  Foto: Maja Suslin / AP
 • Barcelona-kapteinen tilbake i trening – i rute til VM

  Alexia Putellas (29) trente mandag for første gang sammen med resten av Barcelona-laget etter korsbåndskaden hun pådro seg før EM i fjor.

  Putellas er verdens beste kvinnelige fotballspiller og har fått en rekke priser. Hun har vunnet både Ballon d'Or i 2021 og 2022 og de siste to årene fått Fifas The Best-pris. (NTB)

  SW32WdCtogw
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste