Normal

– Jeg har hatt smerter i nesten åtte uker

BEITOSTØLEN (NRK): Martin Johnsrud Sundby vet ennå ikke om han går sesongåpninga på Beitostølen. – Jeg må prøve å være fornuftig, sier han.

Martin Johnsrud Sundby og sønnen Markus

MÅ VÆRE SMART: Med sønnen Markus ved sin side fortalte Martin Johnsrud Sundby om dilemmaene skaden gir ham.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

I går ble det klart at sesongåpningen på Beitostølen står i fare for Martin Johnsrud Sundby etter at han har pådratt seg et tretthetsbuddd i et ribbein på venstre side. Torsdag fortalte han om problemene på en pressekonferanse på Beitostølen, etter å ha testet løypene.

– Jeg har hatt litt smerter i venstresiden, nesten i åtte uker. Jeg har ikke helt visst hva det har vært, forteller Sundby.

– Det ble ikke bedre i Val Senales. Vi tok CT og MR, og det er det vi kaller tretthetsbrudd i et ribbein. Det må gro, fastslår Sundby.

Han vet ennå ikke om han kan konkurrere på Beitostølen.

– Vurderingen er hva som er smartest. Det som er trøblete er at jeg har lite smerter og kan gjøre all trening uten for mye vondt. Da er det fristende å gjøre mer enn det som er smart. Jeg må prøve å være fornuftig. Jeg er i tenkeboksen, sier han.

Går om det blir staking

Det som gjør minst vondt er å stake. Derfor er det aktuelt å gå fredagens klassiske 15-kilometer om det blir stakeføre.

– Det er uaktuelt å gå med feste på skiene, hvis jeg går så er det for å stake. Og da må det være en fordel å velge smørefritt. Også må jeg kjenne litt på det i løpet av natten, morgenen og oppvarmingen i morgen før jeg tar en beslutning, sier Sundby ovenfor NRK.

Han legger til at han synes det virker spennende å stake en 15-kilometer, siden han ikke har gjort det tidligere. Men dette gjør kun Sundby om føret tilsvarer at det kan være en fordel å gå uten feste fredag.

Anbefalt å være i ro

– Har du trent for hardt?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg har muligens hatt et bevegelsesmønster i styrketreningen som har vært litt ugunstig i og med at jeg nå har fått en karamell. Men jeg tror det er mer tilfeldigheter og uflaks at man får et slikt tretthetsbrudd, sier Sundby som er kjent for å være blant de i verdenscupsirkuset med mest treningstimer i året.

Han innrømmer at han har blitt anbefalt å ikke stille til start og ta det rolig under sesongåpningen, og er klar på at han har dette med i vurderingen når han skal ta avgjørelsen i løpet av fredagen.

– Det viktigste er at jeg er klar til verdenscupåpningen i Kuusamo om to uker.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
VM hestesport: Sprangridning lag, finale