NRK Meny
Normal

Steinar Nilsen: – Vi spiller som hodeløse høns

Tre ganger gikk Tromsø opp i ledelsen mot Vålerenga. Men det var til slutt Oslo-laget som tok alle poengene i målorgien.

Vålerenga

Vålerenga feirer etter at de til slutt vant målorgien i Tromsø 5-4.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var en svak prestasjon. Vi gir bort mål, men snur kampen med flaks. Vi har mye, mye å rette på, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More Fotball etter at laget hans slo Tromsø 5-4 i Ishavsbyen.

For Tromsø var sjanse- og spillemessig det beste laget da de tok imot Vålerenga hjemme på Alfheim stadion tirsdag kveld. «Gutan» styrte kampen og gikk opp i ledelsen hele tre ganger - men hver gang kom Oslo-laget tilbake med utligninger.

Det likte trener Steinar Nilsen svært dårlig.

– At det går an med sånn forsvarsspill som vi har. Det er en prestasjon i seg selv. Vi setter ny verdensrekord i baklengsmål. Når vi har pratet om dette på forhånd, så holder vi på som hodeløse høns etter at vi har scoret mål. Det er helt uforståelig, tordnet han til C More.

Vålerenga snudde

Etter at det sto 2-2 ved pause var det tomålsscorer Magnus Andersen som ordnet 3-2 for hjemmelaget i det 52. spilleminuttet. Da trodde de fleste at de røde og hvite fra nord skulle kunne dra i land seieren. Men 20 minutter etterpå kriget veteran Christian Grindheim inn 3-3-scoringen.

Rett etter ordnet innbytter Rasmus Lindkvist 4-3 for Vålerenga, før Andersen utlignet med sitt andre for dagen fem minutter før slutt. Men nok en gang skulle Vålerenga svare. Det var en annen Vålerenga-veteran, Daniel Fredheim Holm, som var på riktig plass da han sikret 5-4-seier.

Tromsø har nå tapt fem kamper på rad i eliteserien.

– Vi får overhode ikke strukturen vi ønsker. Vi har et bra angrepsspill, men har alt for mye risiko bakover. Vi må gjøre noe øyeblikkelig, tordnet Steinar Nilsen videre.

– Har mye å rette på

Tromsø kunne puttet fire ganger, men kunne ha scoret dobbelt så mange. Vålerenga var imidlertid svært effektive. Kjetil Rekdal innrømmet etter kampen at laget hans ikke fortjente å vinne i dag.

– Vi vet at hjemmelag får selvtillit av mål, og ble enige om å starte andreomgang på en annen måte enn vi gjorde i den første. Men vi klarte snu kampen med flaks. Vi greide fortsatt ikke å forsvare oss, men etter 5-4 gjorde vi det fornuftig. Vi har mye, mye å rette på til neste kamp, sa han etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal