Super-Svindal: – Det er helt vilt

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal (32) dominerte igjen, og tok karrierens 11. utforseier i verdenscupen. Kjetil Jansrud ble nummer tre.

Aksel kjører inn til ledelse i utfor i Val Gardena

I går kveld feiret de norske gutta trippeltriumf med kake på hotellet. I dag sto utfor på programmet i Val Gardena. Og med norske utøvere i superform ble det en ny jubeldag.

Kjetil Jansrud kjørte ned til ledelse - men det holdt bare til Aksel Lund Svindal kom, fire startnumre senere.

Italy Alpine Skiing World Cup

FOR EN MANN: Aksel Lund Svindal strekker armene i været når han ser ledertiden i målområdet.

Foto: Armando Trovati / Ap

For gårsdagens seierherre var suveren igjen. Og i mål var han nesten halvsekundet foran lagkameraten.

– For min del er det helt vilt. Jeg fikk vite at Kjetil ledet før jeg startet, og da jeg så det var grønt da jeg kom i mål, tenkte jeg at jeg håper ikke han blir sur, sier Svindal til NRK og gliser bredt.

– Neida, han tenkte ikke det. Det eneste han tenkte var: «YES, igjen. Deilig», fortsetter Jansrud, som endte på tredjeplass etter å ha blitt skjøvet ned av franske Fayed Guillermo.

– Aksel er en rå idrettsutøver. Det er helt enormt hvordan han dominerer. Han gjør jo akkurat som han vil, slår NRKs ekspert Kjetil André Aamodt fast.

Historisk

Dette er Svindals femte verdenscupseier denne sesongen og 30. totalt. Med dagens triumf, er han oppe i 11 utforseirer i verdenscupen, og dermed går han forbi Lasse Kjus (10) som den mestvinnende utforutøveren i verdenscupsammenheng.

Det var dessuten den første norske verdenscupseieren i Val Gardena på hele 17 år.

– Selv om det er litt plukk, så er det bare å gi gass. Man får jo ikke stilkarakterer her, forteller Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde, som havnet på pallen i går, var uheldig og kjørte ut med startnummer 27. Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 45.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-DOWNHILL

I FART: Kjetil Jansrud traff godt i utforrennet i Val Gardena, men ikke godt nok til seier.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Vi har helt vilt flyt om dagen. Det er kjipt med Aleks i dag, for han mister nok det gode startnummeret, men Kjetil har kommet sterkt etter starten i Lake Louise. Det er gøy å være på tur nå, sier Svindal.

– Bare en kan vinne

Jansrud er blitt nummer to i den italienske bakken de to siste årene. Han står nå med to andreplasser og en tredjeplass denne sesongen.

– Jeg er glad jeg. Glad på Aksel og Norge sin vegne. Det passer seg dårlig å gråte over tredjeplasser. Men nå er det sånn at hele laget går for seier, og bare en kan vinne. Jeg husker godt hvordan det var i fjor, og det er ganske gøy. Det er ikke like gøy nå, innrømmer Jansrud og flirer.

Matthias Mayer falt stygt på startnummeret før Jansrud. Østerrikeren ble liggende lenge, men var ved bevissthet da han ble hentet med ambulansehelikopter.

Kjetil Jansrud køyrer inn til beste på utfor i Val Gardena.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag