NRK Meny
Normal

Steinar Nilsen: – Vi spiller som hodeløse høns

Tre ganger gikk Tromsø opp i ledelsen mot Vålerenga. Men det var til slutt Oslo-laget som tok alle poengene i målorgien.

Vålerenga

Vålerenga feirer etter at de til slutt vant målorgien i Tromsø 5-4.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var en svak prestasjon. Vi gir bort mål, men snur kampen med flaks. Vi har mye, mye å rette på, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More Fotball etter at laget hans slo Tromsø 5-4 i Ishavsbyen.

For Tromsø var sjanse- og spillemessig det beste laget da de tok imot Vålerenga hjemme på Alfheim stadion tirsdag kveld. «Gutan» styrte kampen og gikk opp i ledelsen hele tre ganger - men hver gang kom Oslo-laget tilbake med utligninger.

Det likte trener Steinar Nilsen svært dårlig.

– At det går an med sånn forsvarsspill som vi har. Det er en prestasjon i seg selv. Vi setter ny verdensrekord i baklengsmål. Når vi har pratet om dette på forhånd, så holder vi på som hodeløse høns etter at vi har scoret mål. Det er helt uforståelig, tordnet han til C More.

Vålerenga snudde

Etter at det sto 2-2 ved pause var det tomålsscorer Magnus Andersen som ordnet 3-2 for hjemmelaget i det 52. spilleminuttet. Da trodde de fleste at de røde og hvite fra nord skulle kunne dra i land seieren. Men 20 minutter etterpå kriget veteran Christian Grindheim inn 3-3-scoringen.

Rett etter ordnet innbytter Rasmus Lindkvist 4-3 for Vålerenga, før Andersen utlignet med sitt andre for dagen fem minutter før slutt. Men nok en gang skulle Vålerenga svare. Det var en annen Vålerenga-veteran, Daniel Fredheim Holm, som var på riktig plass da han sikret 5-4-seier.

Tromsø har nå tapt fem kamper på rad i eliteserien.

– Vi får overhode ikke strukturen vi ønsker. Vi har et bra angrepsspill, men har alt for mye risiko bakover. Vi må gjøre noe øyeblikkelig, tordnet Steinar Nilsen videre.

– Har mye å rette på

Tromsø kunne puttet fire ganger, men kunne ha scoret dobbelt så mange. Vålerenga var imidlertid svært effektive. Kjetil Rekdal innrømmet etter kampen at laget hans ikke fortjente å vinne i dag.

– Vi vet at hjemmelag får selvtillit av mål, og ble enige om å starte andreomgang på en annen måte enn vi gjorde i den første. Men vi klarte snu kampen med flaks. Vi greide fortsatt ikke å forsvare oss, men etter 5-4 gjorde vi det fornuftig. Vi har mye, mye å rette på til neste kamp, sa han etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias