NRK Meny
Normal

Sterk norsk dag i O-VM

Norge tok tre heatseiere i kvalifiseringen til mellomdistansen. Og hverken Carl Waaler Kaas eller Anne Margrethe Hausken kjente noe til skadene de har slitt med tidligere i sesongen.

Carl Waaler Kaas

Carl Waaler Kaas.

Foto: NRK

Marianne Andersen

Marianne Andersen og de norske løperne tok seg videre i orienterings-VM mandag.

Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX

Dermed ble det en solid norsk dag i VM i orientering. Carl Waaler Kaas var en fornøyd mann etter kvalifiseringen. Fra sitt startnummer 1 løp han inn til bestetid i sitt kvalifiseringsheat, minuttet foran ukrainske Oleksander Kratov.

Gårsdagens verdensmester Matthias Müller fra Sveits var 2.12 bak nordmannen, som fryktet å gå glipp av VM da han skadet ankelen tidligere i sommer. Men etter mange timer på Olympiatoppens vektreduksjonstredemølle virker det som om Waaler Kaas er i rute.

Også Anders Nordberg vant sitt heat, mens Audun Weltzien også tok seg trygt til finale med en fjerdeplass i det tredje heatet.

Video Stor orientering VM

VIDEO: - Stort orienterings-VM.

Bra form

Blant kvinnene bekreftet Marianne Andersen at hun har truffet med formen til mesterskapet. Gårsdagens bronsevinner vant sitt heat med halvannet minutt til finske Minna Kauppi.

Det ble finsk seier i de to øvrige heatene. Anne Margrethe Hausken var godt fornøyd med andreplass i sitt heat, ti sekunder bak Anni-Maja Fincke.

- Jeg "panserteipet" kneet og tok det rolig mot slutten, sa Hausken og bekreftet at kneet holdt greit i skrålier og myrer rundt Jervskogen skianlegg ved Malvik.

Hausken sto over sprinten i går ettersom hun ikke tok sjansen på å løpe på asfalten i Trondheim sentrum.

Levde farlig

Norges tredje deltager, Line Hagman, gjorde et par grove feil i starten av løpet og mistet flyten fullstendig. I mål var hun hele åtte minutter bak finske Merja Rantanens bestetid i heatet.

Det skal normalt være for mye til å komme blant de 15 som går videre fra hvert heat, men det skulle vise seg at varmen og trønderterrenget sørget for større forskjeller enn normalt mellom løperne.

Hagman kunne puste lettet ut for 13.plass i heatet - og en plass i mellomdistansefinalen i Granåsen på lørdag.

I morgen fortsetter mesterskapet med kvalifisering til langdistansen.

Siste nytt

 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal