NRK Meny
Normal

Sundby frykter ikke Bergers langrenns-flørt

BEITOSTØLEN (NRK.no): Skiskytter Lars Berger vil utfordre langrennsgutta på 15-kilometeren i VM. Martin Johnsrud Sundby blir ikke akkurat nervøs - til tross for at Berger har vunnet VM-gull på distansen tidligere.

lars

Lars Berger har hatt litt motgang i skisporet de siste sesongene. I vinter øyner han muligheten til å hevde seg i to VM - både ski-VM og skiskytter-VM.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

martin johnsrud sundby tror ikke Lars Berger blir en utfordrer i ski-VM

Martin Johnsrud Sundby har selv lyst å prøve å ta medalje på 15-kilometeren i friteknikk under VM.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Ser du på Lars Berger som en potensiell utfordrer på 15-kilometeren i VM?

– Nei, svarer Martin Johnsrud Sundby kontant.

Skiskytter Lars Berger har ikke lagt skjul på at han drømmer om å kvalifisere seg til å gå 15-kilometeren i friteknikk under VM, og deretter å snyte langrennsløperne for en medalje.

Går langrenn lørdag

Det er ikke så rart at skiskytteren tror det er mulig. Berger vant VM-gull på 15-kilometer friteknikk under ski-VM i 2007. Han har i tillegg vært med på å vinne to VM-gull med det norske stafettlaget i langrenn.

Lørdag deltar han når det skal konkurreres i 15-kilometer friteknikk under langrennsåpningen på Beitostølen.

Distansen arrangeres få ganger før VM, så her er det viktig å få vist seg frem. Og Berger har allerede demonstrert at han er rask i sporet om dagen.

Da skiskytterne hadde sin sesongåpning forrige helg, hadde Berger den raskeste langrennstiden. Skytingen var derimot for dårlig til en plassering i toppen av resultatlisten.

Selv om Berger har vunnet VM-gull i langrenn før, og nå viser gryende form, tror altså ikke Sundby det holder.

– Det er basert på tidligere års erfaring. Han har prøvd noen ganger før. Han har hatt en fantastisk karriere og gått fort på ski tidligere. Det ville vært en gledelig overraskelse dersom han kan skape konkurranse om plassene, men jeg tror ikke det han gjør vil holde mot de beste langrennsgutta, sier Sundby.

– Det er mulig han har noen indianertriks på lur som kan løfte ham, men nei, jeg tror ikke det går, legger han til.

– Ser ut som en maskin

chris

Chris Jespersen mener Lars Berger ser helt rå ut når han klyver bakker.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Berger er fortsatt litt usikker på hvilket VM han vil satse mest på denne sesongen - om det blir skiskytter-VM eller ski-VM.

En som har litt mer tro på Berger, er Chris Jespersen. Han har også 15-kilometeren i VM som sitt store mål denne sesongen.

– Jeg har litt troen på Lars. Hvis han er i form kan det være mulig. Jeg er spent på å se ham på lørdag. Det er ikke mange som går raskere enn han når han er i siget. Da ser han ut som en maskin, der han går med lange drag og klyver bakkene. Det synes jeg alltid ser helt rått ut, sier Jespersen.

Berger fikk ikke plass på skiskytterlandslaget denne sesongen, etter skuffende resultater i fjor. Han har ofte gått raskt i sporet, men deretter skutt for dårlig.

– Lars har hatt litt motgang, så det hadde vært hyggelig om han lykkes. Bare han ikke slår meg i VM, da, sier Jespersen med et smil.

Lars Berger ønsker seg en travel vinter med både langrenn og skiskyting. Og skiskytteren som tok VM-gull i langrenn for sju år siden sikter seg mot to mesterskap i vinter.
Reporter: Morten Stenberg
Foto/redigering: Harald Chr. Eiken

Se videoreportasje med Lars Berger.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning