Hopp til innhold

Stenmark vant i debuten i stavsprang – veteran-VM neste

Alpinlegenden Ingemar Stenmark (68) satte svensk årsbeste i stavsprang i klassen M65 i sin aller første konkurranse i øvelsen noensinne.

Resultatet ville ha holdt til gull i veteran-SM for ett år siden.

Stenmark svingte seg over 2,50 meter i det første forsøket og tok 2,70 meter i det tredje forsøket i friidrettshallen i Sollentuna. Det ble tre riv på 2,80 meter, skriver friidrottaren.com.

Den svenske rekorden i stav innendørs for M65 på 3,22 meter ble satt i 1972. Utendørs lyder den på 3,35 meter.

Om fire måneder venter veteran-VM i Göteborg. Dit skal Stenmark selv om han har slitt med problemer i både kne, lår og rygg gjennom vinteren.

– Jeg har hatt skadeproblemer i hele vinter og kan bare håpe at det blir bedre, sier Stenmark til friidrottaren.com.

Sverige har også verdens desidert beste stavhopper, uansett aldersklasse, i Mondo Duplantis. (NTB)

Skiing Shiffrin vs. Stenmark
Foto: Luca Bruno / AP

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen dropper Bislett Games

  Henrik Ingebrigtsen har bestemt seg for å stå over Bislett Games torsdag.

  – Vi fikk beskjed i går kveld om at verken Henrik eller Magnus Tuv Myhre kommer til å løpe. Og jeg snakket selv med Henrik i dag, sier stevnesjef Steinar Hoen.

  – Hvorfor?

  – Det må du nesten spørre Henrik selv eller Erlend Slokvik om. Alt jeg kan si er at han har meldt forfall, sier Hoen til NRK.

  Henrik Ingebrigtsen har ikke svart på NRKs henvendelse.

  TV2 omtalte saken først.

  Ingebrigtsen skulle ha løpt 5000 meter på Bislett. På den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske EM-laget.

  Det laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før Bislett Games. Bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket EM-uttaket.

  I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel. Det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og Awet Kibrab om den siste plassen på EM-laget.

  Jakob Ingebrigtsen har friplass, Narve Gilje Nordås er sterkest av de øvrige, mens Per Svela har en bedre tid enn Awet Kibrab og Henrik Ingebrigtsen denne sesongen.

  EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN
 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal