NRK Meny

Stabæk ribbet for målscorere

Elleve av Stabæks 15 målscorere fra fjorårets eliteserie er borte. Av dem er to spillere som til sammen scoret 23 mål.

Stabæk

MANGE BORTE: Kun Luc Kassi (nr 3 fra h.) er igjen. Anders Trondsen (fra v.), Jon Inge Høiland, Pablo Ezequiel Fontanello Franck Boli og Fredrik Brustad har forlatt Stabæk siden forrige sesong.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Bradley

SØKER MÅLSCORERE: Stabæk-trener Bob Bradley står uten toppscorerne sine fra forrige sesong.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Se hvilke målscorere som har forlatt Stabæk i egen faktaboks.

– Det er vanskelig. Men som mange lag i Norge vet vi at vi må være en selgende klubb, sier Stabæk-trener Bob Bradley til NRK.

Laget hans har foran 2015-sesongen solgt toppscorerne Franck Boli og Fredrik Brustad, som stod for 23 av lagets 44 scoringer i fjorårets serie.

Faktisk står Stabæk kun igjen med fire av 15 målscorere fra 2014 - Luc Kassi (5 mål), Ville Jalasto (2 mål), Craig Henderson (1 mål) og Nicolai Næss (1 mål) - resten har blitt solgt, lagt opp eller blitt gitt vekk.

– Vi visste vi kom til å miste noen. Men de første månedene har hovedsakelig handlet om å selge. Vi har mye arbeid å gjøre. Jeg håper at vi kan få inn tre, fire spillere til, så vi kan få en god stall, sier Bradley.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hoseth

BORTE: Både toppscorer Franck Boli og tilrettelegger Magne Hoseth har forlatt Stabæk før 2015-sesongen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Har ikke handlet raskt nok

Luc Kassi

TOPPSCORER: Midtbanespiller Luc Kassi scoret fem mål for Stabæk i eliteserien i fjor. Slik det ser ut nå må ivorianeren levere varene i år også.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Lørdag ble Starts hurtige ving Ernest Asante klar for Stabæk. Men Bob Bradley vil fortsatt hente inn flere angripere. Flere overganger skal ifølge amerikaneren ha gått i vasken på grunn av for treg håndtering fra klubb-ledelsen.

– Etter å ha mistet toppscorerne våre har vi mange mål å gjøre opp for. Vi må se hvem som kan bli tilgjengelig på slutten av overgangsvinduet, vedkjenner han.

– Vi har alltids hatt noen ønsker og ideer. De første månedene er det flere spillere vi har likt, men vi har ikke klart å handle raskt nok.

Nysigneringen Asante ble solgt fra Start på grunn av sørlendingenes økonomiske problemer. Han oppfordrer sine nye lagkamerater til å se framover.

– Mange gode spillere har forlatt klubben. Men alt vi kan gjøre er å jobbe hardt. Vi må glemme de som har dratt og konsentrere oss om de som er her, sier han.

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal