NRK Meny
Normal

– Jeg har hatt smerter i nesten åtte uker

BEITOSTØLEN (NRK): Martin Johnsrud Sundby vet ennå ikke om han går sesongåpninga på Beitostølen. – Jeg må prøve å være fornuftig, sier han.

Martin Johnsrud Sundby og sønnen Markus

MÅ VÆRE SMART: Med sønnen Markus ved sin side fortalte Martin Johnsrud Sundby om dilemmaene skaden gir ham.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

I går ble det klart at sesongåpningen på Beitostølen står i fare for Martin Johnsrud Sundby etter at han har pådratt seg et tretthetsbuddd i et ribbein på venstre side. Torsdag fortalte han om problemene på en pressekonferanse på Beitostølen, etter å ha testet løypene.

– Jeg har hatt litt smerter i venstresiden, nesten i åtte uker. Jeg har ikke helt visst hva det har vært, forteller Sundby.

– Det ble ikke bedre i Val Senales. Vi tok CT og MR, og det er det vi kaller tretthetsbrudd i et ribbein. Det må gro, fastslår Sundby.

Han vet ennå ikke om han kan konkurrere på Beitostølen.

– Vurderingen er hva som er smartest. Det som er trøblete er at jeg har lite smerter og kan gjøre all trening uten for mye vondt. Da er det fristende å gjøre mer enn det som er smart. Jeg må prøve å være fornuftig. Jeg er i tenkeboksen, sier han.

Går om det blir staking

Det som gjør minst vondt er å stake. Derfor er det aktuelt å gå fredagens klassiske 15-kilometer om det blir stakeføre.

– Det er uaktuelt å gå med feste på skiene, hvis jeg går så er det for å stake. Og da må det være en fordel å velge smørefritt. Også må jeg kjenne litt på det i løpet av natten, morgenen og oppvarmingen i morgen før jeg tar en beslutning, sier Sundby ovenfor NRK.

Han legger til at han synes det virker spennende å stake en 15-kilometer, siden han ikke har gjort det tidligere. Men dette gjør kun Sundby om føret tilsvarer at det kan være en fordel å gå uten feste fredag.

Anbefalt å være i ro

– Har du trent for hardt?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg har muligens hatt et bevegelsesmønster i styrketreningen som har vært litt ugunstig i og med at jeg nå har fått en karamell. Men jeg tror det er mer tilfeldigheter og uflaks at man får et slikt tretthetsbrudd, sier Sundby som er kjent for å være blant de i verdenscupsirkuset med mest treningstimer i året.

Han innrømmer at han har blitt anbefalt å ikke stille til start og ta det rolig under sesongåpningen, og er klar på at han har dette med i vurderingen når han skal ta avgjørelsen i løpet av fredagen.

– Det viktigste er at jeg er klar til verdenscupåpningen i Kuusamo om to uker.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal