NRK Meny
Normal

Sur fjerdeplass på Kristoffersen

Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i Østerrike, da Alexis Pinturault kjørte ifra Marcel Hircher på hjemmebane.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN

FJERDEPLASS: Henrik Kristoffersen nådde ikke helt opp i fredagens storslalåm.

Foto: SAMUEL KUBANI / Afp

Storsesongen til Henrik Kristoffersen har fått en liten dupp etter at han har gått de tre siste verdenscuprennene uten pallplass.

Suveren franskmann

Etter første omgang var det franskmannen Alexis Pinturault som ledet med over halvsekundet ned til andremann; Luitz Stefan fra Tyskland.

Henrik Kristoffersen hadde ett sekund opp til franskmannen, mens den klare verdenscuplederen Marcel Hircher var kun sju hundredeler raskere enn nordmannen.

Med svært isete forhold i Østerrike var andre omgang så og si helt åpen.

Kristoffersen åpner godt og kjører i mål til en ledelse.

– Det er herlig å se. Henrik Kristoffersen leverer varene hver gang det begynner å bli litt vanskelig. Andre løpere begynner å slite med forholdene, men da liker han seg best fordi han har en rå grunnteknikk i bunn, sier NRKs ekspertkommentator Bjarne Solbakken.

Men dagens varer var dessverre ikke så råe at det holder hele vegen for nordmannen. Etter at Marcel Hirscher har kjørt i mål til en ledelse ligger han på en tredjeplass.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

SE VIDEO: Se Henrik Kristoffersens storslalåm.

Vant med hjelmen på snei

Til tross for å nesten kjøre ut midtveis i andre omgang holder Pinturault både østerrikeren og normannen bak seg.

Han kommer i mål med hjelmen på snei etter å ha truffet porten på veg ned. I mål er han hele 79 hundredeler raskere enn østerrikeren. Mens Kristoffersen var ett sekund og 32 hundredeler bak.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken

SE VIDEO: Her kjører Pinturault inn til seier.

Imponerende debut

Blant øvrige nordmenn satte Axel William Patricksson utfor i sin verdenscupdebut fredag. Der imponerer han og kjører inn til en syvendeplass som til slutt holder til en 20.-plass.

Leif Kristian Haugen blir nest beste nordmann på en 12.-plass, mens Kjetil Jansrud ender på en 24.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg