NRK Meny
Normal

Stabæk ribbet for målscorere

Elleve av Stabæks 15 målscorere fra fjorårets eliteserie er borte. Av dem er to spillere som til sammen scoret 23 mål.

Stabæk

MANGE BORTE: Kun Luc Kassi (nr 3 fra h.) er igjen. Anders Trondsen (fra v.), Jon Inge Høiland, Pablo Ezequiel Fontanello Franck Boli og Fredrik Brustad har forlatt Stabæk siden forrige sesong.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Bradley

SØKER MÅLSCORERE: Stabæk-trener Bob Bradley står uten toppscorerne sine fra forrige sesong.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Se hvilke målscorere som har forlatt Stabæk i egen faktaboks.

– Det er vanskelig. Men som mange lag i Norge vet vi at vi må være en selgende klubb, sier Stabæk-trener Bob Bradley til NRK.

Laget hans har foran 2015-sesongen solgt toppscorerne Franck Boli og Fredrik Brustad, som stod for 23 av lagets 44 scoringer i fjorårets serie.

Faktisk står Stabæk kun igjen med fire av 15 målscorere fra 2014 - Luc Kassi (5 mål), Ville Jalasto (2 mål), Craig Henderson (1 mål) og Nicolai Næss (1 mål) - resten har blitt solgt, lagt opp eller blitt gitt vekk.

– Vi visste vi kom til å miste noen. Men de første månedene har hovedsakelig handlet om å selge. Vi har mye arbeid å gjøre. Jeg håper at vi kan få inn tre, fire spillere til, så vi kan få en god stall, sier Bradley.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hoseth

BORTE: Både toppscorer Franck Boli og tilrettelegger Magne Hoseth har forlatt Stabæk før 2015-sesongen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Har ikke handlet raskt nok

Luc Kassi

TOPPSCORER: Midtbanespiller Luc Kassi scoret fem mål for Stabæk i eliteserien i fjor. Slik det ser ut nå må ivorianeren levere varene i år også.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Lørdag ble Starts hurtige ving Ernest Asante klar for Stabæk. Men Bob Bradley vil fortsatt hente inn flere angripere. Flere overganger skal ifølge amerikaneren ha gått i vasken på grunn av for treg håndtering fra klubb-ledelsen.

– Etter å ha mistet toppscorerne våre har vi mange mål å gjøre opp for. Vi må se hvem som kan bli tilgjengelig på slutten av overgangsvinduet, vedkjenner han.

– Vi har alltids hatt noen ønsker og ideer. De første månedene er det flere spillere vi har likt, men vi har ikke klart å handle raskt nok.

Nysigneringen Asante ble solgt fra Start på grunn av sørlendingenes økonomiske problemer. Han oppfordrer sine nye lagkamerater til å se framover.

– Mange gode spillere har forlatt klubben. Men alt vi kan gjøre er å jobbe hardt. Vi må glemme de som har dratt og konsentrere oss om de som er her, sier han.

Siste nytt

 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias