Sundby blir testet på nytt i kveld

Det er fortsatt uklart om Martin Johnsrud Sundby kommer til Falun i det hele tatt, ifølge informasjonssjefen i Norges skiforbund.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby er ventet til Falun onsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NRK.no skrev tidligere på tirsdag at Martin Johnsrud Sundby kommer til Falun i løpet av onsdag eller torsdag, ifølge informasjonssjef Espen Graff:

– Han kommer til Falun i morgen eller torsdag, han kommer definitivt ikke til å reise i dag, sa Graff til NRK tirsdag formiddag.

– Sundby er ute og trener nå. Han har god fremgang, og sykdomsbildet er bedre. Han tar en avgjørelse med legen trolig i kveld om når han skal reise til Falun, sier Graff.

Senere på dagen var beskjeden ikke like positiv fra informasjonssjefen.

– Det er ikke bestemt om han kommer, sier Graff.

Trener i Oslo

Martin Johnsrud Sundby har slitt med en luftveisinfeksjon og stod over duathlon-tremila sist lørdag. Sundby rekker heller ikke morgendagens 15 kilometer. Nå er det store spørsmålet om han blir frisk nok til å gå stafetten og søndagens femmil.

Røa-gutten har ligget på sofaen hjemme i Oslo, mens lagkameratene har sanket medaljer i Falun.

30-åringen har etter hvert kjørt økter for seg selv både i Holmenkollen og på Toppidrettssenteret og nå mener Sundby tydeligvis at han er frisk til å reise til Sverige.

– Fortsatt sår i halsen

Skilandslagets lege Knut Gabrielsen snakket med Sundby senest tirsdag.

Han forteller at Sundby fremdeles sliter med en sår hals, og har ikke bestemt seg for å gå stafetten.

Vidar Løfshus

Vidar Løfshus holder døren åpen for Johnsrud Sundby.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han trente en lett økt i går, og har tenkt en økt tirsdag morgen. Han er fortsatt litt sår i halsen, men det er fremgang. Det var omtrent som i går, men han føler det er fremgang. Det er ikke bestemt om han går stafetten, sier Gabrielsen.

Landslagsledelsen holder imidlertid døren åpen for Johnsrud Sundby inntil videre. Både for stafetten og femmila.

– Ja. Det virker slik, men vi vil ikke slå hånden av Martin heller, og det er derfor vi holder muligheten åpen. Det er slike ting som hjelper han med å holde motivasjonen oppe også, fortalte landslagssjef Vidar Løfshus på en pressekonferanse tirsdag.

Andre mesterskapet på rad

Johnsrud Sundby har vært Norges store VM-favoritt i de lengre distansene, spesielt etter Tour de Ski-triumfen tidligere i sesongen.

Allerede under generalprøven i Östersund i forrige uke begynte kroppen å skrante, og senere uken kom beskjeden om at skistjerna var blitt syk.

Også Val di Fiemme-VM i 2013 ble spolert for Johnsrud Sundby, men nå kan mye tyde på at han i det minste kan få med seg en liten opptur under Faluns siste øvelser.

Siste nytt

 • Hagen skrev under for israelsk lag

  Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen (28) blir lagkamerat med Chris Froome i Israel Start-Up Nation (ISN). Det opplyser det israelske verdenstourlaget på sitt nettsted.

  Hagen sykler nå for Lotto Soudal, der han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i fjor med 8.-plass sammenlagt i Vuelta a España.

  Nordmannen sesongdebuterer i Frankrike kommende helg.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder
 • Spilles for tomme tribuner

  Ifølge Norges Fotballforbund har Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bestemt at ingen kamper i Uefa-regi i september skal spilles med tilskuere på tribunene.

  Det betyr at grensen på maksimalt 200 tilskuere som gjelder for norske seriekamper, blir redusert til 0 i nasjonsligakampen mot Østerrike på Ullevaal stadion 4. september. (NTB)

  AVOQO0bfaO
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Tysk sykkeltalent (17) omkom

  Den 17 år gamle Jan Riedmann ble i helgen påkjørt av en bil under trening i Bayern og døde senere av hodeskadene.

  En bil unnlot å stoppe for syklistene og Riedmann ble truffet.

  Jan Riedmann var regnet som et av de største tyske sykkeltalentene, og han var en del av Bora-lagets U19-satsing.(NTB)

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal