Hopp til innhold

Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens Bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012).

Forrige sesong holdt Leverkusen Bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. Denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen.

For etter bare 17 minutter sendte Georgia Stanway gjestene i ledelsen, før Linda Dallmann doblet ti minutter senere. I andre omgang reduserte imidlertid Nikola Karczewska for vertene.

Norske Tuva Hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. Emilie Bragstad og Julie Jorde startet for Leverkusen, mens Synne Skinnes Hansen kom inn etter en snau times spill. (NTB)

Bayern München trening
Foto: Johan Nilsson/TT / NTB

Siste nytt

 • Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt

  Markus Hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-NM søndag. Uno-X-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren.

  Rittet gikk over tolv runder i en løype på Tverlandet utenfor Bodø. Rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet.

  Fredrik Dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag.

  Alexander Kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. Veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel.

  Tidligere søndag ble Mie Bjørndal Ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd.

  Lørdag 29. juni starter Tour de France i italienske Firenze. Uno-X er blant lagene på startstreken i storrittet. Hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt.

  (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Billborn ferdig i Sarpsborg

  Sarpsborg 08 skiller lag med hovedtrener Stefan Billborn og assistenttrener Joachim Björklund. Partene er enige om å avslutte samarbeidet.

  Det opplyser Eliteserieklubben på sine nettsider.

  – Som klubb og trenerteam har vi jobbet hardt gjennom en sportslig krevende periode. Det er etter gode samtaler en gjensidig respekt om at dette er det rette å gjøre nå. Tiden er moden, sier daglig leder Raymond Fjeld.

  Svensken ble ansatt i Østfold-klubben i 2022. Klubben ligger for øyeblikket på nest sisteplass i Eliteserien, med bare tre seiere og ti poeng.

  – Vi vil takke Stefan og Jocke for et veldig godt samarbeid. De har vært flotte representanter for oss og stått fjellstøtt i gode og tyngre perioder, sier Fjeld.

  Klubben opplyser at Guillermo Molins og Dan-Atle Grønn skal lede treningene framover sammen med Dag Tore Bergerud, John Alvbåge og det fysiske trenerteamet. Klubben jobber med å få på plass en ny hovedtrener.

  Sarpsborg 08 endte på en åttendeplass i begge Billborns sesonger bak roret.

  Sarpsborg 08s trener Stefan Billborn
  Foto: NTB
 • Verstappen vant VM-løpet i Barcelona

  Max Verstappen tok seg forbi både Lando Norris og George Russell og kjørte inn til sin sjuende VM-seier for sesongen i formel 1-løpet i Barcelona søndag.

  Bare tre ganger denne sesongen har 26-åringen måttet gi tapt i kampen om førsteplassen. For to uker siden vant han løpet i Canada, og søndag fulgte han opp med sin andre strake seier. (NTB)

  VRWDsV-0oYY
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal