Hopp til innhold

Sundby blir testet på nytt i kveld

Det er fortsatt uklart om Martin Johnsrud Sundby kommer til Falun i det hele tatt, ifølge informasjonssjefen i Norges skiforbund.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby er ventet til Falun onsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NRK.no skrev tidligere på tirsdag at Martin Johnsrud Sundby kommer til Falun i løpet av onsdag eller torsdag, ifølge informasjonssjef Espen Graff:

– Han kommer til Falun i morgen eller torsdag, han kommer definitivt ikke til å reise i dag, sa Graff til NRK tirsdag formiddag.

– Sundby er ute og trener nå. Han har god fremgang, og sykdomsbildet er bedre. Han tar en avgjørelse med legen trolig i kveld om når han skal reise til Falun, sier Graff.

Senere på dagen var beskjeden ikke like positiv fra informasjonssjefen.

– Det er ikke bestemt om han kommer, sier Graff.

Trener i Oslo

Martin Johnsrud Sundby har slitt med en luftveisinfeksjon og stod over duathlon-tremila sist lørdag. Sundby rekker heller ikke morgendagens 15 kilometer. Nå er det store spørsmålet om han blir frisk nok til å gå stafetten og søndagens femmil.

Røa-gutten har ligget på sofaen hjemme i Oslo, mens lagkameratene har sanket medaljer i Falun.

30-åringen har etter hvert kjørt økter for seg selv både i Holmenkollen og på Toppidrettssenteret og nå mener Sundby tydeligvis at han er frisk til å reise til Sverige.

– Fortsatt sår i halsen

Skilandslagets lege Knut Gabrielsen snakket med Sundby senest tirsdag.

Han forteller at Sundby fremdeles sliter med en sår hals, og har ikke bestemt seg for å gå stafetten.

Vidar Løfshus

Vidar Løfshus holder døren åpen for Johnsrud Sundby.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han trente en lett økt i går, og har tenkt en økt tirsdag morgen. Han er fortsatt litt sår i halsen, men det er fremgang. Det var omtrent som i går, men han føler det er fremgang. Det er ikke bestemt om han går stafetten, sier Gabrielsen.

Landslagsledelsen holder imidlertid døren åpen for Johnsrud Sundby inntil videre. Både for stafetten og femmila.

– Ja. Det virker slik, men vi vil ikke slå hånden av Martin heller, og det er derfor vi holder muligheten åpen. Det er slike ting som hjelper han med å holde motivasjonen oppe også, fortalte landslagssjef Vidar Løfshus på en pressekonferanse tirsdag.

Andre mesterskapet på rad

Johnsrud Sundby har vært Norges store VM-favoritt i de lengre distansene, spesielt etter Tour de Ski-triumfen tidligere i sesongen.

Allerede under generalprøven i Östersund i forrige uke begynte kroppen å skrante, og senere uken kom beskjeden om at skistjerna var blitt syk.

Også Val di Fiemme-VM i 2013 ble spolert for Johnsrud Sundby, men nå kan mye tyde på at han i det minste kan få med seg en liten opptur under Faluns siste øvelser.

Siste nytt

 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF
 • Full Hovland-kollaps: Måpte av fortvilelse

  Viktor Hovland startet fint med en runde ett slag under par i majorturneringen The Masters torsdag, men fredagens runde er i ferd med å bli et mareritt for nordmannen.

  Etter å ha åpnet runden med en bogey på hull én, gikk det helt på tverke på hull to. Hovland sendte først utslaget rett ut i skogen.

  – Wow ... Holy shit, utbrøt Hovland.

  Og det skulle bli verre. Etter å ha droppet ballen, sendte han tredjeslaget rett i et tre. Da ballen klinket inn i treet, måpte Hovland av fortvilelse, før han etter hvert dekket til ansiktet med albuen.

  Det hele endte med en trippeltbogey, og etter en dobbeltbogey på hull fire og en ny bogey på hull fem, er Hovland hele syv slag over par etter syv spilte hull.

  Med det er han seks slag over par for turneringen og i skrivende stund to slag bak cutgrensen. Hovland har ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022.

  Hovlands verste rundescore i en profesjonell turnering kom med en 80-runde i Porsche European Open tilbake i 2018. Fredag kan det bli enda verre.

  Hovland
  Foto: Skjermdump: Discovery+
 • Vålerenga klare for NM-finale for første gang på ti år

  Vålerenga og Stavanger Oilers har fulgt hverandre tett gjennom best av syv-serien i NM-semifinalen i ishockey, og den avgjørende syvende kampen ble intet unntak.

  Hjemmelaget Stavanger Oilers tok riktignok ledelsen 2-0 tidlig i den andre perioden, men Vålerenga reduserte umiddelbart etter en strålende soloprestasjon fra Stian Solberg, før to scoringer fra Thomas Olsen og nevnte Solberg på 58 sekunder sørget for at Vålerenga ledet 3-2 etter andre periode.

  Den tredje perioden bølget frem og tilbake, hvor Oilers utlignet til både 3-3 og 4-4. Men med 49 sekunder sendte Tommi Taimi Vålerenga-fansen til himmels da han scoret i overtall.

  Oilers jaktet febrilsk i sluttsekundene, men Vålerenga holdt unna og er dermed klare for en NM-finale for første gang siden 2014. Der møter de erkerivalen Storhamar. Første kamp i finaleserien spilles på mandag.

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal