Hopp til innhold

Stortalent imponerte igjen

Iver Tildheim Andersen knuste alle konkurrentene på 10 kilometer fristil etter sekundstrid på Beitstølen i dag. 23-åringen vant foran franske Hugo Lapalus. Jan Thomas Jenssen endte på en tredjeplass.

– Det var utrolig gøy. Det var hardt, men deilig å få til. Jeg klarer å pushe selv om man har lyst til å gå i mål etter en runde, sier Tildheim Andersen til NRK.

Stortalentet hadde sitt store gjennombrudd da han gikk inn til sin første verdenscupseier på Lillehammer i fjor. Nå mener ekspertene at han er klar for verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

– Jeg må si det Iver viser her nå, er veldig solid. Å vinne her i dag gir nok en god følelse, sier NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum holder foreløpig kortene tett til brystet.Mandag kommer det offisielle uttaket til Ruka.

– Det var en meget solid søknad som jeg skal ta med meg videre, sier Myhr Nossum.

– Uten at jeg skal ta ut noen tropp nå, så tipper jeg han er aktuell for noen skøyterenn etter hvert, fortsetter han.

Iver Tilheim Andersen
Foto: NTB

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal