Hopp til innhold

Steinhauser vant tøff Giro-etappe

Georg Steinhauser kom alene til mål som vinner av onsdagens tøffe fjelletappe i Giro d'Italia. Tadej Pogacar økte sin allerede klare ledelse til rivalene.

Steinhauser syklet de siste 34 kilometerne alene i front. Den tyske 22-åringen kunne juble for sin første proffseier. Det var også første etappeseier for EF Education-laget i årets Giro.

Pogacar kunne ha tatt sin tredje strake etappeseier, og den sjette totalt i årets ritt, men han nøyde seg med å tråkke inn til 2.-plass på etappen, 1.24 minutt etter vinneren.

Sloveneren la alle sine konkurrenter i sammendraget bak seg. Gruppa med Antonio Tiberi, Geraint Thomas, Daniel Felipe Martínez, Einer Rubio og Romain Bardet kom i mål 15 sekunder etter ham.

Giro
Foto: AP

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

  • Jørgen Skjelvik klar for Stabæk

    Det bekrefter klubben på sin nettside onsdag.

    Forsvarsveteranen returnerer til Stabæk etter et opphold i kypriotiske Apollon Limassol.

    – Det føles veldig bra å være tilbake. Det er ikke mye som er forandret her, så det føles som å komme hjem igjen. Det har vært et ønske hele tiden at det er Stabæk jeg vil tilbake til og komme hjem til. Nå var timingen bra, sier Skjelvik til klubben.

    Skjelvik har signert på en avtale ut 2026. Han slutter seg til troppen allerede nå, og er spilleklar når Stabæk møter Raufoss 20. juli.

    Jørgen Skjelvik
    Foto: NTB
  • Jakob Asserson Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen skal løpe i NM

    Det bekrefter arrangøren til NRK onsdag. Jakob Ingebrigtsen er påmeldt på 1500 meter mens Filip Ingebrigtsen er påmeldt 1500 meter og 5000 meter.

    Den opprinnelige påmeldingsfristen gikk ut mandag kveld. Da var ikke Ingebrigtsen-brødrene påmeldt.

    NM går på hjemmebane i Sandnes 27.–29. juni.

    Jakob Ingebrigtsen
    Foto: AFP
  • Regan Smith satte verdensrekord på 100 meter rygg

    Den amerikanske svømmeren Regan Smith viste kjempeform da hun svømte inn til 57,13 og verdensrekord på 100 meter rygg under landets OL-uttak tirsdag.

    Dermed tok hun også tilbake verdensrekorden hun mistet i 2019.

    – Det var planen. Jeg er så stolt av meg selv, sa hun etter tirsdagens maktdemonstrasjon.

    Smith skal ikke svømme 100 meter butterfly under OL. Hun endte bak Gretchen Walsh og Torri Huske i uttaket denne uken. Der er det bare de beste i Indiana som får OL-plass.

    Caeleb Dressel, som vant fem gull under OL i Tokyo i 2021, er også med i uttaksuken. Han tok i 2022 pause fra sporten, og han feilet med å kvalifisere seg til VM i fjor.

    (NTB/NRK)

    JTWuSsm7KMI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal