Hopp til innhold

Stjernesund med første pallplass på ett år: – Var nervøs hele veien

Thea Louise Stjernesund kom på tredjeplass i sesongens siste verdenscuprenn i storslalåm.

En nervøs Stjernesund kjørte inn til annenplass i den første omgangen og leverte også bra i den andre omgangen. Stjernesund kjørte ned til en foreløpig annenplass bak Alice Robinson, og ble overfalt av lagvenninnene i målområdet.

– Det var bare herlig at de kom inn. Det var dritgøy, sier Stjernesund til NRK.

Pallplassen er Stjernesunds første siden hun ble nummer to i sesongavslutningen i storslalåm forrige sesong.

Federica Brignone ledet etter den første omgangen og var suveren også i den andre omgangen. Til slutt vant hun med 1,36 sekunder ned til Robinson og 1,67 til Stjernesund.

– Det var herlig å gjøre det i fjor, så det var gøy å gjøre det igjen. Fy søren, i dag var så jeg nervøs hele veien, sier Stjernesund.

– Det er bare deilig, for da føler man at man er nok som løper. Det gir en ro for jobben videre.

– Dette er det vi lever for. Det er slike dager vi vil ha. Det betyr alt, sier Stjernesund.

Mina Fürst Holtmann ble nummer syv, Ragnhild Mowinckel nummer åtte. Sveitsiske Lara Gut-Behrami ble nummer ti, men vant med det både verdenscupen sammenlagt og storslalåmcupen.

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal