Super-Svindal: – Det er helt vilt

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal (32) dominerte igjen, og tok karrierens 11. utforseier i verdenscupen. Kjetil Jansrud ble nummer tre.

Aksel kjører inn til ledelse i utfor i Val Gardena

I går kveld feiret de norske gutta trippeltriumf med kake på hotellet. I dag sto utfor på programmet i Val Gardena. Og med norske utøvere i superform ble det en ny jubeldag.

Kjetil Jansrud kjørte ned til ledelse - men det holdt bare til Aksel Lund Svindal kom, fire startnumre senere.

Italy Alpine Skiing World Cup

FOR EN MANN: Aksel Lund Svindal strekker armene i været når han ser ledertiden i målområdet.

Foto: Armando Trovati / Ap

For gårsdagens seierherre var suveren igjen. Og i mål var han nesten halvsekundet foran lagkameraten.

– For min del er det helt vilt. Jeg fikk vite at Kjetil ledet før jeg startet, og da jeg så det var grønt da jeg kom i mål, tenkte jeg at jeg håper ikke han blir sur, sier Svindal til NRK og gliser bredt.

– Neida, han tenkte ikke det. Det eneste han tenkte var: «YES, igjen. Deilig», fortsetter Jansrud, som endte på tredjeplass etter å ha blitt skjøvet ned av franske Fayed Guillermo.

– Aksel er en rå idrettsutøver. Det er helt enormt hvordan han dominerer. Han gjør jo akkurat som han vil, slår NRKs ekspert Kjetil André Aamodt fast.

Historisk

Dette er Svindals femte verdenscupseier denne sesongen og 30. totalt. Med dagens triumf, er han oppe i 11 utforseirer i verdenscupen, og dermed går han forbi Lasse Kjus (10) som den mestvinnende utforutøveren i verdenscupsammenheng.

Det var dessuten den første norske verdenscupseieren i Val Gardena på hele 17 år.

– Selv om det er litt plukk, så er det bare å gi gass. Man får jo ikke stilkarakterer her, forteller Svindal.

Aleksander Aamodt Kilde, som havnet på pallen i går, var uheldig og kjørte ut med startnummer 27. Adrian Smiseth Sejersted ble nummer 45.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-DOWNHILL

I FART: Kjetil Jansrud traff godt i utforrennet i Val Gardena, men ikke godt nok til seier.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Vi har helt vilt flyt om dagen. Det er kjipt med Aleks i dag, for han mister nok det gode startnummeret, men Kjetil har kommet sterkt etter starten i Lake Louise. Det er gøy å være på tur nå, sier Svindal.

– Bare en kan vinne

Jansrud er blitt nummer to i den italienske bakken de to siste årene. Han står nå med to andreplasser og en tredjeplass denne sesongen.

– Jeg er glad jeg. Glad på Aksel og Norge sin vegne. Det passer seg dårlig å gråte over tredjeplasser. Men nå er det sånn at hele laget går for seier, og bare en kan vinne. Jeg husker godt hvordan det var i fjor, og det er ganske gøy. Det er ikke like gøy nå, innrømmer Jansrud og flirer.

Matthias Mayer falt stygt på startnummeret før Jansrud. Østerrikeren ble liggende lenge, men var ved bevissthet da han ble hentet med ambulansehelikopter.

Kjetil Jansrud køyrer inn til beste på utfor i Val Gardena.

Siste nytt

 • Scoringsdobbel for Elyounoussi

  Mohammed Elyounoussi scoret begge Celtics mål da det skotske laget spilte 2-2 mot franske Lille i Europaligaen. Nordmannen gav laget sitt en 2-0-ledelse etter første omgang. Men Lille klarte å score to ganger etter pause og utilknet. Kristoffer Ajer måtte ut med skade for Celtic.

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters
 • Ajer byttet ut med skade

  Kristoffer Ajer måtte av banen for Celtic i europaligakampen mot Lille torsdag. Det kan være snakk om en lyskeskade. Nordmannen har hatt et brutalt kampprogram den siste måneden. Han startet torsdag sin niende kamp for klubb- og landslag siden 1. oktober. (NTB)

  Europa League - Group H - Lille v Celtic
  Foto: Pascal Rossignol / Reuters
 • Ødegaard tilbake i lett trening

  I følge Real Madrid deltok Martin Ødegaard på lett utetrening torsdag. Dermed kan han ha tatt et steg nærmere spill for Real Madrid igjen etter to uker på sidelinjen. Fredag er det to uker siden klubben meddelte at nordmannen hadde pådratt seg en skade i den høyre leggen. (NTB)

  Marin Ødegaard tilbake i Madrid
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal