Hopp til innhold

Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
Foto: NTB

Sportsnyheter

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

ukraina-soldater-starlink

Soldatane hyllar Ukraina-stjernene – følger EM med denne

Kontrasten er stor frå slagmarka i Ukraina til fullsette fotballarenaer i Tyskland. Likevel kjempar både det ukrainske landslaget og soldatane på heimebane for éin ting: Ukrainsk siger.

Kieran Trippier får i seg ekstra med drikke under et lite avbrekk i kampen mot Serbia.

Her blir Englands mystiske EM-våpen avslørt

Engelske landslagsspelarar har tatt i bruk ein «magisk drikk», som skal hjelpe mot kramper. Norsk ernæringsfysiolog meiner den har noko føre seg.

Siste nytt

 • Ukraina med særdeles viktig seier

  Etter en kalddusj for Ukraina med 0-3 tap mot Romania i første kamp var det et ukrainask lag som jaktet tre poeng mot Slovakia. Og det gikk

  Slovakia åpnet kampen klart best og fikk til slutt betalt for strevet. Ute til venstre fikk Haraslín slått inn på halvspretten og på bakre stolpe fikk Schranz en enkel oppgave med å heade inn kampens første scoring fra kloss hold når Zintsjenko blir stående å se på ball.

  Slovakia gikk med det inn til pause med en fortjent ledelse, selv om Ukraina hevet seg det siste kvartret.

  I andre omgang fortsatte Ukraina tempoet fra siste del av andre omgang. Etter 54. minutter fikk de lønn for strevet da Sjaparenko bredsidet inn utligningen etter herlig ukrainsk angrepsfotball! Slovakia mistet ballen midt på Ukrainas halvdel og derfra og ut fikk vi servert et mønsterangrep av de gulkledde. Zintsjenko blir spilt fri ute til venstre. Arsenal-backen har full oversikt idet han slo inn. Sjaparenko får helt upresset på 9-10 meter får en enkel oppgave med å score Ukrainas første mål i dette europamesterskapet.

  Kampen bølget så frem og tilbake med et noe høyere trykk fra Ukraina.

  Ti minutter før full tid går ukrainerne til himmels. Sjaparenko chippet ballen i bakrom mot Jaremtsjuk som timet løpet sitt perfekt inn bak det slovakiske forsvaret. Pasningen så umiddelbart ut til å være litt for lang for spissen, men han klarer på mesterlig vis å på en tå på ballen med sitt første touch, før han med touch nummer to lurer ballen forbi en utrusende Dúbravka.

  – Aldeles glimrende. Hele Ukraina jubler for fotballandslaget, utbryter NRK-kommentator Olav Traaen.

  I kampen siste minutter presset Slovakia på for utigning, men uten hell.

  Med det kunne Ukraina ta med seg 3 verdifulle poeng videre i gruppespillet. De to andre lagene i gruppen, Belgia og Romania, spiller i morgen

 • FIS saksøkes av det østerrikske skiforbundet

  Det østerrikske skiforbundet (ÖSV) har gått til søksmål mot det internasjonale skiforbundet (FIS). Grunnen er en konflikt rundt salg av TV- og markedsrettigheter.

  I lang tid har Østerrike, i allianse med blant annet Norges Skiforbund, vært i en konflikt med FIS om disse rettighetene. Frem til nå har landene solgt sine TV- og markedsrettigheter selv. Nå skal heller FIS selge dem sentralt og samlet.

  I april ga styret i FIS, anført av president Johan Eliasch, grønt lys til å gå videre med denne avtalen, til tross for misnøyen fra enkelte medlemsland.

  – Med denne beslutningen har FIS-styret begrenset konkurransen i markedet. Dette har allerede en innvirkning på ÖSV, sier generalsekretær i det østerrikske forbundet, Christian Scherer, ifølge SportsBusiness.

  Han sier at forbundet potensielt kan tape et syvsifret beløp i euro (altså over 10 millioner kroner) dersom den sentraliserte avtalen blir noe av.

  – Vi og jeg som administrerende direktører i et selskap har ikke noe annet valg enn å forsvare oss selv, sier Scherer.

  Norges Skiforbund er ikke med på søksmålet.

  Johan Eliasch
  Foto: Johann Groder / EXPA / APA-PictureDesk
 • Aalbu blir ny hoppsjef

  Jan-Erik Aalbu blir ansatt som ny sportssjef for hopplandslaget. Hoppkomiteens leder Stine Korsen skriver følgende i en melding til NRK fredag:

  – Jan-Erik Aalbu har alle de egenskapene vi mener er nødvendig for at vi skal lykkes. Han har unik kompetanse og bred erfaring både sportslig og kommersielt, og er vårt klare førstevalg i jobben som daglig leder, skriver hun og fortsetter:

  – Jan-Eriks store engasjement og hans evne til å samarbeide bredt, blir også viktig i tiden fremover.

  Etter det NRK erfarer er det fortsatt noen detaljer som gjenstår, og kontrakten er ennå ikke signert. Men alt tyder likevel på at Aalbu får jobben som daglig leder.

  En knapp time etter at NRK fortalte at Aalbu blir ny sjef, så sendte Norges Skiforbund ut en bekreftelse via e-post.

  – Hoppsporten fornyer seg og vil utvikle sin posisjon som en av publikumsvinnerne i Europa. Norge skal spille en viktig og ledende rolle i denne utviklingen. Jeg ser også et stort potensial for å utvikle hopp på hjemmebane. Derfor takket jeg ja til denne jobben, sier Aalbu ifølge presseskrivet.

  NRK erfarte allerede tirsdag at Aalbu kom til å ta over jobben Clas Brede Bråthen har hatt i 20 år.

  Aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004.

  I 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som Sigurd Pettersens sammenlagtseier i Hoppuka, og Roar Ljøkelsøys VM-gull i skiflyging i Planica.

  Nå kommer han fra jobben som kommersiell leder i Norges Håndballforbund.

  Aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter.

  Rent sportslig er det også usikkerhet. Landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  7-t1xfmBaC4
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal