Stem på Årets idrettsnavn

Prisen for Årets navn er en en av de gjeveste på Idrettsgallaen, og her er det ingen jury som skal avgjøre. Det er det du som skal.

Thor Hushovd Årets Navn 2011

På fjorårets Idrettsgalla ble sykkel-verdensmester Thor Hushovd kåret til Årets navn i norsk idrett. Hvem får prisen i år?

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

NB: Avstemningen er nå avsluttet. Therese Johaug vant prisen.

Det juryen har gjort, er å plukke ut 11 aktuelle navn. Du skal stemme på én av disse ved hjelp av sms.

Du kan kaste deg over telefonen og stemme fra nå av og til like før vinneren skal offentliggjøres lørdag kveld.

Så enkelt er det: Skriv nummeret som hører til den kandidaten du vil stemme på, og send til 1987.

Dette er kandidatene:

Magnus Carlsen
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

1 Magnus Carlsen. Gikk til topps på sjakkens verdensrankling for første gang allerede i januar 2010, og har holdt stillingen som verdens beste sjakkspiller siden juli Han har i nærmere fire år vært den høyest rangerte sjakkspiller i den vestlige verden. Stem på Carlsen ved å sende 1 til 1987.

Video Småsyk Bjørgen velger å reise hjem
Foto: Nyhetsspiller

2 Marit Bjørgen. VM-dronningen med fire gull og en sølv i Holmenkollen. Ble også nummer to i verdenscupen sammenlagt. Stem på Bjørgen ved å sende 2 til 1987.

Tarjei Bø
Foto: Kerstin Joensson / Ap

3 Tarjei Bø. Vant verdenscupen i skiskyting og tok tre VM-gull, derav ett individuelt. Stem på Bø ved å sende 3 til 1987.

Boasson Hagen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

4 Edvald Boasson Hagen. Vant to etapper i Tour de France, blant dem den aller lengste, og tok i tillegg en andreplass bak Thor Hushovd. Vant også rittet Eneco Tour sammenlagt. Stem på Boasson Hagen ved å sende 4 til 1987.

Torstein Horgmo med ny pallplassering.
Foto: Norges Snowboardforbund

5 Torstein Horgmo. Snøbrettkjører som vant Big Air-finalen i Witer X-games med en "Triple Cork" som ingen har gjort før ham. Stem på Horgmo ved å sende 5 til 1987.

Thor Hushovd
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

6 Thor Hushovd. Tok to etappeseirer og syklet ei uke i den gule ledertrøya i Tour de France. Ellers syklet han i regnbue-trøya som bevis for at han var regjerende verdensmester fra 2010. Stem på Hushovd ved å sende 6 til 1987.

Håndballjentene
Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

7 Håndballjentene. Tok VM-gull for første gang på 12 år, og mer suverent enn noen har gjort på lenge. Stem på håndballjentene ved å sende 7 til 1987.

johaug
Foto: Wiklund, Anders / SCANPIX

8 Therese Johaug. Ble yndling for hele nasjonen da hun i suveren stil vant tremila i ski-VM i Kollen og sjarmerte alle både før og etter. Stem på Johaug ved å sende 8 til 1987.

Video Petter Northug Holmenkollen VM 2011 langrenn
Foto: Nyhetsspiller

9 Petter Northug jr. VM-kongen i Holmenkollen med tre gull og to sølv. Endte på andreplass både i Tour de Ski og i verdenscupen sammenlagt. Stem på Northug ved å sende 9 til 1987.

Dale Oen overraskende verdensmester
Foto: NRK

10 Alexander Dale Oen. Ble verdensmester på 100 m bryst i utklassingsstil, og tok Norges aller første gull i et VM i svømming. Stem på Dale Oen ved å sende 10 til 1987.

Suzann Pettersen
Foto: MOHD RASFAN / Afp

11 Suzann Pettersen. Nummer to på verdensrankingen i golf siden mai, og var med fire seirer sterkt medvirkende til at Europa slo USA i den prestisjetunge lagkonkurransen Solheim Cup. Stem på Pettersen ved å sende 11 til 1987.

Sarah Louise Rung
Foto: svomming.no

12 Sarah Louise Rung. Handikappsvømmer som med sine resultater i 2011 er en av gullfavorittene under Paralympics i London i 2012. Stem på Rung ved å sende 12 til 1987.

Sportsnyheter

Målvakt i sjokk da glassplate falt på banen: – Jeg greide ikke å reagere

Bare flaks hindret personskade da en glassplate falt ned på banen like før håndballkampen mellom Sverige og Ungarn.

Stöckl tok ansvar etter norsk kaosåpning: – Det ble for mye for meg

Daniel-André Tande ble sendt i ambulanse etter et stygt fall. Det preget landslagssjefen såpass at han gjorde en tabbe som kostet Johann André Forfang finaleomgangen.

Siste nytt

 • Ødegaard benket da Real tapte

  Martin Ødegaard har startet de to siste kampene for Real Madrid. Lørdag måtte han finne seg i å starte på benken, da Los Blancos tok imot Alavés.

  Real har ikke hatt noen drømmestart på sesongen, men kunne tette igjen luka opp til Real Sociedad og Atlético Madrid med seier lørdag.

  Slik gikk det derimot ikke. Et tidlig Alavés i hver sin omgang sørget for at hjemmelaget lå under 2–0 da Ødegaard entret banen etter 70 minutter.

  Nordmannen slo corneren som til Casemiro til slutt fikk satt i mål, men det holdt ikke. Dermed røk Real Madrid på sitt tredje tap denne sesongen, og er plassert på fjerdeplass. De har seks poeng opp til de to i tet.

  8nSAvFKcDG0
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Magnus Carlsen til finale

  Magnus Carlsen spilte 2-2 i den siste semifinaleduellen mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Dermed er nordmannen klar for finale i Champion Chess Tour. Carlsen ledet foran lørdagens møte. I finalen møter han amerikanske Wesley So.

  Magnus Carlsen
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Leeds med kruttsterk borteseier

  Nyopprykkede Leeds tok en sterk borteseier med 1-0 over Everton lørdag. Brasilianeren Raphinha avgjorde med et langskudd etter en sjansefest av de sjeldne. Leeds er etter lørdagens seier oppe på 11.-plass.

  Leeds United's Raphinha
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal