Steinar Nilsen: – Vi spiller som hodeløse høns

Tre ganger gikk Tromsø opp i ledelsen mot Vålerenga. Men det var til slutt Oslo-laget som tok alle poengene i målorgien.

Vålerenga

Vålerenga feirer etter at de til slutt vant målorgien i Tromsø 5-4.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var en svak prestasjon. Vi gir bort mål, men snur kampen med flaks. Vi har mye, mye å rette på, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More Fotball etter at laget hans slo Tromsø 5-4 i Ishavsbyen.

For Tromsø var sjanse- og spillemessig det beste laget da de tok imot Vålerenga hjemme på Alfheim stadion tirsdag kveld. «Gutan» styrte kampen og gikk opp i ledelsen hele tre ganger - men hver gang kom Oslo-laget tilbake med utligninger.

Det likte trener Steinar Nilsen svært dårlig.

– At det går an med sånn forsvarsspill som vi har. Det er en prestasjon i seg selv. Vi setter ny verdensrekord i baklengsmål. Når vi har pratet om dette på forhånd, så holder vi på som hodeløse høns etter at vi har scoret mål. Det er helt uforståelig, tordnet han til C More.

Vålerenga snudde

Etter at det sto 2-2 ved pause var det tomålsscorer Magnus Andersen som ordnet 3-2 for hjemmelaget i det 52. spilleminuttet. Da trodde de fleste at de røde og hvite fra nord skulle kunne dra i land seieren. Men 20 minutter etterpå kriget veteran Christian Grindheim inn 3-3-scoringen.

Rett etter ordnet innbytter Rasmus Lindkvist 4-3 for Vålerenga, før Andersen utlignet med sitt andre for dagen fem minutter før slutt. Men nok en gang skulle Vålerenga svare. Det var en annen Vålerenga-veteran, Daniel Fredheim Holm, som var på riktig plass da han sikret 5-4-seier.

Tromsø har nå tapt fem kamper på rad i eliteserien.

– Vi får overhode ikke strukturen vi ønsker. Vi har et bra angrepsspill, men har alt for mye risiko bakover. Vi må gjøre noe øyeblikkelig, tordnet Steinar Nilsen videre.

– Har mye å rette på

Tromsø kunne puttet fire ganger, men kunne ha scoret dobbelt så mange. Vålerenga var imidlertid svært effektive. Kjetil Rekdal innrømmet etter kampen at laget hans ikke fortjente å vinne i dag.

– Vi vet at hjemmelag får selvtillit av mål, og ble enige om å starte andreomgang på en annen måte enn vi gjorde i den første. Men vi klarte snu kampen med flaks. Vi greide fortsatt ikke å forsvare oss, men etter 5-4 gjorde vi det fornuftig. Vi har mye, mye å rette på til neste kamp, sa han etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville, og tok sitt andre gull på tre dager.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nok et EM-gull

  Jakob Ingebrigtsen var helt suveren under 3000 meteren under EM innendørs i polske Torun søndag kveld. Han vant på tiden 7.48.20.

  – Dette gikk oppskriftsmessig. Han leker med konkurrentene, og tar dette lekende lett, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal da Ingebrigtsen løp inn til gull.

  Ingebrigtsen ledet an feltet store deler av løpet og fikk konkurransen akkurat dit han ville.

  – Jeg lå vel i front fra første meter, og så byttet vi på litt selvfølgelig. Men jeg tenkte at det var verre for meg mentalt om det ble et raskt løp i denne finalen. Så jeg la meg i front for å holde det rolig. Det fungerte overraskende lenge, sa Ingebrigtsen til NRK.

  Han var naturligvis meget fornøyd med å ta sitt andre gull under mesterskapet i Polen.

  – Man føler seg litt uslåelig når man kommer inn på oppløpet først etter å ha vært i front nesten hele vegen, sa Ingebrigtsen.

  Dette var Ingebrigtsens andre gull i innendørs-EM i Polen. Det første tok han på 1500 meteren på fredag.

  Narve Gilje Nordås løp også 3000 meterfinale. Han endte på en meget solid femteplass på tiden 7.50.21.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Pedersen og Wiklund Norgesmestere

  Sverre Lunde Pedersen og Ragne Wiklund gikk til topps i NM i allround og enkeltdistanser i Vikingskipet i helgen.

  Sverre Lunde Pedersen vant 5000-meteren lørdag, men tok annenplassen på 500 meter, 1500 meter og den avsluttende 10.000-meteren søndag. Han endte opp med 151.160 poeng etter 1.47,19 og 13.28,86 på søndagens to distanser.

  Gullet til kvinnene gikk til Ragne Wiklund. Hun vant samtlige fire distanser. Søndag noterte hun 1.58,21 på 1500 meter og avsluttet helgen med 7.10,63 på 5000 meteren.

  Ragne Wiklund under NM i enkeltdistanser
  Foto: Privat
 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal