Hopp til innhold

Norge tok sølv på stafetten

Marianne Andersen løp en sterk sisteetappe, men det holdt bare nesten - i mål var Norge 11 sekunder bak Finland som vant VM-stafetten for kvinner.

Video Orientering VM kvinner

Se intervju med de glade sølvvinnerne her!

Sølvet var det sjuende i stafett for norske orienteringskvinner siden starten i 1966. Elise Egseth (25), Anne Margrethe Hausken (34) og Andersen (30) løp på det norske laget.

Sølvjenta fremfor noen

Norge lå langt framme i feltet hele tiden, men Hausken bommet på et par poster og vekslet nesten tre minutter bak Sverige etter annen etappe.

Men sølvjenta framfor noen, Marianne Andersen, løp fantastisk og med kirurgisk presisjon mot postene. Hun tok inn hele avstanden på ankeretappen og ledet helt til nest siste post.

Sverige ble fraløpt, og til slutt sto kampen mellom Andersen og mellomdistansemester Minna Kauppi (27), som fulgte hverandre til døra.

Mellom nest siste og siste post øket Kauppi tempoet og slo Andersen med 11 sekunder.

(artikkelen fortsetter under)

Marianne Andersen

Marianne Andersen løp en kanonetappe, men det holdt ikke helt inn.

Foto: Nyhetsspiller

- Jeg hadde noen meter når vi skulle ned den siste lia, men så begynte jeg å bli veldig stiv i beina. Jeg prøvde å tette luka, men hun dro sakte i fra, sier Andersen til NRK.

VM-samlingen til Andersen består nå av en gull-, åtte sølv- og fire bronsemedaljer etter at hun tok medalje på samtlige fire distanser (2 sølv, 2 bronse) i årets VM på hjemmebane.

Les også: VM-bronse til Andersen - Den evige toer tok VM-sølv nr. 6 - Startet O-VM med norsk bronse

Finlands 9. gull

I det finske gullaget løp Anni-Maija Fincke, Merja Rantanen og Kauppi. Finnene vant stafettgull senest i 2006, 2007 og 2008. Nasjonens kvinner har totalt vunnet ni VM-stafetter.

Sist norske jenter tok VM-sølv i stafett var i 2005. Også da løp Andersen og Hausken i sølvlaget, da sammen med Marianne Riddervold.

Også i 1997, 1991, 1985, 1979 og 1974 ble det stafettsølv på norske o-kvinner.

Sverige som ledet før den siste vekslingen endte på 3. plass.

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Vertslandet Tsjekkia er også klart for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal