Hopp til innhold

Her svever Ståle Sandbech inn til ny bronse i X Games

Aspen/Oslo (NRK.no): Ståle Sandbech kjørte et flott sisterun og tok bronsen i slopestylekonkurransen i X Games i Aspen lørdag kveld.

Ståle Sandbech ble beste norske og tok en bronse i slopestyle i X Games lørdag. Her ser du hans siste run. Kommentatorer er Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Her kjører Ståle Sandbech inn til bronse i slopestyle i X Games

Sandbech hadde som alle de andre nordmennene problemer i de første omgangene og falt. Men i den siste klaffet det meste. Han ble belønnet med 90 poeng av dommerne.

– Alle gode ting er kanskje tre, sa Sandbech til NRK etter at han ble nummer tre i år som i fjor.

– Det er jeg veldig glad for, for nivået er høyt. Jeg klarte det jeg kom hit for. Nå må jeg hjem og finne på nye knep før OL i Russland, sier han.

Sandbech tok også bronse på snøbrett i går. Han har dermed tett to bronsemedaljer i løpet av 24 timer.

Kjørte med snø i ryggen

Han følte seg trett og fjern på konkurransedagen, og måtte bruke et knep for å våkne.

– Jeg har vært helt ute av det i dag. Jeg måtte ta snø i ryggen hele tiden. Men det er deilig å ha noe å henge på hylla.

– Fikk du noe svar før OL?

– Alle har sjansen når man har dagen. Sotsji blir annerledes. Ingen vet hvordan løypa blir der, sier bronsevinneren.

Video: Én glad og én skuffet nordmann. Artikkelen fortsetter.

Ståle Sandbech tok bronse, mens Torstein Horgmo stort sett gikk i bakken, under slopestylefinalen i X Games lørdag kveld, norsk tid. Etter endt finale i Aspen (USA) tok begge en prat med NRKs Kristine Norvik Skeide.

Dobbel kanadisk seier

Sandbech kunne ikke gjøre noe med den kanadiske duoen Max Parrot og Mark McMorris. De tok dobbelseier med henholdsvis 96,33 og 95,66 poeng.

Video: Se Max Parrots vinnerrun. Artikkelen fortsetter.

Max Parrot svarte på presset fra landsmannen McMorris og tok 96,33 poeng i sitt siste run i Aspen lørdag. Det holdt til seier i årets X Games.

Her vinner Max Parrot slopestyle i X Games

Parrot ledet etter den første av de tre omgangene, med 94 poeng. I andre omgang fikk McMorris sit beste run og tok ledelsen. Men så slo Parrot tilbake i sin siste omgang.

McMorris var uheldig i sitt siste run. Han kolliderte med et rekkverk og slo seg kraftig. Han reiste seg etterpå, men måtte til legekontroll. Likevel hadde han altså sølvet.

– Jeg føler meg ikke så bra. Jeg bare ber til Gud om at det ikke er noen alvorlige skader. Jeg ville virkelig gjøre det bra. Jeg var ikke fokusert nok, sa en slagen McMorris etterpå.

Video: Se McMorris' fall. Artikkelen fortsetter

Canadieren Mark McMorris hadde en siste mulighet til å ta seieren i slopestyle i X Games. Men i sitt siste run feilberegnet han totalt og krasjet med railen.

Se McMorris' fall

Svært skuffet Horgmo

Norge hadde på forhånd kanskje størst forventninger til Torstein Horgmo. Han jaktet på sin første slopestyle-medalje, men falt i alle forsøkene og ble bare nummer seks. Dermed ble han også slått av Alexander Østreng som endte på fjerdeplass.

Horgmo var skuffet.

– Det gikk ikke i dag.

– Er det en forbannelse?

– Ja noe må det være. Men det er mest sannsynlig meg selv. Jeg hadde ekstremt lyst til å gjøre det bra, men det gikk ikke.

– Kan du revansjere deg i OL?

– Jeg er spent. Har ikke peiling på hvordan der blir der. Men jeg fikk prøvd mange av triksene jeg vil gjøre der, og det er jeg fornøyd med. Så vi får vente og se, sier Horgmo.

Norge hadde fire av de åtte finalistene. Den siste av dem, Emil Andre Ulsletten, ble nummer åtte.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal