NRK Meny
Normal

Sterk norsk dag i O-VM

Norge tok tre heatseiere i kvalifiseringen til mellomdistansen. Og hverken Carl Waaler Kaas eller Anne Margrethe Hausken kjente noe til skadene de har slitt med tidligere i sesongen.

Carl Waaler Kaas

Carl Waaler Kaas.

Foto: NRK

Marianne Andersen

Marianne Andersen og de norske løperne tok seg videre i orienterings-VM mandag.

Foto: Claes-Tommy Herland / SCANPIX

Dermed ble det en solid norsk dag i VM i orientering. Carl Waaler Kaas var en fornøyd mann etter kvalifiseringen. Fra sitt startnummer 1 løp han inn til bestetid i sitt kvalifiseringsheat, minuttet foran ukrainske Oleksander Kratov.

Gårsdagens verdensmester Matthias Müller fra Sveits var 2.12 bak nordmannen, som fryktet å gå glipp av VM da han skadet ankelen tidligere i sommer. Men etter mange timer på Olympiatoppens vektreduksjonstredemølle virker det som om Waaler Kaas er i rute.

Også Anders Nordberg vant sitt heat, mens Audun Weltzien også tok seg trygt til finale med en fjerdeplass i det tredje heatet.

Video Stor orientering VM

VIDEO: - Stort orienterings-VM.

Bra form

Blant kvinnene bekreftet Marianne Andersen at hun har truffet med formen til mesterskapet. Gårsdagens bronsevinner vant sitt heat med halvannet minutt til finske Minna Kauppi.

Det ble finsk seier i de to øvrige heatene. Anne Margrethe Hausken var godt fornøyd med andreplass i sitt heat, ti sekunder bak Anni-Maja Fincke.

- Jeg "panserteipet" kneet og tok det rolig mot slutten, sa Hausken og bekreftet at kneet holdt greit i skrålier og myrer rundt Jervskogen skianlegg ved Malvik.

Hausken sto over sprinten i går ettersom hun ikke tok sjansen på å løpe på asfalten i Trondheim sentrum.

Levde farlig

Norges tredje deltager, Line Hagman, gjorde et par grove feil i starten av løpet og mistet flyten fullstendig. I mål var hun hele åtte minutter bak finske Merja Rantanens bestetid i heatet.

Det skal normalt være for mye til å komme blant de 15 som går videre fra hvert heat, men det skulle vise seg at varmen og trønderterrenget sørget for større forskjeller enn normalt mellom løperne.

Hagman kunne puste lettet ut for 13.plass i heatet - og en plass i mellomdistansefinalen i Granåsen på lørdag.

I morgen fortsetter mesterskapet med kvalifisering til langdistansen.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag