NRK Meny
Normal

Stabæk ribbet for målscorere

Elleve av Stabæks 15 målscorere fra fjorårets eliteserie er borte. Av dem er to spillere som til sammen scoret 23 mål.

Stabæk

MANGE BORTE: Kun Luc Kassi (nr 3 fra h.) er igjen. Anders Trondsen (fra v.), Jon Inge Høiland, Pablo Ezequiel Fontanello Franck Boli og Fredrik Brustad har forlatt Stabæk siden forrige sesong.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Bradley

SØKER MÅLSCORERE: Stabæk-trener Bob Bradley står uten toppscorerne sine fra forrige sesong.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Se hvilke målscorere som har forlatt Stabæk i egen faktaboks.

– Det er vanskelig. Men som mange lag i Norge vet vi at vi må være en selgende klubb, sier Stabæk-trener Bob Bradley til NRK.

Laget hans har foran 2015-sesongen solgt toppscorerne Franck Boli og Fredrik Brustad, som stod for 23 av lagets 44 scoringer i fjorårets serie.

Faktisk står Stabæk kun igjen med fire av 15 målscorere fra 2014 - Luc Kassi (5 mål), Ville Jalasto (2 mål), Craig Henderson (1 mål) og Nicolai Næss (1 mål) - resten har blitt solgt, lagt opp eller blitt gitt vekk.

– Vi visste vi kom til å miste noen. Men de første månedene har hovedsakelig handlet om å selge. Vi har mye arbeid å gjøre. Jeg håper at vi kan få inn tre, fire spillere til, så vi kan få en god stall, sier Bradley.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hoseth

BORTE: Både toppscorer Franck Boli og tilrettelegger Magne Hoseth har forlatt Stabæk før 2015-sesongen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Har ikke handlet raskt nok

Luc Kassi

TOPPSCORER: Midtbanespiller Luc Kassi scoret fem mål for Stabæk i eliteserien i fjor. Slik det ser ut nå må ivorianeren levere varene i år også.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Lørdag ble Starts hurtige ving Ernest Asante klar for Stabæk. Men Bob Bradley vil fortsatt hente inn flere angripere. Flere overganger skal ifølge amerikaneren ha gått i vasken på grunn av for treg håndtering fra klubb-ledelsen.

– Etter å ha mistet toppscorerne våre har vi mange mål å gjøre opp for. Vi må se hvem som kan bli tilgjengelig på slutten av overgangsvinduet, vedkjenner han.

– Vi har alltids hatt noen ønsker og ideer. De første månedene er det flere spillere vi har likt, men vi har ikke klart å handle raskt nok.

Nysigneringen Asante ble solgt fra Start på grunn av sørlendingenes økonomiske problemer. Han oppfordrer sine nye lagkamerater til å se framover.

– Mange gode spillere har forlatt klubben. Men alt vi kan gjøre er å jobbe hardt. Vi må glemme de som har dratt og konsentrere oss om de som er her, sier han.

Siste nytt

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen