Sundby blir testet på nytt i kveld

Det er fortsatt uklart om Martin Johnsrud Sundby kommer til Falun i det hele tatt, ifølge informasjonssjefen i Norges skiforbund.

Martin Johnsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby er ventet til Falun onsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

NRK.no skrev tidligere på tirsdag at Martin Johnsrud Sundby kommer til Falun i løpet av onsdag eller torsdag, ifølge informasjonssjef Espen Graff:

– Han kommer til Falun i morgen eller torsdag, han kommer definitivt ikke til å reise i dag, sa Graff til NRK tirsdag formiddag.

– Sundby er ute og trener nå. Han har god fremgang, og sykdomsbildet er bedre. Han tar en avgjørelse med legen trolig i kveld om når han skal reise til Falun, sier Graff.

Senere på dagen var beskjeden ikke like positiv fra informasjonssjefen.

– Det er ikke bestemt om han kommer, sier Graff.

Trener i Oslo

Martin Johnsrud Sundby har slitt med en luftveisinfeksjon og stod over duathlon-tremila sist lørdag. Sundby rekker heller ikke morgendagens 15 kilometer. Nå er det store spørsmålet om han blir frisk nok til å gå stafetten og søndagens femmil.

Røa-gutten har ligget på sofaen hjemme i Oslo, mens lagkameratene har sanket medaljer i Falun.

30-åringen har etter hvert kjørt økter for seg selv både i Holmenkollen og på Toppidrettssenteret og nå mener Sundby tydeligvis at han er frisk til å reise til Sverige.

– Fortsatt sår i halsen

Skilandslagets lege Knut Gabrielsen snakket med Sundby senest tirsdag.

Han forteller at Sundby fremdeles sliter med en sår hals, og har ikke bestemt seg for å gå stafetten.

Vidar Løfshus

Vidar Løfshus holder døren åpen for Johnsrud Sundby.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han trente en lett økt i går, og har tenkt en økt tirsdag morgen. Han er fortsatt litt sår i halsen, men det er fremgang. Det var omtrent som i går, men han føler det er fremgang. Det er ikke bestemt om han går stafetten, sier Gabrielsen.

Landslagsledelsen holder imidlertid døren åpen for Johnsrud Sundby inntil videre. Både for stafetten og femmila.

– Ja. Det virker slik, men vi vil ikke slå hånden av Martin heller, og det er derfor vi holder muligheten åpen. Det er slike ting som hjelper han med å holde motivasjonen oppe også, fortalte landslagssjef Vidar Løfshus på en pressekonferanse tirsdag.

Andre mesterskapet på rad

Johnsrud Sundby har vært Norges store VM-favoritt i de lengre distansene, spesielt etter Tour de Ski-triumfen tidligere i sesongen.

Allerede under generalprøven i Östersund i forrige uke begynte kroppen å skrante, og senere uken kom beskjeden om at skistjerna var blitt syk.

Også Val di Fiemme-VM i 2013 ble spolert for Johnsrud Sundby, men nå kan mye tyde på at han i det minste kan få med seg en liten opptur under Faluns siste øvelser.

Siste nytt

 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Den norske ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke.

  Mats Zuccarello kastet ikke bort tiden da han igjen var å se i lagoppstillingen til Minnesota Wild, bemerker NHLPA i kåringen. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av skade i håndleddet, men han har vært suveren etter skadeavbrekket.

  I tillegg til de åtte målpoengene på fire kamper, nådde 33-åringen også 400 poeng totalt i NHL-karrieren i uken som gikk.

  Zuccarello var tilbake etter skaden 16. februar og har raskt utviklet et godt samspill med lagkameratene Kirill Kaprizov og Victor Rask.

  – De har veldig mye selvtillit, har Wild-trener Dean Evason sagt om trioen til NBC Sport.

  Natt til tirsdag spiller Minnesota Wild mot Vegas Golden Knights.

  Kirill Kaprizov og Mats Zuccarello
  Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP
 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal