Super-Svindal: – Det er helt vilt

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal (32) dominerte igjen, og tok karrierens 11. utforseier i verdenscupen. Kjetil Jansrud ble nummer tre.

Aksel kjører inn til ledelse i utfor i Val Gardena

I går kveld feiret de norske gutta trippeltriumf med kake på hotellet. I dag sto utfor på programmet i Val Gardena. Og med norske utøvere i superform ble det en ny jubeldag.

Kjetil Jansrud kjørte ned til ledelse - men det holdt bare til Aksel Lund Svindal kom, fire startnumre senere.

Italy Alpine Skiing World Cup

FOR EN MANN: Aksel Lund Svindal strekker armene i været når han ser ledertiden i målområdet.

Foto: Armando Trovati / Ap

For gårsdagens seierherre var suveren igjen. Og i mål var han nesten halvsekundet foran lagkameraten.

– For min del er det helt vilt. Jeg fikk vite at Kjetil ledet før jeg startet, og da jeg så det var grønt da jeg kom i mål, tenkte jeg at jeg håper ikke han blir sur, sier Svindal til NRK og gliser bredt.

– Neida, han tenkte ikke det. Det eneste han tenkte var: «YES, igjen. Deilig», fortsetter Jansrud, som endte på tredjeplass etter å ha blitt skjøvet ned av franske Fayed Guillermo.

– Aksel er en rå idrettsutøver. Det er helt enormt hvordan han dominerer. Han gjør jo akkurat som han vil, slår NRKs ekspert Kjetil André Aamodt fast.

Historisk

Dette er Svindals femte verdenscupseier denne sesongen og 30. totalt. Med dagens triumf, er han oppe i 11 utforseirer i verdenscupen, og dermed går han forbi Lasse Kjus (10) som den mestvinnende utforutøveren i verdenscupsammenheng.

Det var dessuten den første norske verdenscupseieren i Val Gardena på hele 17 år.

– Selv om det er litt plukk, så er det bare å gi gass. Man får jo ikke stilkarakterer her, forteller Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde, som havnet på pallen i går, var uheldig og kjørte ut med startnummer 27. Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 45.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-DOWNHILL

I FART: Kjetil Jansrud traff godt i utforrennet i Val Gardena, men ikke godt nok til seier.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Vi har helt vilt flyt om dagen. Det er kjipt med Aleks i dag, for han mister nok det gode startnummeret, men Kjetil har kommet sterkt etter starten i Lake Louise. Det er gøy å være på tur nå, sier Svindal.

– Bare en kan vinne

Jansrud er blitt nummer to i den italienske bakken de to siste årene. Han står nå med to andreplasser og en tredjeplass denne sesongen.

– Jeg er glad jeg. Glad på Aksel og Norge sin vegne. Det passer seg dårlig å gråte over tredjeplasser. Men nå er det sånn at hele laget går for seier, og bare en kan vinne. Jeg husker godt hvordan det var i fjor, og det er ganske gøy. Det er ikke like gøy nå, innrømmer Jansrud og flirer.

Matthias Mayer falt stygt på startnummeret før Jansrud. Østerrikeren ble liggende lenge, men var ved bevissthet da han ble hentet med ambulansehelikopter.

Kjetil Jansrud køyrer inn til beste på utfor i Val Gardena.

Siste nytt

 • Liverpool gikk på sjokktap

  Atalanta freste over et blekt og B-preget Liverpool-lag og vant 2-0 på Anfield i mesterligaen onsdag kveld.

  Den overraskende seieren kommer tre uker etter at Liverpool vant det motsatte oppgjøret i Bergamo hele 5-0 og gjør det vidåpent hvem som avanserer til cupspillet fra gruppe D.

  Champions League - Group D - Liverpool v Atalanta
  Foto: Paul Ellis / Reuters
 • Ødegaard involvert i viktig scoring

  Martin Ødegaard fikk sin andre kamp fra start da Real Madrid besøkte den italienske storklubben Inter. Og nordmannen involverte seg tidlig i kampen.

  Han sendte en presis stikker til Nacho, som til slutt ble felt innenfor sekstenmeteren. Eden Hazard tok straffesparket og satte ballen sikkert i mål.

  Ødegaard ble byttet ut i 57 minutt, og like etter satte innbytter Rodrygo inn 2-0 for hvittrøyene.

  Det var også temperatur i kampen da Vidal gikk i bakken i straffefeltet. Han ropte på straffe, men i stedet fikk han to gule kort – begge for protester.

  Italy Soccer Champions League
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Norge slo Danmark i EM-oppkjøringen

  Norges nest siste kamp før EM i håndball endte med seier over vertsnasjonen Danmark.

  Selv om Norge lå bak 22-20 med ti minutter igjen å spille, snudde de kampen og vant til slutt 27-25. Lagene møtes også til oppkjøringskamp på torsdag.

  Håndball kvinner, Danmark - Norge
  Foto: Bo Amstrup / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal